In Wijer stond bij basisschool De Wijzer een uitgebreid ontvangstcomité klaar op de eerste schooldag. Naast leerkrachten en directie was er ook de ouderraad, die trakteerde op croissants, chocomelk, fruitsap en koffie. [naar artikel]
Corona trok helaas een streep door de zeeklassen die Basisschool De Wijzer uit Wijer in 2021 had gepland. Maar dit jaar kon deze trip gelukkig wel doorgaan. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar trokken voor vijf dagen naar Nieuwpoort. “We hadden heel wat toffe activiteiten gepland. We trokken naar Sealife in Blankenberge en zagen de garnaalvissers aan het werk. Verder maakten we een zaklampenwandeling naar de pier van Nieuwpoort, en gaf een gids tekst en uitleg tijdens een strandwandeling. Ook de eerste Wereldoorlog kwam aan bod. Zo maakten we een boottocht op de IJzer en trokken we naar de Dodengang en de IJzertoren in Diksmuide”, zo blikt directrice Sonja Remels terug. “Alle leerlingen mochten gaan zwemmen in Sunparks in Oostduinkerke en we eindigden deze week aan zee met een spetterende fuif op de laatste avond. De slotsom: het was een week vol met onvergetelijke herinneringen waar de leerlingen nog jarenlang met veel plezier aan zullen terugdenken”, zo besluit de directrice. [naar artikel]
Op zondag 5 februari organiseerde De Wijzer een kiennamiddag. [naar artikel]
Naar aanleiding van de vastenperiode werd er in basisschool De Wijzer een project op poten gezet. De opbrengst ging naar de Chirojongens en Chiromeisjes van Wijer. [naar artikel]
Wafels verkopen! Dat was de opdracht voor alle kinderen van basisschool De Wijzer in Wijer. Ze konden hiervoor een beloning verdienen. Als ze 300 pakjes wafels verkochten, organiseerde de ouderraad een kinderfeestje. [naar artikel]
‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’, zo luidt het spreekwoord. Al spreekt de ‘intermittent fasting’-beweging dat weer tegen. Hoe zit het nu écht met het ontbijt? Mag je het overslaan, of beter niet? En als je ‘s ochtends eet, wat leg je dan best op het bord? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt de 7 meest gestelde vragen over het ontbijt. [naar artikel]
We zijn allemaal soms liever lui dan moe. Zeker als wekker je om zes uur 's ochtends uit je veel te behaaglijke bed rinkelt. En dan stelt zich [naar artikel]
Voor de ene een kop koffie, voor de andere een boterham met kaas, en voor nog iemand anders helemaal niets: iedereen ontbijt anders. “Toch is een gezond ontbijt écht belangrijk”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. In dag 3 van de ‘Start Gezond’-challenge legt ze uit hoe je een gezond ontbijt samenstelt en hoe je zo een energiedip voorkomt in de namiddag. “Eet nooit elke dag hetzelfde.” [naar artikel]
‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’, zo luidt het spreekwoord. Al spreekt de ‘intermittent fasting’-beweging dat weer tegen. Hoe zit het nu écht met het ontbijt? Mag je het overslaan, of beter niet? En als je ‘s ochtends eet, wat leg je dan best op het bord? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt de 7 meest gestelde vragen over het ontbijt. [naar artikel]
‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’, zo luidt het spreekwoord. Al spreekt de ‘intermittent fasting’-beweging dat weer tegen. Hoe zit het nu écht met het ontbijt? Mag je het overslaan, of beter niet? En als je ‘s ochtends eet, wat leg je dan best op het bord? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt de 7 meest gestelde vragen over het ontbijt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.