Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Federaal Voedselagentschap: "Oorsprong salmonellabesmetting in chocoladefabriek Barry Callebaut ligt in Hongarije"

05/07/2022 - 17:34
"Een levering van de grondstof lecithine, een vetachtige substantie die vet en water kan binden, uit Hongarije ligt aan de basis van de salmonellabesmetting bij chocoladefabriek Barry Callebaut. Dat zegt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Als gevolg van de besmetting werden vorige week verschillende chocoladefabrieken uit voorzorg stilgelegd."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Federaal Voedselagentschap: "Oorsprong salmonellabesmetting in chocoladefabriek Barry Callebaut ligt in Hongarije" (05/07/2022 - VRT NWS)

Een levering van de grondstof lecithine, een vetachtige substantie die vet en water kan binden, uit Hongarije ligt aan de basis van de salmonellabesmetting bij chocoladefabriek Barry Callebaut. Dat zegt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Als gevolg van de besmetting werden vorige week verschillende chocoladefabrieken uit voorzorg stilgelegd. [naar artikel]


2. Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze herstart begin augustus na salmonellabesmetting (15/07/2022 - VRT NWS)

Barry Callebaut zal de chocoladefabriek in Wieze begin augustus in fases opstarten. Het schoonmaken van de installaties na de eerder vastgestelde salmonellabesmetting verloopt "voorspoedig", zo meldt het bedrijf. Na enkele weken zal de fabriek opnieuw op volle capaciteit draaien. [naar artikel]


3. Chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze start productie begin augustus weer op na salmonellabesmetting (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Barry Callebaut zal de chocoladefabriek in Wieze begin augustus in fases opstarten. De opkuis van de betrokken chocolade en de reiniging van de installaties na de eerder vastgestelde salmonellabesmetting verloopt “voorspoedig”, zo meldt het bedrijf vrijdag. Na enkele weken moet de fabriek opnieuw aan volle capaciteit draaien. [naar artikel]


4. Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze start opnieuw op na salmonellabesmetting: "Deze week eerste levering" (08/08/2022 - VRT NWS)

De chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze wordt in de loop van de week weer opgestart. Eind juni werd de productie stilgelegd na de ontdekking van een salmonellabesmetting in een productielot. In de fabriek zijn 24 productielijnen, maar het is te vroeg om die allemaal herop te starten. [naar artikel]


5. Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze weer volledig operationeel na salmonellabesmetting (20/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze draait weer op volledige capaciteit. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De fabriek in Wieze, de grootste chocoladefabriek ter wereld, werd eind juni stilgelegd na de ontdekking van een salmonellabesmetting. In augustus werd de productie al gedeeltelijk heropgestart, en nu is de fabriek dus weer helemaal operationeel. [naar artikel]


6. Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut (30/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze – de grootste chocoladefabriek ter wereld – stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. [naar artikel]


7. Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut: “Maar het product op de markt is veilig” (30/06/2022 - Het Nieuwsblad)

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze – de grootste chocoladefabriek ter wereld – stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. [naar artikel]


8. Na de salmonellabesmetting bij Barry Callebaut: is onze chocolade veilig en moeten we vrezen voor lege winkelrekken? (30/06/2022 - VRT NWS)

Verschillende chocoladefabrieken hebben (een deel) van hun productie stilgelegd uit voorzorg, nadat er een salmonellabesmetting is vastgesteld bij chocoladefabriek Barry Callebaut. Wat is er precies aan de hand, is onze chocolade veilig en moeten we vrezen voor lege winkelrekken? [naar artikel]


9. Barry Callebaut na salmonellabesmetting: "Geen besmette chocolade in Belgische voedselbevoorrading" (01/07/2022 - VRT NWS)

Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in Wieze in Oost-Vlaanderen ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]


10. Belgische chocolatier Neuhaus zegt “te laat" verwittigd te zijn over salmonellabesmetting bij Callebaut: fabriek moet 2 tot 4 weken sluiten (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Belgische chocolatier Neuhaus heeft zijn productie tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van de ontdekking van salmonella in een lot bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze. Neuhaus, dat de chocolade van Barry Callebaut in zijn producten verwerkt, zegt "te laat" verwittigd te zijn, klinkt het in La Dernière Heure. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!