Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Komende twee dagen druk op Brussels Airport: “Moeten zo veel mogelijk vluchten laten vertrekken voor de nieuwe staking van donderdag”

21/06/2022 - 09:49
"Het is druk op Brussels Airport dinsdagochtend. Want door de nationale staking vertrok er gisteren geen enkele vlucht vanop de luchthaven en dat is vandaag voelbaar. Ook morgen zal het druk worden omdat er zo veel mogelijk vluchten worden ingepland voor de staking van Brussels Airlines op donderdag. “We zitten vandaag aan een totaal van 35.000 vertrekkende passagiers, gewoonlijk zijn dat er maar 21.000”, zegt Nathalie Pierard van Brussels Airport."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Komende twee dagen druk op Brussels Airport: “Moeten zo veel mogelijk vluchten laten vertrekken voor de nieuwe staking van donderdag” (21/06/2022 - Het Nieuwsblad)

Het is druk op Brussels Airport dinsdagochtend. Want door de nationale staking vertrok er gisteren geen enkele vlucht vanop de luchthaven en dat is vandaag voelbaar. Ook morgen zal het druk worden omdat er zo veel mogelijk vluchten worden ingepland voor de staking van Brussels Airlines op donderdag. “We zitten vandaag aan een totaal van 35.000 vertrekkende passagiers, gewoonlijk zijn dat er maar 21.000”, zegt Nathalie Pierard van Brussels Airport. [naar artikel]


2. Geen akkoord tussen vakbonden en Brussels Airlines: donderdag vertrekken 3 op 10 vluchten niet (28/02/2024 - Gazet van Antwerpen)

Donderdag zullen slechts zeven op de tien vluchten van Brussels Airlines effectief vertrekken, het gevolg van de tweede stakingsdag op rij. Vakbonden en directie kwamen woensdagavond niet tot een akkoord over de werkdruk en verloning. [naar artikel]


3. Brussels Airlines schrapt ruim helft vluchten, Brussels Airport adviseert om niet te vertrekken op 20 juni (15/06/2022 - De Standaard)

Dadelijk meer [naar artikel]


4. Brussels Airlines schrapt ruim helft vluchten op 20 juni, Brussels Airport adviseert om niet te vertrekken (15/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Brussels Airport adviseert om niet te vertrekken op actiedag 20 juni, Brussels Airlines schrapt helft van de vluchten (15/06/2022 - VRT NWS)

Brussels Airport adviseert passagiers om niet te vertrekken op 20 juni. Er wordt veel hinder op de luchthaven verwacht door de staking van het bewakingspersoneel. De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft daarom ook beslist om de helft van alle vluchten te schrappen op maandag 20 juni. [naar artikel]


6. Amper 1 op 3 vluchten Brussels Airlines kan vandaag vertrekken door pilotenstaking: mogelijk vallen er nog meer weg (13/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De impact van de 24 urenstaking bij de piloten van Brussels Airlines is aanzienlijk. Van de 112 geplande vluchten zullen er maar 36 kunnen doorgaan, meldt de vliegmaatschappij, en dat zouden er zelfs nog minder kunnen worden in de loop van de dag. Veel van de ruim 14.000 passagiers die vandaag zouden vertrekken, hebben hun reis intussen herboekt. [naar artikel]


7. 5 weken geen vluchten van Tui Fly vanuit Oostende: "Geboekte vluchten vertrekken vanuit Zaventem of Charleroi" (30/09/2020 - VRT NWS)

Reizigers zullen meer dan een maand lang geen vliegtuig kunnen nemen van Tui Fly op de luchthaven van Oostende. De luchtvaartmaatschappij zal van 9 november tot en met 17 december alleen maar vliegen vanuit Zaventem en Charleroi. [naar artikel]


8. Schorsing TUI fly vluchten Oostende verlengd: "Geboekte vluchten vertrekken tot februari vanuit Charleroi of Zaventem" (13/11/2020 - VRT NWS)

Luchtvaartmaatschappij TUI fly had eerder al beslist om vluchten vanuit de luchthavens van Oostende, Antwerpen en Luik tussen 9 november en 17 december 2020 niet uit te voeren. Maar nu wordt de schorsing dus verlengd tot 11 februari 2021. [naar artikel]


9. Spontane staking bij bagageafhandelaar op Brussels Airport: verschillende vluchten vertrekken zonder bagage (18/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op Brussels Airport is deze ochtend een spontane staking uitgebroken bij de bagageafhandelaars van Aviapartner. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchthaven. “Enkele vluchten van TUI zijn deze ochtend zonder bagage vertrokken”, klinkt het. [naar artikel]


10. Spontane actie bij luchtverkeersleiders Brussels Airport is voorbij: “Alle vluchten zullen vandaag nog vertrekken of landen” (23/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het vliegverkeer van en naar Brussels Airport viel zaterdagavond twee uur stil. De situatie is een gevolg van een actie bij de luchtverkeersleiding bij Skeyes, zo bevestigt de Christelijke vakbond ACV. Tussen 18 en 20 uur was het onmogelijk om op te stijgen en te landen op de luchthaven. “Ik heb daarom familie opgebeld die me hier komt ophalen”, vertelt toeriste Jenny uit Zottegem vanop de luchthaven in Oostende. “Mensen willen gewoon op vakantie en dan is zo’n actie echt jammer.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!