Hou jij van zwarte koffie en van zo puur mogelijke chocolade? Dat heeft volgens een Amerikaanse studie niets te maken met smaak, wél met je genen. “En als je dit koffie-gen hebt, kan dit je gezondheid een serieuze boost kan geven”, aldus de onderzoekers. Maar om wat voor soort boost gaat het dan precies? Onderzoekster Marilyn Cornelis legt uit. [naar artikel]
Hou jij van zwarte koffie en van zo puur mogelijke chocolade? Dat heeft volgens een Amerikaanse studie niets te maken met smaak, wél met je genen. “En als je dit koffie-gen hebt, kan dit je gezondheid een serieuze boost kan geven”, aldus de onderzoekers. Maar om wat voor soort boost gaat het dan precies? Onderzoekster Marilyn Cornelis legt uit. [naar artikel]
Hou jij van zwarte koffie en van zo puur mogelijke chocolade? Dat heeft volgens een Amerikaanse studie uit 2021 niets te maken met smaak, wél met je genen. “En als je dit koffie-gen hebt, kan dit je gezondheid een serieuze boost kan geven”, aldus de onderzoekers. Maar om wat voor soort boost gaat het dan precies? Onderzoekster Marilyn Cornelis legt uit. [naar artikel]
Ons land telde nog nooit zoveel diabetespatiënten als nu. In 2021 werden 770.000 mensen met de ziekte behandeld, een derde meer dan tien jaar geleden. Maar nog meer mensen lijden eraan zonder het te weten. De 59-jarige Bert Maes was één van de onwetenden: hij getuigt hoe hij door kleine aanpassingen van zijn voeding vandaag geen diabetes meer heeft. Voedingswetenschapper Christophe Matthys legt de relatie tussen voeding en diabetes uit en deelt simpele tips om het net zoals Bert goed aan te pakken. [naar artikel]
Hartfalen is de belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel... [naar artikel]
Wie elke dag tot drie koppen koffie drinkt, loopt minder risico op een beroerte en andere fatale hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit een grootschalige studie uit het Verenigd Koninkrijk bij bijna 500.000 deelnemers. "Ook thee heeft dezelfde positieve effecten", zegt cardioloog Ernst Rietzschel van het UZ Gent. [naar artikel]
Hartfalen is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, benadrukt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Is rode wijn dan écht goed voor het hart zoals vaak wordt beweerd? En laat je vlees beter links liggen? “Zelfs kaas kan het verschil maken.” [naar artikel]
Koffie is bij velen het favoriete drankje om ‘s ochtends mee wakker te worden, maar veel mensen twijfelen soms of die kop koffie wel gezond is. Zijn er nog andere voordelen dan een minder vermoeid gevoel? Zo lees je vaak dat het de kans op bepaalde kankers én op hart- en vaatziekten vermindert. Is dat ook effectief zo, of is net het omgekeerde waar? Diëtist Michaël Sels (UZA) en voedingsexperte Ellen Kampman leggen uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.