Zijn de dagen van de kaasplank en het bord charcuterie geteld? Als het van TikTok-gebruikster Justine Doiron afhangt wel. Zij heeft the next best thing gevonden: een boterbord. Jawel: een kwak boter, gepresenteerd op een bord of schaal, die je dan kunt dresseren met toppings naar keuze. Dat het niet gezond is, hoeven we je vast niet te vertellen, maar hoe ongezond is het precies? We telden calorieën met Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. [naar artikel]
Organiseer je een avondje bij je thuis en heb je een kaas -of charcuterieplank besteld? Annuleer die dan maar zo snel mogelijk, want de nieuwste eettrend in TikTok-land is een boterbord. Het is zo simpel als het klinkt: een homp zachte boter, gedresseerd op een houten plank of bord, afgewerkt met verschillende toppings. Dat het ongezond is, staat vast. Maar hoe ongezond precies? Die vraag stelden we aan diëtiste Sanne Mouha. [naar artikel]
Een kaas- of charcuterieplank is een klassiek aperitief in de winter. Vooral aan het haardvuur met zicht op een sneeuwlandschap wordt zo’n zouten snack een echte ervaring. Maar ook voor de zoetebekken is er nu een winterse versnapering op maat: de warme chocolademelk-plank! Hou je van snoep, dan is de warme chocolademelk-plank een droom die in […] Het bericht Vergeet de kaasplank! De chocomelkplank verovert het internet (foto’s) verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De promostunt van Versmarkt De Kleine bassin, met vestigingen in Menen, Roeselare en Kortrijk, is een groter succes dan verwacht geworden. [naar artikel]
De wereld is grosso modo verdeeld in twee groepen: zij die houden van kaas en zij die niet houden van kaas. Behoor je tot die tweede categorie, dan klik je maar beter zo snel mogelijk weg. Ben je daarentegen een kaasliefhebber in hart en nieren, dan is dit artikel je op het lijf geschreven. Kijk […] Het bericht WOW. In dit restaurant geniet je van de grootste kaasplank ter wereld verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Kazen, ze komen in duizenden smaken en vormen, maar hoe stel je uit dat grote aanbod de perfecte kaasplank samen? We legden ons oor te luisteren bij Frederic Van Tricht, telg van de bekende Antwerpse familie van kaasaffineurs Van Tricht. [naar artikel]
Kroketten, een kaasplank, Britney, kabelliften met lampjes, toiletpotten, kerstmannen met een mondmasker, een green egg: bedenk iets, en het bestaat tegenwoordig in kerstbalformaat. De klassieke ronde bal krijgt zo stevige concurrentie van hippe figuurtjes en poppetjes in de boom. [naar artikel]
Ook de gespecialiseerde kaashandels hebben het deze eindejaarsperiode drukker dan normaal. Logisch, want een kaasschotel kan ook in deze periode best smaken aan de feesttafel. Specialiste Sophie Schockaert (46) van kaashandel Schockaert uit Mechelen serveert ons haar tips om een goede kaasschotel te maken. En ze verklapt meteen ook welke kaasjes er op haar ultieme kaasplank mogen liggen. [naar artikel]
Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Hoe selecteer je de beste mix van kazen voor een smakelijke kaasplank? Selecteer je bier of wijn? En hoeveel kaas voorzie je per persoon? Kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder legt uit hoe je kaas kan pimpen tot een eigentijds gerecht. “Maak een onderscheid tussen kaas als dessert en kaas als hoofdgerecht.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.