Wie gezonder wil eten, schrapt al snel het brood en kiest voor crackers in de plek tijdens het ontbijt, de lunch of zelfs het aperitief. Maar verdient een cracker die gezonde reputatie? “Veel hangt af van de portie die je ervan eet”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. “Crackers zijn vaak verpakt per drie of vier, wat het moeilijk maakt om het gezond te houden.” Ze proeft 10 soorten en vertelt waarop je moet letten in de supermarkt. [naar artikel]
Volgens velen is geroosterd brood lichter verteerbaar, en dus beter voor je darmen zijn. Maar klopt dat wel? Of is het juist ongezonder? De... [naar artikel]
Een geroosterde boterham smaakt altijd: misschien eet je het vandaag wel als ontbijt. Vaak wordt het ook aangeraden als je ziek bent, omdat die lichter verteerbaar is dan een gewone boterham. Maar klopt dat ook? En is geroosterd brood dan (on)gezonder dan gewoon brood? De Nederlandse voedingsdeskundige Manon Wouters legt uit. [naar artikel]
De apen bij de Uluwatu-tempel op het Indonesische eiland Bali staan bekend om hun dieverij: toeristen bestelen en de spullen pas teruggeven in ruil voor eten. Een Belgische gedragsbiologe heeft nu onderzocht hoe de apen geleerd hebben om te stelen en te chanteren. [naar artikel]
'People' magazine kroonde Blake Shelton zopas tot 'Sexiest Man Alive' van 2017. Laat fans daar nu niet bepaald akkoord mee gaan. [naar artikel]
Wie een zoete spread op zijn boterhammen verkiest, gaat daarbij op vlak van gezondheid liever voor pindakaas dan voor choco. Maar welke soort pindakaas is het gezondst en lekkerst binnen dat grote supermarktaanbod? Voedingsexperte Karolien Olaerts haalde haar lepel boven om 10 soorten te proeven: van het bekende Calvé tot de huismerken van de supermarkten. “Deze heeft een véél hogere prijs dan de andere, terwijl hij even voedzaam is...” Welke is de grote winnaar? [naar artikel]
Als je ziek bent krijg je vaak als raad om geroosterd brood te eten, omdat dat lichter verteerbaar is. Maar klopt dat ook? En is een geroosterde boterham (on)gezonder dan een gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige Manon Wouters legt uit. [naar artikel]
Wie in de supermarkt rondloopt en gezonde keuzes wil maken, weet vaak niet meer wat in de winkelkar te leggen. Eet je bijvoorbeeld best aardappelen of rijst? Wat gebeurt er als je tarwe inruilt voor spelt? En zijn groentechips gezonder dan gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige en foodfluencer Leroy van de Ree (29) passeert langs de winkelrekken, neemt 10 grote voedingsdilemma’s onder de loep en deelt 6 verrassende weetjes die iédereen moet kennen. “Mayonaise is helemaal niet ongezond.” [naar artikel]
Uitvinder Theo Tempels behoudt het octrooi op beschuit met inkeping. Toastjesmaker Haust had daartegen een rechtszaak aangespannen, maar de rechter in Den Haag stelde Haust in het ongelijk. [naar artikel]
De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 179.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Insta-gram. Op de sociale netwerksite deelt ze onder de naam mutfaktayim_b klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Beyhan toont iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.