Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden blijven gaan, zoeken we volop manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels. [naar artikel]
Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden gaan, zoeken we graag manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken, zoals de Italianen, om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels. [naar artikel]
Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden blijven gaan, zoeken we volop manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels. [naar artikel]
Bijna de helft van de Belgen heeft een te hoge cholesterol: dat blijkt uit recente cijfers van de Cardiologische Liga van maart dit jaar. “Nochtans kan je met kleine inspanningen op vlak van voeding die alarmerende cijfers onder controle krijgen”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Wat is cholesterol en hoe pak je een te hoog gehalte precies aan? Mouha scheidt 9 feiten van fabels, geeft 10 tips om het gehalte omlaag te krijgen én deelt een recept dat ‘cholesterol beaters’ bevat. [naar artikel]
Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden blijven gaan, zoeken we volop manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels. [naar artikel]
Bijna de helft van de Belgen heeft een te hoge cholesterol: dat blijkt uit recente cijfers van de Cardiologische Liga van maart dit jaar. “Nochtans kan je met kleine inspanningen op vlak van voeding die alarmerende cijfers onder controle krijgen”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Wat is cholesterol en hoe pak je een te hoog gehalte precies aan? Mouha scheidt 9 feiten van fabels, geeft 10 tips om het gehalte omlaag te krijgen én deelt een recept dat ‘cholesterol beaters’ bevat. [naar artikel]
Meer dan de helft van de Belgen ouder dan 19 jaar drinkt meer dan twee koppen koffie per dag. Voor velen is het ‘zwarte goud’ zelfs onmisbaar om ‘s morgens wakker te worden. Maar is koffie nu gezond of ongezond? Diëtiste Sanne Mouha beaamt of weerlegt de populairste feiten en fabels over koffie. [naar artikel]
Wie een paar kilo’s wil verliezen, krijgt vaak als eerste advies te horen om koolhydraten te schrappen of te minderen. Maar is het echt een goed idee om te stoppen met brood en aardappelen? En zijn alle koolhydraten ‘slecht’? “50 tot 55 procent van je energie haal je effectief best uit koolhydraten", legt diëtiste Sanne Mouha uit. “Je moet gewoon weten welke voeding welke soort bevat.” Ze scheidt 6 feiten van fabels én deelt 5 tips om de slimste keuzes te maken. [naar artikel]
Meer dan de helft van de Belgen ouder dan 19 jaar drinkt meer dan twee koppen koffie per dag. Voor velen is het ‘zwarte goud’ zelfs onmisbaar om ‘s morgens wakker te worden. Maar is koffie nu gezond of ongezond? Diëtiste Sanne Mouha beaamt of weerlegt de populairste feiten en fabels over koffie. [naar artikel]
Wie een paar kilo’s wil verliezen, krijgt vaak als eerste advies te horen om koolhydraten te schrappen of te minderen. Maar is het echt een goed idee om te stoppen met brood en aardappelen? En zijn alle koolhydraten ‘slecht’? “50 tot 55 procent van je energie haal je effectief best uit koolhydraten", legt diëtiste Sanne Mouha uit. “Je moet gewoon weten welke voeding welke soort bevat. Ze scheidt 6 feiten van fabels én deelt 5 tips om de slimste keuzes te maken. [naar artikel]
Van in de supermarkt tot in de lokale koffiebar of zelfs als alcoholvrije optie op restaurant: je komt kombucha vandaag overal tegen. Maar hoe kies je de beste versie van de theedrank? En kan het echt je spijsvertering bevorderen of diabetes verhelpen? Diëtiste Sanne Mouha scheidt de waarheid van de opgeklopte marketingpraatjes. “Sommige merken bevatten tot 4 suikerklontjes voor amper 400 ml!” [naar artikel]
In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. “Honing is en blijft een suikerproduct.” [naar artikel]
Bijna de helft van de Belgen heeft een te hoge cholesterol: dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Cardiologische Liga uit 2022. “Nochtans kan je met kleine inspanningen op vlak van voeding die alarmerende cijfers onder controle krijgen”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Wat is cholesterol en hoe pak je een te hoog gehalte aan? Mouha scheidt 9 feiten van fabels, geeft 10 tips om je cholesterol omlaag te krijgen én deelt een recept dat ‘cholesterol beaters’ bevat. [naar artikel]
Is brood broodnodig? En is de ene soort zoveel ­gezonder dan de andere? Tijd voor een update met ­diëtiste Sanne Mouha over wat er nu wel en niet... [naar artikel]
In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. “Honing is en blijft een suikerproduct.” [naar artikel]
Van in de supermarkt tot in de lokale koffiebar of zelfs als alcoholvrije optie op restaurant: je komt kombucha vandaag overal tegen. Maar hoe kies je de beste versie van de theedrank? Kan het je spijsvertering bevorderen of diabetes verhelpen? En is dit écht gezonder dan frisdrank zoals sommige fans beweren? Diëtiste Sanne Mouha scheidt de waarheid van opgeklopte marketingpraatjes. [naar artikel]
Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]
Bijna de helft van de Belgen heeft een te hoge cholesterol: dat blijkt uit recente cijfers van de Cardiologische Liga van maart dit jaar. “Nochtans kan je met kleine inspanningen op vlak van voeding die alarmerende cijfers onder controle krijgen”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Wat is cholesterol en hoe pak je een te hoog gehalte precies aan? Mouha scheidt 9 feiten van fabels, geeft 10 tips om het gehalte omlaag te krijgen én deelt een recept dat ‘cholesterol beaters’ bevat. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 17: idealiter eten we twee of... [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 4: meer dan de helft van de... [naar artikel]
Keer op keer blijkt uit onderzoek dat wij Belgen niet de aanbevolen anderhalve liter water per dag drinken. Maar … waarom zouden we eigenlijk? En als we het doen, hoe zorgen we dan dat we daadwerkelijk aan die anderhalve liter komen? Telt koffie ook mee? Diëtiste Sanne Mouha geeft antwoord op zeven vragen. Waarom moeten […] Het bericht Al de rest komt later? Diëtiste Sanne Mouha beantwoordt 7 vragen over het drinken van water verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.