Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

VN-waakhond eist dat geweld rond kerncentrale Zaporizja stopt voor het te laat is: “Catastrofale gevolgen”

12/08/2022 - 08:17
"De strijdende partijen in Oekraïne moeten samenwerken met het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) om zo snel mogelijk een missie van nucleaire experts toegang te verlenen tot de kerncentrale in Zaporizja. Dat heeft Rafael Grossi, de directeur-generaal van het IAEA donderdag verklaard aan de VN-Veiligheidsraad. Zij waarschuwen voor een “nucleaire catastrofe.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oekraïne én Rusland beschuldigen elkaar van acties met mogelijk “catastrofale gevolgen”: wat is er aan de hand rond kerncentrale Zaporizja? (08/08/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky vraagt de internationale gemeenschap om nieuwe sancties tegen Rusland te nemen voor de beschieting van de kerncentrale van Zaporizja. Andersom beschuldigt het Kremlin de Oekraïense strijdkrachten ervan “potentieel extreem gevaarlijke” bombardementen uit te voeren op de site. Wat is er precies aan de hand? [naar artikel]


2. VN-waakhond eist dat geweld rond kerncentrale Zaporizja stopt voor het te laat is: “Catastrofale gevolgen” (12/08/2022 - Het Belang van Limburg)

De strijdende partijen in Oekraïne moeten samenwerken met het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) om zo snel mogelijk een missie van nucleaire experts toegang te verlenen tot de kerncentrale in Zaporizja. Dat heeft Rafael Grossi, de directeur-generaal van het IAEA donderdag verklaard aan de VN-Veiligheidsraad. Zij waarschuwen voor een “nucleaire catastrofe.” [naar artikel]


3. Moskou beschuldigt Kiev van bombardement op kerncentrale: “Dit nucleair terrorisme kan catastrofale gevolgen hebben voor Europa” (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Rusland en Oekraïne blijven elkaar ervan beschuldigen de grootste kerncentrale van Europa gebombardeerd te hebben. “Zo’n acties kunnen potentieel extreem gevaarlijk zijn en kunnen catastrofale gevolgen hebben voor Europa”, stelt Kremlinwoordvoerder Dmitri Pesko. Volgens hem pleegt Kiev “nucleair terrorisme”. [naar artikel]


4. Live - Moskou beschuldigt Kiev van bombardement kerncentrale en waarschuwt voor ‘catastrofale gevolgen’ (08/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. “Geen wapens rond de kerncentrale”: VN wil gedemilitariseerde zone rond Zaporizja-kerncentrale (12/08/2022 - Express)

De situatie rond de kerncentrale van Zaporizja is, licht uitgedrukt, gevaarlijk te noemen. De centrale werd ingepalmd door de Russen, die er een raketbasis van maakten. De energiecentrale, de grootste van Europa, kwam ook al meerdere malen onder vuur te liggen. Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, roept nu op om een gedemilitariseerde […] [naar artikel]


6. Rusland heeft plan om kerncentrale van Zaporizja los te koppelen van het net: welke gevolgen kan dat hebben? (25/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Kerncentrale van Zaporizja ‘totaal losgekoppeld’ van het elektriciteitsnet: dit zijn de mogelijke gevolgen (25/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Kerncentrale van Zaporizja was tijdlang losgekoppeld van het elektriciteitsnet: dit zijn de mogelijke gevolgen (25/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Oekraïne overweegt kerncentrale Zaporizja uit te schakelen: “Als er iets fout gaat, heeft dit grensoverschrijdende gevolgen” (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïne onderzoekt de mogelijkheid om de kerncentrale van Zaporizja te sluiten om vieligheidsredenen. Ze maken ze zich zorgen over de voorraden dieselbrandstof die worden gebruikt voor noodgeneratoren. Indien er geen diesel geleverd kan worden, kan de centrale falen en komen er mogelijk nucleaire stoffen vrij. Het sluiten van de kerncentrale zou wel de elektriciteitsbehoeften van Oekraïne deze winter sterk in gevaar brengen. [naar artikel]


10. Tiany Kiriloff is haar volgers kwijt en dat zou wel eens catastrofale gevolgen kunnen hebben (29/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Voormalig model en modeblogster Tiany Kiriloff was stomverbaasd toen ze merkte dat haar Instagram-account plots afgesloten was. Ze vreest dat ze het slachtoffer werd van hackers en hoopt nu vurig op een oplossing, want voor Kiriloff is Instagram een grote bron van inkomsten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!