De ene oven is de andere niet. Daardoor lijkt de temperatuur in je recept soms niet te kloppen. Want misschien heb jij een heteluchtoven en heeft de bedenker van het recept een gewone oven gebruikt. Claudia Allemeersch, auteur van o.m. Het Oven Kookboek, heeft daar een goede vuistregel voor. [naar artikel]
Pizza, dat kan er altijd in. Alleen duurt het een tijdje vooraleer hij uit de oven mag. Dat probleem is volledig van de baan met dit keukensnufje. Maak kennis met de Breville Smart Oven Pizzaiolo. Deze mini-oven haalt in geen tijd een temperatuur van maar liefst 400 graden. Dat is vergelijkbaar met de temperatuur van […] Het bericht Met deze mini-oven is je pizza in twee minuten klaar verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In elk recept voor een ovengerecht staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom is dat nodig? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom moet in bijna elk recept de oven op 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]
In elk recept dat je tegenkomt waar de oven voor gebruikt moet worden, staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom moet je die oven voorverwarmen? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom vraagt bijna elk recept om te kiezen voor 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]
De pizza Tosun, een pizza met stoofvlees. Een vreemde combinatie voor de meesten onder ons, maar bij Foodfellaz in Genk kan je het proberen. “Het recept gaat al zeven generaties mee.” [naar artikel]
9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]
9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. [naar artikel]
We houden allemaal van pizza. Niets beter dan een lekker krokant exemplaar vol zongerijpte tomaten en buffelmozzarella op een terrasje in Italië. Al kan een diepvriesexemplaar op vrijdagavond ook smaken. Het enige nadeel? Gezond zijn ze niet bepaald. Als je let op wat je eet, behoort een pizza dan ook niet tot de opties. Tenzij […] Het bericht RECEPT. Deze pizza telt slechts 50 calorieën verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt ervoor dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]
Dat er in Massenhoven weinig te beleven valt, kon Tom Willockx met zijn nieuwe mobiele houtgestookte pizza-oven dinsdag ondervinden. Op zijn eerste dag dat hij er neerstreek, waren zijn vijftig pizza’s al in een dik uur uitverkocht. Terwijl hij op vier uur standtijd had gerekend. [naar artikel]
Frieten als ontbijt, de hele dag door chips eten en vooral niet kijken naar dat getalletje op de weegschaal. Het is vandaag Internationale Anti-Dieetdag. Vandaag kan je zonder schaamte toegeven aan je guilty pleasures. Je hebt snacks voor in de oven, in de friteuse maar wist je dat het ook kan in een koffiemok? Met […] Het bericht Met deze snacks vier je de Anti-Dieetdag in stijl verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Volgens de Chelsey Amer, diëtiste uit New York, kan je beter een pizza als ontbijt nemen dan een kom cornflakes. Want pizza bevat tenminste niet zoveel suiker en er liggen nog wat groentjes op. Maar voor je morgenvroeg een een Quatro Stagioni in de oven steekt, nog even dit. [naar artikel]
Een Texaanse vrouw wilde op een woensdagavond genieten van een lekkere diepvriespizza uit de oven, maar moest er uiteindelijk eentje bestellen. [naar artikel]
Creatieveling Karl Copmans (38) uit Lille heeft een nieuw opmerkelijk project klaar. Met Den Pizza Trakteur bouwde hij een authentieke pizzaoven in leem die hij op een kar achter een tractor heeft geplaatst. De dertiger wil met zijn mobiele oven pizza’s gaan bakken op buurtfeestjes. [naar artikel]
In de diepvriesrekken in de supermarkt vind je tig soorten pizza’s, maar een klassieke Napolitaanse is daar niet bij. “Die moet aan heel wat... [naar artikel]
Deze conchiglie scoort hoog bij HelloFresh-thuiskoks en is een eenvoudig en snel te bereiden vegetarisch gerecht. In het Italiaans betekent conchiglie ‘schelpjes’, dit is dan ook de vorm die de pasta heeft. Deze pasta neemt niet alleen saus mee in de schelp, maar door de ribbelige structuur blijft het ook goed aan de buitenkant zitten. […] Het bericht RECEPT Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Less is more, maar mag het eens wat meer zijn dan een pizza margherita? Wij tippen meer dan tien favoriete toppings van Limburgse pizzabakkers. Van een Pizza Salsiccia tot een Pizza Au Tunno. [naar artikel]
In Beerst, bij Diksmuide, is een man van 30 op tijd gered uit zijn huis. Een aangebrande pizza zette z'n hele woonkamer in de rook. De man had de pizza 's avonds laat in de oven gestoken, maar was in slaap gevallen. [naar artikel]
Pizza Aversa uit Tielt verkeert in een wel erg gulle bui. De uitbaters schenken op kerstavond 200 pizza’s weg aan kansarme gezinnen uit de stad. “Nog nooit zal ik met zo veel voldoening kerst gevierd hebben”, zegt Jaspreet Singh. [naar artikel]
Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een diepvriespizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]
Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een pizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]
Vrijdag even voor 16 uur heeft het gebrand bij Pizza Rico in de Dorpsstraat in Vucht. Bij het opstarten van de oven in de keuken vatte de oven plots vuur. De brandweer van Maasmechelen kwam ter plaatse. De uitbaters van de pizzeria hadden de vlammen grotendeels zelf kunnen blussen. De schade bleef beperkt. [naar artikel]
Omdat spaghetti ook maar spaghetti is, sprongen ze bij de Nederlandse culinaire site Heerlijkerwijs creatief om met de ingrediënten. Daarmee maken ze een pizza, jawel, op basis van sliertjes, gehakt en tomatensaus. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.