Waarom hebben we die drang naar vette, suikerrijke voeding? En hoe kunnen we daarvan 'genezen'? [naar artikel]
Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom hunkeren we toch zo naar vet en suiker? [naar artikel]
Hoeveel keer heeft u vandaag al in de koelkast gekeken? In quarantaine ligt emo-eten op de loer en jammer genoeg zijn het niet de caloriearme gerechtjes die ons de stress en onzekerheid even doen vergeten. Suiker, vet, zout én alcohol doen het beter. Gelukkig zijn er handige manieren om nee te zeggen tegen de ongezonde voeding en drank waarin we al te makkelijk troost zoeken. [naar artikel]
We willen er liefst zo weinig mogelijk van, maar toch is vet essentieel voor onze gezondheid. We hebben er zelfs drie verschillende soorten van: wit, bruin en beige vet. “En allemaal zijn ze levensnoodzakelijk, maar dan wel in de juiste balans”, zegt diëtiste Vicky De Beule. “Met te weinig vet kan je menstruatie uitblijven, door te veel gaat het lichaam in een permanente staat van ontsteking.” Ze legt uit hoe je het evenwicht behoudt. [naar artikel]
Ongezond eten tijdens de zwangerschap kan gedragsproblemen en ADHD veroorzaken bij kinderen. [naar artikel]
PepsiCo heeft vandaag aangekondigd de hoeveelheid suiker, verzadigd vet en zout in haar producten stevig naar omlaag te halen. Het bedrijf stelt gezondere voeding te willen aanbieden. [naar artikel]
De aankondiging volgt amper een week na de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan regeringen om frisdranken te belasten, in de strijd tegen obesitas. [naar artikel]
Nutellafans zijn woedend: fabrikant Ferrero heeft volgens hen stiekem het recept van de chocoladepasta aangepast. De ophef ontstond toen een Duitse consumentenorganisatie verschil vond tussen de etiketten van twee Nutellapotten. Een nieuwe pot bevat meer melkpoeder en meer suiker. [naar artikel]
McDonald's haalt de cheeseburger uit zijn Happy Meal. Het kindermenu krijgt wereldwijd een flinke update om de hoeveelheid suiker, vet en zout... [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos, de federatie voor de handel, en minister van […] Het bericht Minder suiker en vet in onze voeding dan vijf jaar geleden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.