Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft de ultieme smaak- en bewaartips. “Kwalitatieve mozzarella begint te lekken als je erop duwt.” [naar artikel]
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft 10 bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]
Reclame voor wc-reinigers overstelpt ons met zeer straffe beloftes: van weg met vieze geurtjes over nooit meer kalkaanslag tot een hagelwit toilet in geen tijd en haast zonder schrobben. Maar mogen we dat echt geloven? Poetsexperte Liesbeth Verboven van Het Poetsbureau test tien merken wc-reinigers en kiest de beste. “Dit is een heerlijk geurtje in een gebruiksvriendelijke fles.” [naar artikel]
Reclame voor wc-reinigers doet vaak straffe beloftes: van weg met vieze geurtjes over nooit meer kalkaanslag tot een hagelwit toilet in geen tijd en haast zonder schrobben. Maar mogen we dat echt geloven? En werkt een duurdere fles zoals WC Eend beter dan een B-merk? Poetsexperte Liesbeth Verboven van Het Poetsbureau test tien wc-reinigers en kiest de beste. “Dit is een heerlijk geurtje in een gebruiksvriendelijke fles.” [naar artikel]
Zomers terrasje met een lekker drankje en een portie nacho’s om te delen met vrienden, heerlijk toch? Wij gingen op zoek naar de lekkerste nacho’s met juicy pulled pork. “Nacho’s met een smaakje? Liever niet!” [naar artikel]
Nu we weer genieten van heerlijk zomerse temperaturen is dit een ideaal gezond receptje. Klassiek serveeer je mozzarella met tomaat, maar het [naar artikel]
Elke dag een chocolaatje om af te tellen naar kerstavond. Maar hoe weet je achter welk flapje het lekkerste lekkers zit? Chocolatier Pieter Vaes deed de test. Hij opende minstens twee venstertjes van liefst dertien adventskalenders. Wat erachter verscholen zat, verbaasde hem bijna elke keer. De smaken gingen van heerlijk naar ronduit vies en weer terug. [naar artikel]
We zijn allemaal gek op mozzarella en eten het ook steeds vaker. Belgische zuivelbedrijven produceerden in 2022 liefst 6.000 ton meer mozzarella dan in 2021. Ook burrata zie je steeds vaker opduiken in de winkelrekken. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die witte bollen? We vroegen het aan Mieke Stevens, zaakvoerder van de Italiaanse delicatessenzaak Casa del Capriccio, die tipt hoe je de lekkernij het best serveert: “Direct uit de koelkast op tafel zetten, dat doe je niet.” [naar artikel]
Wereldkoffiedag op 1 oktober is de perfecte gelegenheid om eens te kijken wélke koffie we het meest drinken. Belgen drinken vandaag meer koffie uit capsules dan filterkoffie. Het succes van Nespresso en Dolce Gusto is natuurlijk de supermarkten niet ontgaan: ze brachten allemaal hun éigen versies op de markt. Koffie-expert en wereldkampioen Latte Art Peter Hernou doet voor ons de test: welke van deze 10 koffiecapsules uit de supermarkt zorgt voor het lekkerste kopje koffie? [naar artikel]
7 op de 10 Belgen drinken elke dag een kop koffie: ons land staat dus niet voor niks in de top tien van landen met de hoogste koffieconsumptie. Naast koffie in capsule blijft ook de klassieke gemalen koffie populair, maar welke kies je dan in de supermarkt? Koffie-expert Art Peter Hernou test tien merken van voorverpakte gemalen koffie ‘Dessert’ uit de supermarkt, legt uit hoe je goede koffie herkent én deelt een ultieme bewaartip. “Met deze koffie doe je ongetwijfeld véél mensen een plezier.” [naar artikel]
Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: de strijd der kazen tussen de Griekse feta en de Italiaanse mozzarella. [naar artikel]
Hoop je op een zachte landing na het zien van je ontplofte energieafrekening? Dan moeten we je teleurstellen. “Goedkoop gas komt nooit meer terug”, stelt energie-expert Pieter Vingerhoets in een gesprek met bouwsite Livios. Zijn advies? “Investeer in een warmtepomp én in zonne-energie”. [naar artikel]
Studies lijken erop te wijzen dat artificiële intelligentie ziektes kan herkennen door een foto van je tong te analyseren. Dat zou het werk van dokters veel gemakkelijker kunnen maken. Welke aandoeningen kan je tong dan verraden? En krijgen we binnenkort een snelle gezondheidscheck door onze tong uit te steken? [naar artikel]
De kans is klein dat je nog nooit een diepvriespizza hebt meegenomen naar huis wanneer je geen zin had om te koken. Maar hoe hard smaakt die diepvriesvariant naar échte traditionele pizza? Chef Luca Fabozzi werpt zijn kritische smaakpapillen in de strijd en proeft 15 pizzasoorten binnen 3 verschillende categorieën: mozzarella, funghi en salami. “Deze mozzarella is precies van rubber.” [naar artikel]
Het speculooskoekje van Lotus - Biscoff - is niet alleen in ons land populair: het is het vijfde populairste koekje ter wereld. Maar komt die ook als lekkerste uit een blinde smaaktest? Topchocolatier en hofleverancier Herman Van Dender proeft tien speculoosjes van A- en huismerken. Hij buist er twee en kiest een verrassende winnaar. “Dit zou ik geen speculoos noemen.” [naar artikel]
De tong die van 38 naar 58 euro gaat. Of minder frietjes serveren. Restaurantuitbaters moeten drastische maatregelen nemen om te overleven. “Ik heb mezelf nog nooit zoveel vragen moeten stellen over hoe ik het nog allemaal financieel rond krijg.” [naar artikel]
21:45 Milcobel, bekend van de Brugge-kazen, heeft met 1,2 miljard euro omzet een recordjaar achter de rug. Met zijn pizzamozzarella scoort de Belgische zuivelgroep tot in China. [naar artikel]
De hele zomer lang schuimden we wekelijks tal van Limburgse zaken af, op zoek naar de lekkerste paella, pasta vongole, tapasschotel, mosselen en meer heerlijk zomerse gerechten. Welke adresjes staken erbovenuit? Wij lijsten onze topscores voor je op. [naar artikel]
Nadat Milcobel eerder deze week enkele kazen terugriep en aan verkooppunten vroeg om hun voorraad tijdelijk aan de kant te houden na een listeriabesmetting in de fabriek, mogen de bewuste kazen van het Moorsleedse bedrijf terug verkocht worden. “We hebben meer dan 3.000 stalen onderzocht en er werden geen met listeria besmette producten gevonden”, zegt woordvoerster Kathleen De Smet. [naar artikel]
Wie bakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Mirco Polo van Il Sotterreaneo in Genk kunnen zijn, de student-ondernemer die samen met zijn team heerlijke pizza’s bakt in de kelder van zijn ouderlijk huis. “We hadden nooit verwacht in de top vijf te belanden.” [naar artikel]
Wie maakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Linda Borletti van Tartufo Italian Foodbar in Zonhoven kunnen zijn, een gecertificeerde pizzaiolo met erg veel ambitie. “Ik ben hongerig naar meer.” [naar artikel]
Verse vis is duur. Vooral tong, tongschar en pladijs worden op de visveiling momenteel peperduur verkocht. Dat zal er niet op beteren, nu almaar meer Nederlandse vissers er de brui aan geven en onze noorderburen de veilingprijzen opdrijven. “We moeten durven afstappen van kabeljauw en tong”, aldus de Vlaamse sector. Dit zijn de goedkopere alternatieve vissoorten van het moment. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.