“Leven op het ritme van de wind en van de zon.” Het is de eerste zin van het bivaklied van de Chiro. En aan dat ritme zullen de duizenden jongeren die deze week op kamp zijn met de jeugdbeweging zich zeker moeten aanpassen. De wind, daar liggen ze wellicht niet wakker van. Maar de zon, die gaat zich laten gelden de komende dagen. Maandag wordt 35 graden voorspeld. Dinsdag zelfs 38 graden. En de temperaturen kunnen plaatselijk zelfs oplopen tot 40 graden. [naar artikel]
Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]
BrusselIn december sloot Sergio Herman zich één week lang op met buitenlandse aardappelexperts om niets anders te doen dan frieten te bakken. “De techniek staat voor mij nog niet op punt”, zegt de Zeeuwse topchef die binnenkort ook in Brussel en Gent neerstrijkt met zijn frieten. “Klanten zeggen me dat ze lekker zijn, maar ikzelf ben nog niet tevreden. Ze moeten nog krokanter, smeuïger, constanter. Maar ik ben er bijna.” Het bakje hieronder, de topper van zijn zaak, was ook één lange zoektocht. “Frietje met stoofvlees klinkt eenvoudig, maar het is het niet. Het is zoeken, proeven, proberen. Anderhalf jaar lang. Eén graad maakt echt verschil.” Om maar te zeggen dat ook een simpele friet voor Sergio ‘f*cking perfect’ moet zijn. [naar artikel]
Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes. [naar artikel]
Liefst 6.500 lezers brachten hun stem uit in onze zoektocht naar het restaurant waar ze De Lekkerste Stoofvlees-Friet serveren. Van alle restaurants die zij naar voor brachten, bleven er vijf bovendrijven: ’t VoorHuys, De Arme Duivel, Ciro’s, De 7 Schaken en De Bomma. [naar artikel]
Het restaurant met De Lekkerste Stoofvlees-Friet is bekend. De jury koos voor de stoofvleesschotel van Ciro’s met uitbaters Eugène Haesaerts en Claude Sondag. De Arme Duivel en ’t VoorHuys in Merksem volgen hen op de hielen. [naar artikel]
Restaurant Ciro’s serveert de lekkerste stoofvlees-friet uit het Antwerpse! Voor de wedstrijd ‘De Lekkerste’ van Gazet van Antwerpen stemden 6.500 lezers op het restaurant waar zij de stoofvleesbereiding het best konden smaken. Nadien volgde een kwaliteitsbeoordeling door de jury in de vijf restaurants die de meeste stemmen haalden. Ciro’s kwam hier als beste uit, ook al stemden de lezers van Gazet van Antwerpen restaurant de Bomma naar de top van de lijst. [naar artikel]
Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]
Elke dag tovert Jeroen Meus in "Dagelijkse kost" een nieuw gerecht op tafel. Vanavond doet hij dat voor de 2.000e keer. Het wordt een feestaflevering met balletjes met krieken en verse boter. De afgelopen 9 jaar werden alle recepten uit "Dagelijkse kost" verzameld op de website van Eén. De populairste gerechten zijn daar stoofvlees met friet, lasagne, spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara en scampi's diabolique. "Ongelofelijk", zegt Meus, die gepassioneerd over zijn recepten vertelt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.