Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
Een slaatje is pas compleet als het ook crunch bevat. Haal je geliefde granola uit de ontbijtkast (of maak er zelf!), et voilà: met die voedzame... [naar artikel]
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
Van jong tot oud: iedereen lust op tijd een stond een pak friet met een vleesje uit de frituur. Maar waar moet je op letten als je naar de frituur gaat? Bestaat er zoiets als frituuretiquette? En welk vleesje is nu eigenlijk het gezondst? Nog tot het einde van de week kan je stemmen op de Beste frituur van Vlaanderen, en wij geven enkele tips die ongetwijfeld van pas komen bij het proeven. [naar artikel]
Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]
Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]
Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]
Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
Granola lijkt gezond, maar niet élke variant is de beste keuze. Vaak zit zelfs een product met NutriScore A vol verborgen suikers, zegt diëtiste Sanna Mouha. Ze proeft 10 granola’s uit de supermarkt, geeft een 5/10 en bekroont drie opties die je wél met een gerust hart kan kopen met 9/10. “Per portie krijg je hier evenveel vezels als in twee sneetjes bruin brood.” [naar artikel]
56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]
Morgen is het Valentijn. Socioloog en professor Dimitri Mortelmans heeft in "Van Gils & Gasten verteld waarop je moet letten om de kans op hartzeer te verkleinen. [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Met corona nog altijd in ons achterhoofd kijkt een pak Vlamingen nu al uit naar een mogelijk vakantiehuis voor volgende zomer. Maar waarop moet je letten als je boekt? Onze reisexpert Johan Lambrechts deelt zijn adviezen: “Vergelijk prijzen op verschillende sites, zeker als je alles zelf regelt. Soms vind je hetzelfde huis aan verschillende tarieven.” [naar artikel]
Vanaf maandag heeft u er een nodig wanneer u het openbaar vervoer neemt, dus springen winkels en ontwerpers gretig op de kar. Maar waarop moet u letten wanneer u een mondmasker koopt of zelf maakt? [naar artikel]
Vanaf maandag heeft u er een nodig wanneer u het openbaar vervoer neemt, dus springen winkels en ontwerpers gretig op de kar. Maar waarop moet u letten wanneer u een mondmasker koopt of zelf maakt? [naar artikel]
Wanneer het aankomt op het kleuren van je haar, is dat niet altijd een simpele keuze. Waarop moet je zoal letten en welke kleur past het best bij welk huidtype? BV-kapper Jochen Vanhoudt geeft uitleg. [naar artikel]
Ben je de de klassieke boterham of granola een beetje beu? Proef dit bananenbrood eens! Een makkelijk en goedkoop recept, waar we gemengde noten [naar artikel]
Na het dodelijk incident in de crèche in Mariakerke kijken ouders met argusogen naar hun eigen kinderopvang. Maar hoe kan je op voorhand checken of de beoogde crèche in orde is? Hoe kan je een inspectieverslag en klachtendossier opvragen om te weten of er problemen lopende zijn? En op welke signalen kan ik als ouder letten? Professor gezinspedagogiek aan de UGent Michel Vandenbroeck geeft concrete tips. [naar artikel]
Wie een auto wil kopen, maakt (meestal) een proefrit. Ook al duurt die al bij al niet lang, zo’n tochtje geeft je meteen een goed idee van wat de wagen waard is en hoe je je voelt achter het stuur. Independer.be geeft een handvol gouden tips om op te letten tijdens die rit, ook in verband met je verzekering. [naar artikel]
In jouw keuken staat ongetwijfeld een fles klassieke olijfolie in de kast, al dan niet extra vierge. Maar er bestaan natuurlijk nog andere soorten olie om mee te koken. Diëtiste Sanne Mouha neemt er elf onder de loep. “Dit is géén wondermiddel, zoals vaak wordt beweerd”, verrast ze. Wat zijn wel goede oliën voor dagelijks gebruik? Hoeveel kosten ze? En welke oliën zijn nu echt het gezondst? [naar artikel]
Wie een auto wil kopen, maakt (meestal) een proefrit. Ook al duurt die al bij al niet lang, zo’n tochtje geeft je meteen een goed idee van wat de wagen waard is en hoe je je voelt achter het stuur. Independer.be geeft een handvol gouden tips om op te letten tijdens die rit, ook in verband met je verzekering. [naar artikel]
De keuze tussen verschillende broden is groot, maar welke sneetjes zijn nu het gezondst? En is bruin brood überhaupt wel zo bruin als het lijkt? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, maakt je wegwijs. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.