De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vier jaar geleden schoot haar partij het nog af, nu stelt Zuhal Demir (N-VA) het zelf voor: de lange lijdensweg van statiegeld op blik en plastic

Het Belang van Limburg

08/09/2022 - 03:33

In 2018 schoot N-VA het statiegeld op blik en plastic flessen af, toen het achter de rug van milieuminister Joke Schauvliege (cd&v) en gesteund door Open Vld een deal sloot met de verpakkingsindustrie. Nu de nieuwe cijfers van het zwerfvuil andermaal zwaar tegenvallen, neemt huidig milieuminister Zuhal Demir (N-VA) de vlucht vooruit: het statiegeld moet er komen. No time to waste.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe Vlaanderen vier jaar en veel geld verloor in de strijd tegen zwerfvuil (08/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  In 2018 schoot N-VA het statiegeld op blik en plastic flessen af, toen het achter de rug van milieuminister Joke Schauvliege (CD&V) en gesteund door Open VLD een deal sloot met de verpakkingsindustrie. Nu de nieuwe cijfers van het zwerfvuil andermaal zwaar tegenvallen, neemt huidig milieuminister Zuhal Demir (N-VA) de vlucht vooruit: het statiegeld moet er komen.
  [naar artikel]
 2. Demir wil statiegeld op blikjes en plastic flessen (06/09/2022 - De Tijd)
  22:16 Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil nog dit jaar een beslissing nemen over statiegeld op plastic flessen en blikjes. Ze noemt de maatregel ‘onvermijdelijk’.
  [naar artikel]
 3. Demir wil dit jaar nog beslissing over statiegeld op blikjes en plastic flessen (06/09/2022 - De Standaard)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir wil dit jaar nog een beslissing nemen over statiegeld op plastic flessen en blikjes. ‘In het regeerakkoord staat dat het zwerfafval met 20 procent moet verminderen, maar het is duidelijk dat we dat niet halen’, zei ze dinsdagavond in het Play4-programma ‘De Tafel van Vier’ (Play 4).
  [naar artikel]
 4. Lobbystrijd op komst rond statiegeld op blikjes en plastic flessen (07/09/2022 - De Tijd)
  19:56 Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil snel werk maken van statiegeld op blik en petflessen. Het is niet duidelijk of het systeem zal gebruikmaken van de bekende automaten of van QR-codes...
  [naar artikel]
 5. Statiegeld op blikjes en plastic flesjes is “onvermijdelijk”: minister Demir is zwerfvuil beu (06/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaamse stranden vol zwerfvuil en Waregem Koerse dat er als een vuilnisbelt bij lag: minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft er haar buik van vol. “Statiegeld op blikjes en plastic flesjes is onvermijdelijk.”
  [naar artikel]
 6. Statiegeld op blikjes en plastic flesjes is “onvermijdelijk”: minister Demir is zwerfvuil op stranden en evenementen beu (06/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vlaamse stranden vol zwerfvuil en Waregem Koerse dat er als een vuilnisbelt bij lag: minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft er haar buik van vol. “Statiegeld op blikjes en plastic flesjes is onvermijdelijk.”
  [naar artikel]
 7. Statiegeld op blikjes en plastic flesjes is “onvermijdelijk”: minister Demir is zwerfvuil op stranden en evenementen beu (06/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaamse stranden vol zwerfvuil en Waregem Koerse dat er als een vuilnisbelt bij lag: minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft er haar buik van vol. “Statiegeld op blikjes en plastic flesjes is onvermijdelijk.”
  [naar artikel]
 8. "Slimme blauwe zakken" en beloningen voor wie het goed doet: zo wil Vlaanderen statiegeld op blikjes en plastic flesjes invoeren  (23/12/2022 - VRT NWS)
  Tegen 2025 wil Vlaanderen statiegeld invoeren op blikjes en plastic flesjes. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft van de regering het mandaat gekregen om daarover te onderhandelen met de andere regeringen in ons land. Dat overleg moet onder meer bepalen hoe hoog het statiegeld precies moet zijn, al stelt Vlaanderen zelf een bedrag voor van 20 à 25 eurocent per verpakking. Om de flesjes en blikjes te verzamelen, willen ze werken met een digitaal systeem en "slimme blauwe zakken".
  [naar artikel]
 9. Regering De Croo heropent debat rond statiegeld voor plastic en blik (01/10/2020 - Express)
  Moet Vlaanderen statiegeld op kleine plastic flesjes en drankblikjes invoeren, zoals Nederland dat van plan is? Het federale regeerakkoord doet... The post Regering De Croo heropent debat rond statiegeld voor plastic en blik appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Wallonië pakt zwerfvuil aan met statiegeld (11/04/2019 - De Morgen)
  De nieuwe Waalse regering wil statiegeld op blikjes en plastic verpakkingen invoeren om zwerfvuil tegen te gaan. Bij ons laat de Vlaamse regering onderzoeken wat de impact is van een eventuele invoering van statiegeld op blik en plastic.
  [naar artikel]
 11. Demir wil dat we QR-codes op lege flessen scannen om statiegeld te krijgen (24/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil dat we tegen 2025 lege flessen en blikjes scannen om statiegeld terug te krijgen. Mogelijk zou het om 20 tot 25 cent per blikje of plastic fles (tot 3 liter) gaan. Daarnaast kunnen supermarkten vrijwillig beslissen of ze een inzamelpunt opzetten.
  [naar artikel]
 12. Demir (N-VA) kondigt statiegeld op PMD aan: “Waarschijnlijk tegen 2025 van kracht” (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft aangekondigd dat er tegen 2025 waarschijnlijk een systeem van statiegeld op PMD zal komen. Dat heeft de minister gezegd in het programma ‘De Tafel van Vier’ op Play4. De maatregel moet zorgen voor een afname van het zwerfvuil in Vlaanderen. Demir wil dit jaar nog een beslissing.
  [naar artikel]
 13. Statiegeld op plastic drankverpakking komt er tegen 2025, verzekert Demir opnieuw, oppositie zeer sceptisch over ‘digitaal systeem’ (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In 2025 komt er zeker statiegeld op plastic drankverpakking. Indien het proefproject voor een digitaal systeem daarbij niet positief is, komt er een klassiek statiegeldsysteem zoals in het buitenland. Dat verzekerde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) dinsdag tijdens een gedachtewisseling in commissie. De oppositie was sceptisch over de haalbaarheid van het digitale systeem.
  [naar artikel]
 14. Drie op de vier Belgen voorstander van statiegeld op blik en plastic flesjes (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zowat drie Belgen op vier (74 procent) zijn voorstander van een statiegeldsysteem op blikjes en plastic flesjes. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van consumentenorganisatie Test Aankoop. Vijf jaar geleden waren het er een pak minder (66 procent).
  [naar artikel]
 15. Drie op de vier Belgen voorstander van statiegeld op blik en plastic flesjes (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat drie op de vier Belgen (74 procent) zijn voorstander van een statiegeldsysteem op blikjes en plastic flesjes. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van consumentenorganisatie Test Aankoop. Vijf jaar geleden waren het er een pak minder (66 procent).
  [naar artikel]
 16. Twee op de drie gemeenten willen statiegeld op blikjes en plastic flessen invoeren: Demir voelt de druk (17/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Al twee op de drie Vlaamse gemeenten eisen dat de Vlaamse regering statiegeld invoert op blikjes en plastic flessen. Alleen zo kan eindelijk iets gedaan worden aan het vele zwerfvuil langs de Vlaamse wegen, vinden ze. “We zijn er al jaren mee bezig, maar het verbetert gewoon niet,” zegt Eric De Vriendt, burgemeester van Zwalm. Bevoegd Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) wil eerst de boetes optrekken naar 500 euro en strenger handhaven, maar indien het probleem blijft, sluit ze de invoering van statiegeld niet uit.
  [naar artikel]
 17. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA): "Systeem van statiegeld is onvermijdelijk" (06/09/2022 - VRT NWS)
  Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is het onvermijdelijk dat Vlaanderen binnenkort met een systeem van statiegeld zal werken. Dat heeft ze gezegd in "De tafel van vier" op Play4. De minister is het systeem al aan het voorbereiden, maar moet het nog voorstellen aan de Vlaamse regering en overleg plegen met haar collega's in Brussel en Wallonië. "In het beste geval zal dit tegen 2025 kunnen."
  [naar artikel]
 18. Bredene wil zelf statiegeld voor plastic flessen en blikjes invoeren (02/04/2019 - VRT NWS)
  Bredene wil al tegen volgend jaar, in 2020, statiegeld voor plastic flessen en blikjes invoeren. De burgemeester wil niet langer wachten op de Vlaamse regering die onlangs het statiegeld heeft uitgesteld tot minstens 2023. 
  [naar artikel]
 19. Waarom komt het statiegeld op blik en plastic er dan toch? (07/09/2022 - De Standaard)
  Na jarenlange debatten wil Vlaanderen dan toch statiegeld op blikjes en plastic flesjes invoeren. Vanwaar de bocht? Wat met de blauwe zak en waarom duurt het wellicht nog tot 2025?
  [naar artikel]
 20. Statiegeld op blikjes en plastic flessen: opnieuw ruzie tussen CD&V en N-VA (20/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De mogelijke invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen leidt opnieuw tot wrevel tussen regeringspartijen N-VA en CD&V. Volgens N-VA dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook mensen te treffen die al netjes sorteren. De partij stelt daarom haar veto. “Dit is niet volgens de afspraken die we gemaakt hebben binnen de regering”, reageert CD&V-minister Joke Schauvliege.
  [naar artikel]
 21. De onvermijdelijke Zuhal Demir (24/12/2022 - De Tijd)
  01:30 Het was in vele opzichten het jaar van Zuhal Demir, de zelfverklaarde witte ridder voor minder gif, meer natuur en rechtvaardigheid voor slachtoffers van seksueel geweld. Van haar partij krijgt ze wei...
  [naar artikel]
 22. “N-VA neemt haar statiegeldbocht sneller dan Max Verstappen de Eau Rouge-chicane in Francorchamps” (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Onvermijdelijk”. Zo noemt N-VA-boegbeeld Zuhal Demir de invoering van statiegeld op plastic flessen en blikjes. En dus wil de Vlaams minister van Omgeving dit jaar nog de knoop doorhakken. Dat heeft ze dinsdagavond gezegd in de nieuwe talkshow van Gert Verhulst.
  [naar artikel]
 23. Hoeveelheid zwerfafval daalt onvoldoende: invoering statiegeld op blik en petflessen “onafwendbaar” volgens Demir (14/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De hoeveelheid zwerfafval daalt onvoldoende in Vlaanderen. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) blijkt uit cijfers van afvalstoffenmaatschappij OVAM dat de doelstelling die de verpakkingssector opgelegd kreeg, voor amper de helft gehaald wordt. De invoering van statiegeld wordt daardoor “onafwendbaar”, vindt de minister.
  [naar artikel]
 24. Zuhal Demir: ‘Er komen nog stikstofarresten. Scherper en strenger’ (11/09/2021 - De Tijd)
  01:30 Vroeger schoot Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) al eens uit haar sloffen tegen de groenen, maar nu krijgen ook de Vlaamse werkgevers een veeg uit de pan. ‘Dat Voka- voorzitter Wouter De ...
  [naar artikel]
 25. Zuhal Demir kan niet naar klimaattop door coronabesmetting op kabinet (05/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dan toch geen klimaattop in Glasgow voor Vlaams klimaatminister Zuhal Demir (N-VA): vrijdagavond raakte bekend dat haar kabinetschef besmet is met het coronavirus. Ook Demir zelf werd getest.
  [naar artikel]
 26. Wordt statiegeld op blikjes en plastic flessen binnenkort realiteit? (16/03/2021 - Express)
  Het aantal Belgische gemeenten dat pleit voor statiegeld op blikjes en plastic flessen heeft vandaag de kaap van de 200 overschreden. Dat meldt de Statiegeldalliantie. De teller staat momenteel op 205 gemeenten. De roep om statiegeld in te voeren op blikjes en plastic flessen klinkt het luidst in Vlaanderen. In totaal hebben al 193 van […] The post Wordt statiegeld op blikjes en plastic flessen binnenkort realiteit? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. 7 Vlaamse gemeenten willen statiegeld op blik en plastic (14/01/2018 - VRT NWS)
  Statiegeld op drankblikjes en plastic flessen. Het is waar de Statiegeldalliantie in Vlaanderen en Nederland al jaren voor ijvert. Vandaag hebben 7 Vlaamse steden en gemeenten bekend gemaakt dat ze zich bij de alliantie hebben aangesloten. Een primeur voor Vlaanderen.
  [naar artikel]
 28. Wat vindt Limburg van statiegeld op blik en plastic? Laat je stem horen via onze enquête (10/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zwerfvuil blijft voor veel Limburgers een doorn in het oog. Statiegeld invoeren op blikjes en plastic flessen is een mogelijke oplossing, maar kent ook tegenstand. Wat vindt de Limburger hier nu over? Laat je stem horen in het grote statiegeldonderzoek van deze krant.
  [naar artikel]
 29. OPINIE: "Statiegeld voor blikjes en plastic flessen zal zwerfvuil verminderen" (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In dit opiniestuk stelt Rob Buurman, directeur van het Recycling Netwerk, dat de invoering van statiegeld voor blikjes en plastic flessen de
  [naar artikel]
 30. Minister Zuhal Demir wil verschillende bedrijven betrekken bij proefprojecten digitaal statiegeld (18/01/2023 - VRT NWS)
  In de proefprojecten met digitaal statiegeld die Vlaanderen wil uitvoeren, zullen verschillende bedrijven betrokken worden die over de juiste technologie beschikken. "Er is geen sprake van een exclusiviteitscontract met één bedrijf", zo heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Mieke Schauvliege (Groen) en Steve Vandenberghe (Vooruit).
  [naar artikel]
 31. Zuhal Demir (N-VA) zorgt in twee dossiers voor hoogspanning in regering (20/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Minister-president Jan Jambon (N-VA) komt terug van de jaarlijkse verzameling van de allerrijksten in Davos en zal onmiddellijk vol aan de bak moeten. De landbouwdossiers zetten minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) lijnrecht tegenover cd&v. En ook rond statiegeld op blikjes en PET-flessen zit het scheef. “Het lijkt de strategie van minister Demir om de debatten naar een kookpunt te laten gaan”, ­klagen cd&v’ers.
  [naar artikel]
 32. Zuhal Demir (N-VA): “Het is bijna te laat: radicale, islamistische regimes worden steeds sterker in Vlaanderen” (07/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De controversiële partij Islam deed de laatste dagen heel wat stof opwaaien. Onder meer het voorstel om het openbaar vervoer gescheiden te maken voor mannen en vrouwen, schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat. Zo ook bij staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA). In een uitgebreid Facebookbericht uit ze in klare taal haar ongenoegen. “Er is geen plaats voor religieus fanatisme en buitenlandse dictators of een mix daarvan, in Vlaanderen.”
  [naar artikel]
 33. Zuhal Demir pleit voor gesprekken over pesten na Tiktok-hype die leerlingen belachelijk maakt (05/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir pleit in een emotionele Facebookpost voor gesprekken met je kind over pesten. Een bezoekje aan de Smartschoolpagina van haar dochter, deed haar denken aan de nieuwe TikTok-hype bij jongeren. “M’n dochterlief mag dan nog maar vier jaar zijn, -bijna vijf zegt ze zelf- maar op een bepaald moment in haar leven zal ook zij geconfronteerd worden met opmerkingen over haar uiterlijk”, zegt ze.
  [naar artikel]
 34. Demir wist wel dat bedrijf van N-VA'ers achter digitaal statiegeld schuilgaat (17/01/2023 - Apache)
  Interne communicatie toont dat Demir in haar persbericht over digitaal statiegeld niet de volledige waarheid sprak.
  [naar artikel]
 35. Zuhal Demir (N-VA) over mindful joggen, Jan Jambon, boze boeren en gascentrales: ‘De haaien hadden bloed geroken. So what?’ (24/12/2021 - De Morgen)
  Ze wil het systeem veranderen, zegt ze. Na een jaar vol stikstof en PFOS en haar steile opmars binnen N-VA praat Vlaams minister Zuhal Demir (41) voluit over haar partij, scheldende boeren en kritiek op haar stijl. ‘In het begin wilde ik me in de politiek als man gedragen.’
  [naar artikel]
 36. Zuhal Demir (N-VA) over mindful joggen, Jan Jambon, boze boeren en gascentrales: ‘De haaien hadden bloed geroken. So what?’ (24/12/2021 - De Morgen)
  Ze wil het systeem veranderen, zegt ze. Na een jaar vol stikstof en PFOS en haar steile opmars binnen N-VA praat Vlaams minister Zuhal Demir (41) voluit over haar partij, scheldende boeren en kritiek op haar stijl. ‘In het begin wilde ik me in de politiek als man gedragen.’
  [naar artikel]
 37. Zuhal Demir mildert toon in Facebookbericht, geen excuses voor CD&V (17/04/2017 - De Redactie)
  Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) heeft voor het eerst gereageerd op haar uithaal naar CD&V. Ze had de partij "dé moslimpartij bij uitstek" genoemd.
  [naar artikel]
 38. Vlaamse superministerraad afgerond mét compromis statiegeld (21/07/2018 - De Tijd)
  08:17 De Vlaamse regering is erin geslaagd een akkoord te bereiken over het veelbesproken afvalplan. Ook over het twistpunt van het statiegeld op blik en plastic flessen is een compromis bereikt.
  [naar artikel]
 39. DISCUSSIE. Vindt u dat er statiegeld op plastic flessen en blik moet komen? (24/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerps stadsbestuur, met burgemeester Bart De Wever op kop, roept de bewoners van de Scheldestad op tot meer netheid. Het gaat van kwaad naar erger met sluikstorten en zwerfvuil. Statiegeld kan het probleem (gedeeltelijk) oplossen.
  [naar artikel]
 40. Na juridische lijdensweg van vier jaar: rechter buigt zich over zaak van juwelier Filip (54) die overvaller doodschoot (04/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vier jaar geleden schoot Filip Moens (54) een vluchtende overvaller neer die een half miljoen euro aan juwelen bij hem had gestolen. Na een juridische lijdensweg werd beslist dat Moens zich dan toch voor de rechter moet verantwoorden voor ‘uitgelokte doodslag’. Maandag gaat de zaak van start.
  [naar artikel]
 41. De slag om het statiegeld: 'In alle gemeentebesturen en in elke partij vind je voor- en tegenstanders' (30/05/2018 - Knack)
  De Vlaamse regering overweegt statiegeld in te voeren op plastic flesjes en drankblikjes. Maar de discussie gaat veel breder.
  [naar artikel]
 42. Zuhal Demir pleit voor gesprekken over pesten in Facebookpost: “Niet oké om andere kindjes te laten wenen” (05/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir pleit in een emotionele Facebookpost voor gesprekken met je kind over pesten. Een bezoekje aan de Smartschoolpagina van haar dochter, deed haar denken aan de nieuwe TikTok-hype bij jongeren. “M’n dochterlief mag dan nog maar vier jaar zijn, -bijna vijf zegt ze zelf- maar op een bepaald moment in haar leven zal ook zij geconfronteerd worden met opmerkingen over haar uiterlijk”, zegt ze.
  [naar artikel]
 43. Betalen we straks statiegeld op blikjes en plastic flessen? Al 193 Vlaamse gemeenten zijn vragende partij (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal gemeenten dat de invoering vraagt van statiegeld voor blikjes en plastic flessen heeft de kaap van 200 overschreden. De teller staat op 205, waarvan 193 Vlaamse gemeenten. Dat meldt de statiegeldalliantie.
  [naar artikel]
 44. De 16 Vragen van De Wachter aan Zuhal Demir: “Het moederschap hoort iets moois te zijn. Ik heb het gevoel dat mij op een wrede manier is afgenomen” (20/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook politici zijn maar mensen. Vier jaar geleden verloor Zuhal Demir haar moeder, afgelopen najaar kwam de weerbots. “Ervoor was ik iemand die veel meer lachte en genoot van het leven. Met het sterven van mijn moeder ben ik dat een beetje kwijt geraakt. Ik zit vol boosheid - nog altijd.”
  [naar artikel]
 45. De 16 Vragen van De Wachter aan Zuhal Demir: “Het moederschap hoort iets moois te zijn. Ik heb het gevoel dat mij dat op een wrede manier is afgenomen” (20/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook politici zijn maar mensen. Vier jaar geleden verloor Zuhal Demir haar moeder, afgelopen najaar kwam de weerbots. “Ervoor was ik iemand die veel meer lachte en genoot van het leven. Met het sterven van mijn moeder ben ik dat een beetje kwijt geraakt. Ik zit vol boosheid - nog altijd.”
  [naar artikel]
 46. Verkiezingsborden van Zuhal Demir (N-VA) beklad met Grijze Wolven-verwijzingen (11/05/2019 - Knack)
  Onbekenden hebben de verkiezingsborden van N-VA met daarop lijsttrekker Zuhal Demir en haar woordvoerder Andy Pieters in Maasmechelen beklad. Zuhal Demir heeft op haar Facebook al gereageerd en liet weten dat ze zich niet laat intimideren.
  [naar artikel]
 47. Verkiezingsborden van Zuhal Demir (N-VA) beklad met Grijze Wolven-verwijzingen (11/05/2019 - Knack)
  Onbekenden hebben de verkiezingsborden van N-VA met daarop lijsttrekker Zuhal Demir en haar woordvoerder Andy Pieters in Maasmechelen beklad. Zuhal Demir heeft op haar Facebook al gereageerd en liet weten dat ze zich niet laat intimideren.
  [naar artikel]
 48. Demir: ‘Eind dit jaar trek ik met voorstel statiegeld naar de regering’ (14/10/2022 - De Standaard)
  Het voorstel van de verpakkingsindustrie om via een scansysteem zwerfvuil terug te dringen, valt bij Vlaams minister van ­Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op een koude steen. Het lijkt too little, too late.
  [naar artikel]
 49. Zuhal Demir (N-VA): ‘In het begin wilde ik me in de politiek als man gedragen’ (24/12/2021 - De Morgen)
  Ze wil het systeem veranderen, zegt ze. Na een jaar vol stikstof en PFOS en haar steile opmars binnen N-VA praat Vlaams minister Zuhal Demir (41) voluit over haar partij, scheldende boeren en kritiek op haar stijl. ‘In het begin wilde ik me in de politiek als man gedragen.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy