De Midden-Oosterse keuken is hot! Vraag dat maar aan Antwerpenaar Tom Sas en zijn Belgisch-Israëlische vrouw Lori Dardikman. In Antwerpen hebben ze met Boker Tov – ‘goeiemorgen’ in het Hebreeuws – intussen vier restaurants geïnspireerd op gerechten uit Tel Aviv, de bruisende stad in Israël. Ze kregen er zelfs lofbetuigingen voor van de Israëlische consul in hoogsteigen persoon. [naar artikel]
Een boterham met kaas, eentje met confituur en dan weer eentje met choco. Na verloop van tijd heb ik het er als vegetariër wel mee gehad. Lekkere [naar artikel]
Eerst was er bloemkoolrijst en sinds het derde 'Nooit Meer Diëten'-boek van Sandra Bekkari weten we dat je ook een gezonde bechamelsaus kan maken met bloemkoolroosjes. Maar wist je dat je ook hummus kon maken van bloemkolen? [naar artikel]
Nog maar net is Tournée Minérale afgelopen of daar is de volgende marathon al. Vanaf 1 maart kun je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
Hummus is tegenwoordig overal, maar die zou binnenkort wel eens stevige concurrentie inzake populariteit kunnen krijgen van muhammara. Die laatste is aan een opmars bezig en is in Londen al de trendy dip van het moment. [naar artikel]
Tegenwoordig smeren, dippen en eten we massaal hummus. Maar volgens trendwatchers krijgt deze lekkernij binnenkort concurrentie van een andere smeuïge, veganistische spread. Hummus is in korte tijd razend populair geworden. Anno 2017 is het in zowat alle supermarkten kant-en-klaar te verkrijgen en wordt het en masse geserveerd tijdens het apertief. Foodies die dol zijn op […] [naar artikel]
“Leg niet langer salami op je boterham, maar smeer hummus”. Die raad geeft het Vlaams Instituut Gezond Leven bij de lancering van haar nieuwe voedingsdriehoek. “Charcuterie bevat veel suiker, zout en vet en er is een link tussen bewerkte vleeswaren en darmkanker”, klinkt het bij het Instituut, dat hummus aanreikt als “waardig alternatief”. Maar wat is hummus eigenlijk? Waar komt het vandaan? Hoeveel kost het? En wie produceert het? [naar artikel]
Er was eens een romig, beige goedje dat harten beroerde, passie liet opflakkeren, maar ook clanoorlogen en competities uitlokte. De naam is hummus. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.