De chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze wordt in de loop van de week weer opgestart. Eind juni werd de productie stilgelegd na de ontdekking van een salmonellabesmetting in een productielot. In de fabriek zijn 24 productielijnen, maar het is te vroeg om die allemaal herop te starten. [naar artikel]
Een levering van de grondstof lecithine, een vetachtige substantie die vet en water kan binden, uit Hongarije ligt aan de basis van de salmonellabesmetting bij chocoladefabriek Barry Callebaut. Dat zegt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Als gevolg van de besmetting werden vorige week verschillende chocoladefabrieken uit voorzorg stilgelegd. [naar artikel]
Barry Callebaut zal de chocoladefabriek in Wieze begin augustus in fases opstarten. Het schoonmaken van de installaties na de eerder vastgestelde salmonellabesmetting verloopt "voorspoedig", zo meldt het bedrijf. Na enkele weken zal de fabriek opnieuw op volle capaciteit draaien. [naar artikel]
Barry Callebaut zal de chocoladefabriek in Wieze begin augustus in fases opstarten. De opkuis van de betrokken chocolade en de reiniging van de installaties na de eerder vastgestelde salmonellabesmetting verloopt “voorspoedig”, zo meldt het bedrijf vrijdag. Na enkele weken moet de fabriek opnieuw aan volle capaciteit draaien. [naar artikel]
De chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze draait weer op volledige capaciteit. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De fabriek in Wieze, de grootste chocoladefabriek ter wereld, werd eind juni stilgelegd na de ontdekking van een salmonellabesmetting. In augustus werd de productie al gedeeltelijk heropgestart, en nu is de fabriek dus weer helemaal operationeel. [naar artikel]
De oorzaak van de salmonellabesmetting bij chocoladefabrikant Barry Callebaut in Wieze is achterhaald. Eén batch gecontamineerde lecithine, een grondstof, ligt aan de oorsprong van de externe besmetting, meldt het bedrijf vandaag. Dat lot is afkomstig van een producent uit Hongarije, zo werd vernomen bij het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). [naar artikel]
Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze – de grootste chocoladefabriek ter wereld – stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. [naar artikel]
Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze – de grootste chocoladefabriek ter wereld – stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. [naar artikel]
Verschillende chocoladefabrieken hebben (een deel) van hun productie stilgelegd uit voorzorg, nadat er een salmonellabesmetting is vastgesteld bij chocoladefabriek Barry Callebaut. Wat is er precies aan de hand, is onze chocolade veilig en moeten we vrezen voor lege winkelrekken? [naar artikel]
Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in Wieze in Oost-Vlaanderen ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.