Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Kritiek op stadsbestuur na nieuw geval van drugsgeweld, De Wever reageert: “Veiligheid van onze stad is niet van tel in Brussel”

11/08/2022 - 12:44
"Afgelopen nacht werd het Antwerpse district Borgerhout opgeschrikt door een explosie in de Ledeganckstraat. Het is al de derde aanslag in slechts een week tijd in Borgerhout. “Het stadsbestuur moet zijn verantwoordelijkheid nemen, er wordt te licht over gegaan”, zegt districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) op Radio 2. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wijst op zijn beurt opnieuw naar het federale niveau: “De federale regering ziet de georganiseerde misdaad niet als een prioriteit. Onze stad is in Brussel niet van tel.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kritiek op stadsbestuur na nieuw geval van drugsgeweld, De Wever reageert: “Veiligheid van onze stad is niet van tel in Brussel” (11/08/2022 - Het Nieuwsblad)

Afgelopen nacht werd het Antwerpse district Borgerhout opgeschrikt door een explosie in de Ledeganckstraat. Het is al de derde aanslag in slechts een week tijd in Borgerhout. “Het stadsbestuur moet zijn verantwoordelijkheid nemen, er wordt te licht over gegaan”, zegt districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) op Radio 2. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wijst op zijn beurt opnieuw naar het federale niveau: “De federale regering ziet de georganiseerde misdaad niet als een prioriteit. Onze stad is in Brussel niet van tel.” [naar artikel]


2. Kritiek op Antwerps stadsbestuur na nieuw geval van drugsgeweld, De Wever reageert geprikkeld (11/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Afgelopen nacht werd Borgerhout opgeschrikt door een explosie in de Ledeganckstraat. Het is al de derde aanslag in slechts een week tijd in Borgerhout. “Het stadsbestuur moet zijn verantwoordelijkheid nemen, er wordt te licht over gegaan”, zegt districtsburgemeester van Borgerhout Marij Preneel (Groen). Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wijst op zijn beurt opnieuw naar het federale niveau: “De federale regering ziet de georganiseerde misdaad niet als een prioriteit. Onze stad is in Brussel niet van tel.” [naar artikel]


3. Antwerpse oppositie roert zich na drugsgeweld: "Afgrijselijk" en "Pure nalatigheid van het stadsbestuur" (25/08/2020 - VRT NWS)

De grootste oppositiepartijen in de stad Antwerpen roeren zich na het 5de drugsgerelateerde incident in 4 dagen tijd. Vlaams Belang wil dat er snel extra politiepatrouilles en camera's komen in probleemwijken, Groen pleit onder andere voor een goede mix van repressie en sensibilisering om de problemen aan te pakken. Dat verkondigden de factieleiders van beide partijen bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]


4. Stadsbestuur Ieper bekijkt of extreemrechts festival Frontnacht kan doorgaan, Rousseau dreigt met Vooruit uit stadsbestuur stappen (16/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Stadsbestuur Ieper bekijkt of extreemrechts festival Frontnacht kan doorgaan, Rousseau dreigt met Vooruit uit stadsbestuur te stappen (16/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Filip Watteeuw: “Inzet van verkiezingen is stadsbestuur met N-VA of stadsbestuur met Groen” (08/03/2023 - Het Nieuwsblad)

“De inzet van de lokale verkiezingen in 2024 is een stadsbestuur met N-VA of een stadsbestuur met Groen”. Dat heeft schepen en Groen-kopman Filip Watteeuw woensdag gezegd, nu duidelijk is dat Open VLD en Vooruit hoogstwaarschijnlijk samen naar de kiezer trekken in 2024. De langverwachte toelichting van die stadslijst, die ‘Voor Gent’ zal heten, verandert niets aan de electorale ambities van Groen, die in Gent sterk vertegenwoordigd is en ook in de toekomst wil meebesturen. [naar artikel]


7. Burgemeester De Wever smoort kritiek oppositie rond drugsgeweld in de kiem: “We hebben vorige week zes aanslagen verijdeld” (30/01/2023 - Gazet van Antwerpen)

“Vonden jullie het gepast om Calimero en zwarte pieten boven te halen in dit debat? Juist nu. Ik denk het niet. Ik vond het eigenlijk een zeer ongepaste opmerking.” Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) voelde zich op de gemeenteraad maandagavond onterecht aangevallen door zowel de oppositie als enkele meerderheidspartijen. [naar artikel]


8. Burgemeester De Wever smoort kritiek oppositie rond drugsgeweld in de kiem: “We verijdelen meer aanslagen dan er gebeuren” (31/01/2023 - Het Nieuwsblad)

“Vonden jullie het gepast om Calimero en zwarte pieten boven te halen in dit debat? Juist nu. Ik denk het niet. Ik vond het eigenlijk een zeer ongepaste opmerking.” Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) voelde zich op de gemeenteraad maandagavond onterecht aangevallen door zowel de oppositie als enkele meerderheidspartijen. [naar artikel]


9. Stadsbestuur Hamont-Achel reageert: “Villa zal niet worden afgebroken voor winkel” (06/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Het stadsbestuur van Hamont-Achel sluit uit dat de notarisvilla Eyben aan de Lozen zal plaatsmaken voor handel. Daarmee reageert het op geruchten dat de iconische woning uit 1930 zou plaatsmaken voor een Lidl. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!