Kinderen bewust maken voor gezonde ingrediënten in de keuken, was het motto van een uitdagend kookkamp van de afdeling Vrije Tijd van de stad Halen samen met De Kleine Chef. “We werkten rond het thema België”, legt grote chef Jordy Geuens uit. “Keuze aan gerechten te over. Denk maar aan frietjes, maar wel met zelf geklopte mayonaise of balletjes met krieken. En er is natuurlijk ook ons Belgisch fruit.” Als apotheose sloegen de kinderen aan het kokkerellen om voor de ouders een leuke receptie te bereiden. “We hebben pizza gebakken, meer bepaald pizza Hawaï”, vertelt Kaithlyn Vanloffelt. Stijn kan een andere lekkernij voorschotelen: “Pannenkoekjes, maar ze zijn groen”, vertelt hij. ? [naar artikel]
Naar jaarlijkse gewoonten werd bij de kernvergadering van Femma Berkenbos in juni weer wat lekkers klaargemaakt. Na de vergadering werd er wat gekokkereld, niet te inspannend met het warme weer maar toch erg lekker. En nu genieten de kernleden (vrijwilligsters) van een welverdiende vakantie om fris en monter in september terug te starten. [naar artikel]
De Belgisch-Koreaanse Ae Jin Huys kookt volgens de Koreaanse eetfilosofie. “Eten als dagelijks medicijn.” Ze runt de succesvolle zaak Mokja in Gent, en verzorgt ook workshops en catering over heel Vlaanderen. Dit zijn haar recepten voor een paar Koreaanse klassiekers. [naar artikel]
Voor een prikje eten én de voedselverspilling tegengaan, die win-winsituatie vormt al enkele jaren de motor achter Too Good To Go. De populaire app is handig om af een toe een goedkope maaltijd te scoren. Maar kan je ook een gezin in leven houden door uitsluitend te eten wat je via de app kunt vinden? Wij deden de test. [naar artikel]
Er loopt nu ook een strafonderzoek tegen oud-minister Luc Martens (77), na een klacht van een West-Vlaamse onderneemster wegens oplichting en misbruik van vertrouwen. “We zijn diep ontgoocheld in zijn leugens”, zegt de onderneemster. [naar artikel]
Door juist te eten, win je vijftien gezonde levensjaren. Geen oneliner van een dieetgoeroe met een hocuspocus-dieet, maar de woorden van Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. Hij vraagt om meer groenten en fruit te eten en voldoende water te drinken. Zo kun je kanker vermijden, schrijft hij in zijn boek Lekker Lang Leven. [naar artikel]
Het weegt anderhalve kilo, telt twee miljoen unieke bacteriën en bepaalt ons doen en laten wellicht veel meer dan gedacht. Onze darmflora is een van de populairste onderzoeksdomeinen van de laatste jaren. ‘We zijn meer microbiologie dan mens.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.