Terwijl het gros van de landbouwers steen en been klaagt over een gebrek aan regen, zijn het gouden tijden voor de weinige telers van kikkererwten in ons land. Het gewas kan zeer goed tegen de droogte en heeft geen meststoffen nodig. [naar artikel]
Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en zijn schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo-Groen) hebben het eerste "Plan Bomen in de Stad" voorgesteld. Het plan zal tussen 2020 en 2030 uitgevoerd worden en heeft als doel de stad te vergroenen en beter te wapenen tegen de klimaatopwarming. [naar artikel]
Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en zijn schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo-Groen) hebben dinsdag het eerste ‘Plan Bomen in de Stad’ voorgesteld. Het plan zal tussen 2020 en 2030 uitgevoerd worden en heeft als doel de stad te vergroenen en beter te wapenen tegen de klimaatopwarming. [naar artikel]
Landbouwingenieur Thomas Truyen oogst vandaag de eerste Vlaamse kikkererwten in Zwalm. Het gaat om een eerste experiment in België want kikkererwten worden doorgaans niet gekweekt in onze contreien. Maar door lange en vooral droge perioden kan dat dus wél. [naar artikel]
Eén jaar lang (over)leven op een Hasseltse wei, met enkel een primitieve caravan en wat kippen. Tomas De Gregorio (32) gaat de uitdaging, waarvoor hij de inspiratie vond in een boek uit 1854, met veel enthousiasme aan. Zijn budget heeft hij gelimiteerd op 2.500 euro. “Maar daarvan is de helft al opgegaan aan verzekeringen, de aankoop van een waterfilter en verplaatsingskosten van de caravan”, zegt de dertiger, die twee jaar geleden nog te zien was in het VRT-programma ‘Ooit komt het goed’. [naar artikel]
Eerst was er bloemkoolrijst en sinds het derde 'Nooit Meer Diëten'-boek van Sandra Bekkari weten we dat je ook een gezonde bechamelsaus kan maken met bloemkoolroosjes. Maar wist je dat je ook hummus kon maken van bloemkolen? [naar artikel]
Nog maar net is Tournée Minérale afgelopen of daar is de volgende marathon al. Vanaf 1 maart kun je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 179.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Insta-gram. Op de sociale netwerksite deelt ze onder de naam mutfaktayim_b klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Beyhan toont iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijk gerecht klaar: nohut yemegi. Smakelijk! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.