Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Paul De Grauwe over de historische renteverhoging van de ECB: ‘Banken zullen spaarrente moeten verhogen’

08/09/2022 - 19:09
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Paul De Grauwe over de historische renteverhoging van de ECB: ‘Banken zullen spaarrente moeten verhogen’ (08/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Paul De Grauwe over de historische renteverhoging van de ECB: ‘Er is zeker een risico op recessie’ (08/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Paul De Grauwe over renteverhoging ECB: ‘Iedereen gaat er slechter aan toe zijn, behalve de banken’ (04/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. ‘De ECB heeft zich al zo vaak vergist dat ik er cynisch van word’: Paul De Grauwe over nieuwe renteverhoging (28/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Paul De Grauwe vindt nieuwe renteverhoging overdreven: “Ze willen de banken sparen. Zoals altijd” (28/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

U merkt er nog niet veel van in uw portemonnee, maar de inflatie daalt. Toch besloot de Europese Centrale Bank donderdag opnieuw de rente te verhogen om te voorkomen dat de daling stagneert. Tot ongenoegen van professor Paul De Grauwe (London School of Economics). “De ECB heeft zich al zo vaak vergist dat ik er cynisch van word.” [naar artikel]


6. Eerste renteverhoging bij grootbank sinds succes staatsbon: Belfius biedt spaarrente aan van 2 procent (02/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Paul De Grauwe: ‘De spaarrente zou in België minstens 2 tot 2,5 procent kunnen bedragen’ (14/07/2023 - Knack)

‘We moeten echt iets doen aan onze budgettaire tekorten’, vindt econoom Paul De Grauwe. Hij legt daarbij de rijken, bankiers en politici over de knie: ‘Een financieel-economisch systeem dat niet fair is, is niet goed voor de politieke democratie.’ The post Paul De Grauwe: ‘De spaarrente zou in België minstens 2 tot 2,5 procent kunnen bedragen’ appeared first on Knack. [naar artikel]


8. Paul De Grauwe: 'ECB kan rente verhogen zonder banken te subsidiëren' (10/01/2023 - De Tijd)

19:11 De renteverhogingen waarmee de Europese Centrale Bank (ECB) de inflatie bestrijdt, hebben als neveneffect dat de centrale bank - en de achterliggende overheden - commerciële banken tientallen miljarde... [naar artikel]


9. Grootbanken bezwijken onder druk om spaarrente te verhogen (05/04/2019 - De Morgen)

BRUSSEL l ING verhoogt vanaf [naar artikel]


10. “De andere Belgische banken zullen de spaarrente dit jaar nog moeten verhogen”: eerste kleine bank verhoogt rente op spaarboekjes fors (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Spaarbank CKV kondigde gisteren aan dat ze de rente op haar spaarrekeningen verhoogt van 0,25 naar 0,70 procent. Goed en lang verwacht nieuws voor de Belgische spaarders dus, want CKV wordt zo de bank met de best renderende spaarrekening op de markt. Zullen andere en grotere banken volgen? En is dit de start van een bloeiperiode voor wie spaart? Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit: “De kritiek op de rentemarges van grootbanken zal toenemen, zeker wanneer de Europese Centrale Bank nog een renteverhoging doorvoert.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!