Op tweede kerstdag sluit restaurant Blanc By Aytems, goed voor 14 op 20 in Gault&Millau, in Sint-Truiden de deuren. Chef Ayt Erdogan (49) trekt met zijn familie naar Antwerpen om zijn werk voort te zetten. “We zoeken de grootstad op. Daar heb je zeker door de week meer potentiële klanten.” [naar artikel]
Heel wat Limburgse sterrenzaken pikken de draad weer op en voorzien afhaalgerechten. De chefs proberen de kwaliteit van de gerechten te bewaren, enkel de beleving ontbreekt. Ook het tweesterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek heeft een à la carte systeem ontwikkeld om klanten culinair te verwennen en dat loopt vlot. Sterrenchef Bert Meewis verwacht dat de horeca pas volgend jaar de deuren weer mag openen. [naar artikel]
Tweesterrenrestaurant De Slagmolen opent een tweede zaak in kasteel Edelhof in Bilzen. De zonen van chef-kok Bert Meewis zullen het 19de eeuws kasteel ombouwen tot een bistronomie: een hippe bistro met twee terrassen waar je cocktails en bier kan drinken, maar ook gastronomisch kan eten aan toegankelijkere prijzen. [naar artikel]
Het gerenommeerde restaurant Villa Doria op de grens van de gemeenten Schoten en Brasschaat sluit voorlopig de deuren, maar opende intussen een pop-up in het Kasteel van Brasschaat. [naar artikel]
Het bekende restaurant De Pastorie in Lichtaart (een Michelinster en 16/20 in Gault Millau) verhuist op 27 maart 2024 tijdelijk naar een ander Kempens horeca-monument: De Watermolen in Kasterlee. Daar openen Carl en Loes Wens-Van Beylen met hun zoon en opvolger Wout dan gedurende twaalf maanden een toprestaurant in ‘Parijse stijl’. “Zo krijgen we in Lichtaart de tijd om de historische pastorie grondig te verbouwen.” [naar artikel]
Wie dit weekend per se bij een Antwerpse chef wil gaan eten, moet de Eurostar naar Londen nemen. De jonge Victor Avonds is sinds enkele weken de chef van Frenchie Covent Garden, het Londense filiaal van de Franse sterrenchef Grégory Marchand. [naar artikel]
De horecasector vreest het groeiende aantal online reviews van klanten, die vaak voor een 'pruts' een goede reputatie om zeep kunnen helpen. The [naar artikel]
Sterrenchef Kobe Desramaults (36) uit Dranouter is bezig aan zijn laatste dagen achter het fornuis van restaurant In De Wulf, dat al enkele weken te koop staat. Zijn laatste avondmaal wordt een feest met dj's, kampvuur en vrienden. [naar artikel]
De 62-jarige afwasser Ali Sonko is door sterrenchef René Redzepi aangeduid als mede-eigenaar van zijn Deense toprestaurant Noma. De Gambiaan Sonko werkte al sinds de opening in het restaurant en Redzepi noemt hem "het hart en de ziel van Noma". [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.