“Deze frituur is een omweg waard”, zei Luc Bellings en hij had gelijk. Met een topscore van tien op tien bombardeerde hij Erly in De Haan tot “het perfecte frietkot”. Voor uitbater Lennart Loyen (40): de bekroning van vier generaties frieten bakken. Zijn geheim? “Elke dag proeven.” En dikke curryworsten, dat ook. [naar artikel]
“Deze frituur is een omweg waard”, zei Luc Bellings en hij had gelijk. Met een topscore van tien op tien bombardeerde hij Erly in De Haan tot “het perfecte frietkot”. Voor uitbater Lennart Loyen (40): de bekroning van vier generaties frieten bakken. Wat is zijn geheim? Wij gingen op bezoek bij het beste frietkot van de kust. [naar artikel]
Prins Laurent en een van zijn zonen zijn zondagmiddag naar de wijk Joli-Bois in Waterloo getrokken om een feest bij te wonen naar aanleiding van het zestigjarige bestaan van het frietkot op de place Emile Vandervelde. De prins en zijn zoon hebben er frietjes gegeten en handelaars van de wijk, leden van het gemeentebestuur en omwonenden ontmoet. [naar artikel]
Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” Al botst hij ook op hét perfecte frietkot. [naar artikel]
Bij oud & nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten,... [naar artikel]
Eén van de eerste ingrediënten op het boodschappenlijstje van een BBQ-freak: braadworsten, natuurlijk. Maar in welke supermarkt vind je nu de... [naar artikel]
Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: steak tartaar. [naar artikel]
Acht weken lang passeerde sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten langs 40 eetzaken aan de kust om acht klassiekers te proeven en te keuren. Hoewel er heel wat missers waren, deelde hij zelfs meermaal een 10/10 uit dit jaar. In deze adressen eet je volgens hem de lekkerste gerechten: van de beste mosselen tot de lekkerste frietjes. “Deze frituur is echt een omweg waard.” [naar artikel]
Geen België-Nederland op het EK Voetbal? Dan zorgen tweesterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten daar wel voor. Voor de zesde [naar artikel]
België boven? Of komen de Nederlandse chefs verrassend uit de hoek? In een onvervalste Culinaire Derby Der Lage Landen zoeken tweesterrenchef Luc [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.