Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Luc Bellings vindt het perfecte frietkot aan zee: “10/10, deze frituur is een omweg waard”

09/07/2022 - 12:54
"Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” Al botst hij ook op hét perfecte frietkot."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Luc Bellings vindt het perfecte frietkot aan zee: “10/10, deze frituur is een omweg waard” (09/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” Al botst hij ook op hét perfecte frietkot. [naar artikel]


2. Prins Laurent gaat frietjes eten in Waterloo voor 60-jarig bestaan van frietkot: “Dit frietkot is erfgoed, de ziel van de wijk” (28/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Prins Laurent en een van zijn zonen zijn zondagmiddag naar de wijk Joli-Bois in Waterloo getrokken om een feest bij te wonen naar aanleiding van het zestigjarige bestaan van het frietkot op de place Emile Vandervelde. De prins en zijn zoon hebben er frietjes gegeten en handelaars van de wijk, leden van het gemeentebestuur en omwonenden ontmoet. [naar artikel]


3. Na de 10 op 10 van sterrenchef Luc Bellings, het geheim van Erly, het beste frietkot van de kust: rundsvet, dikke curryworsten en ‘mayonaise-met-iets-bij’ (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Deze frituur is een omweg waard”, zei Luc Bellings en hij had gelijk. Met een topscore van tien op tien bombardeerde hij Erly in De Haan tot “het perfecte frietkot”. Voor uitbater Lennart Loyen (40): de bekroning van vier generaties frieten bakken. Zijn geheim? “Elke dag proeven.” En dikke curryworsten, dat ook. [naar artikel]


4. Na de 10 op 10 van sterren­chef Luc Bellings: wat is het geheim van Erly, het beste frietkot van de kust? (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Deze frituur is een omweg waard”, zei Luc Bellings en hij had gelijk. Met een topscore van tien op tien bombardeerde hij Erly in De Haan tot “het perfecte frietkot”. Voor uitbater Lennart Loyen (40): de bekroning van vier generaties frieten bakken. Wat is zijn geheim? Wij gingen op bezoek bij het beste frietkot van de kust. [naar artikel]


5. Eigenaars Mechelse frituur Veemarkt nemen frietkot op Korenmarkt over: “Het is een geschenk uit de hemel” (14/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Groot nieuws in het wereldje van de Mechelse frituren. Eigenaars Christophe Nijs (43) en Kathleen Peeters (35) van de bekende Frituur Veemarkt nemen het frietkot op de Korenmarkt over. Dat was al een tijdje gesloten, maar heropent begin juni. “Dat we deze zaak kunnen overnemen, is een geschenk uit de hemel”, vertelt Christophe. “Dit is onze baby”, zegt Kathleen. De twee ondernemers knopen ook opnieuw aan met de traditie van puntzakken én de gekende bouletten. [naar artikel]


6. “Een Belg moet áltijd frieten kunnen eten”: door inflatie opent friturist tweede frietkot met goedkopere snacks in... zijn bestaande frituur (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een curryworst van 2,40 euro of eentje van 2,90 euro? En een boulet van 2,60 of eentje van 3,10 euro? Sven Broeckx, die al 18 jaar De Frietist in Kortenberg uitbaat, opent nu een tweede, goedkoper, frietkot in hetzelfde gebouw. Met dezelfde frieten, maar wel met snacks van de zogenaamde B-merken. “Ik wil niet dat mensen een frituurbezoek links laten liggen nu het leven duurder geworden is.” [naar artikel]


7. Uitbater frituur laat klant zelf kiezen tussen A- en goedkopere B-merken: “In het ‘land van de friet’ moet iedereen naar frietkot kunnen” (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een curryworst van 2,40 euro of eentje van 2,90 euro? En een boulet van 2,60 of eentje van 3,10 euro? Sven Broeckx, die al 18 jaar De Frietist in Kortenberg uitbaat, opent nu een tweede, goedkoper, frietkot in hetzelfde gebouw. Met dezelfde frieten, maar wel met snacks van de zogenaamde B-merken. “Ik wil niet dat mensen een bezoek aan ons links laten liggen nu dat het leven duurder geworden is.” [naar artikel]


8. Sterrenkok Luc Bellings koopt frituur (02/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Sterrenkok Luc Bellings verhuist niet ver nadat hij op 24 juni zijn restaurant Aan Tafel in Rapertingen (Hasselt) sluit. Hij ruilt zijn witte villa langs de Luikersteenweg voor restaurant-frituur Marjac, nog geen honderd meter verderop. Als alles volgens plan verloopt zullen Bellings en zijn vrouw Brigitte er in augustus hun nieuwe zaak openen. “Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar het klopt dat we naar daar verhuizen”, bevestigt Brigitte Bellings. [naar artikel]


9. 9 soorten diepvriesfrieten getest door Luc Bellings: welke zijn even lekker als frietjes van de frituur? (11/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de diepvriesfrieten 51 procent duurder zijn geworden tegenover vorig jaar, is het des te belangrijker om te weten aan welke frietjes je jouw geld graag uitgeeft. Sterrenchef Luc Bellings proeft 9 soorten diepvriesfrieten voor de Airfryer. Welke leg jij met plezier in je winkelmandje? En hoe bak je ze best om ze zo krokant mogelijk te krijgen? “Deze zien er smakelijk uit, en dat zijn ze ook!” [naar artikel]


10. Café, restaurant, frietkot, alles moet dicht. Wat vindt de horeca daar zelf van? En gaan ze dat controleren? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de re­gering op om werk te maken van een noodfonds. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!