Zijn droom was chefkok worden, maar een jaar geleden trad Julius Persoone (23) toch in de voetsporen van zijn vader Dominique (53), de bekende chocolatier. Als hoofd van de productie zette hij het familiebedrijf The Chocolate Line op het pad van vernieuwing. Daar kwamen zeewierpralines en ganache met gefermenteerde tomaten aan te pas. Zijn pa uitte meermaals zijn twijfels, Gault&Millau niet. De restaurantgids riep hen deze week uit tot ‘Chocolatier van het Jaar 2023'. [naar artikel]
Culinaire gids Gault&Millau heeft The Chocolate Line uit Brugge verkozen tot Vlaams Chocolatier van het jaar. “Net nu ik de leiding heb over de productie”, knipoogt Julius Persoone. [naar artikel]
De Brugse topchocolatier Dominique Persoone gaat in Congo een chocoladefabriek bouwen. In het nationale park "Virunga" wil Persoone de lokale bevolking hun eigen cacaobonen laten bewerken tot volwaardige chocolade. Het is vooral de bedoeling om werk te creëren en de armoede te doen dalen. [naar artikel]
De cijfers liegen er niet om: Belgen eten graag ‘bokes met Nutella’. In ons land gaan jaarlijks dertien miljoen potten over de toonbank, of 24... [naar artikel]
Julius Persoone heeft in het chocoladebedrijf van zijn vader een nieuwe praline ontworpen die speciaal bedoeld is voor keelkankerpatiënten. Sommige van die patiënten moeten hun strottenhoofd operatief laten verwijderen, waardoor ze blijvend minder goed kunnen ruiken en proeven. Om deze mensen toch weer de volledige smaak van chocolade te kunnen laten proeven, werd een praline ontwikkeld met aardbei, munt én kunstmatig speeksel erin. [naar artikel]
Tegenwoordig verovert hij televisiekijkende harten in ‘Over de oceaan’ en Junior bake-off’, maar Dominique Persoone (52) is en blijft in de eerste plaats de man die Brugge, Antwerpen en de rest van de wereld al decennialang van de allerbeste chocolade bedient. “Toen ik begon, werd ik vierkant uitgelachen. Nu zegt de directeur van de hotelschool dat er dankzij mij meer studenten chocolatier willen worden. Daar ben ik trots op.” [naar artikel]
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: chocolatier Dominique Persoone. Hem een ochtendmens noemen, is een understatement. Elke dag staat hij om 4 uur op. “Mijn vrouw wordt er onnozel van.” Maar Persoone is veel te graag in de weer. “Ik zie dat ook bij de deelnemers aan ‘Junior Bake Off’. Die kinderen zijn daar al om 7 uur. Vol goesting om in de dag te bijten. Ik herken dat volledig. Dat is passie.” [naar artikel]
Negen genummerde glazen chocomelk op basis van halfvolle melk en een nieuwsgierige topchocolatier die benieuwd is naar eventuele smaakverschillen. Dat is het opzet van onze test met Dominique Persoone. Dé hamvraag: is er een die beter smaakt dan Cécémel? “Chocolademelk is dit eigenlijk niet. Een Spanjaard of een Mexicaan lacht zich dood als hij dit proeft.” Toch zit er een bij die de smaak van Cécémel weet te evenaren én de topchocolatier geeft als uitsmijter ook nog een eigen recept voor een lekkere luxe-chocomelk. [naar artikel]
'Boring en passé.' Nee, in zijn nieuwe tuin zal chocolatier en peter van de Week van de Bij Dominique Persoone geen biljartlaken aanleggen. [naar artikel]
Dominique Persoone (52) heeft een hart voor dieren, en dat laat hij blijken ook. De Brugse chocolatier heeft een inzamelactie opgestart om geld op te halen voor alle dieren die getroffen werden door de zware overstromingen in ons land. Zo gaat Persoone nu aan de slag met chocolade in vormpjes van katten en honden, waarvan de opbrengt integraal naar het goede doel gaat. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.