Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Ministers opnieuw rond tafel om 17 uur: Jambon doet “constructief” voorstel over kinderbijslag, maar CD&V krijgt “geen euro extra”

28/09/2022 - 16:16
"N-VA en Open Vld hebben CD&V een nieuw compromisvoorstel bezorgd over de verhoging van de kinderbijslag. Maar dat nieuwe zogenaamd “constructieve” voorstel is vooral een aanpassing van hun eerdere bod en komt met geen euro extra over de brug, terwijl dat toch een duidelijke eis was van CD&V. De boodschap die vooral N-VA nu in de markt probeert te zetten, is duidelijk: “Wij en Open Vld zijn samen drie keer zo groot als CD&V. Wij laten ons niet in de hoek duwen.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Ministers opnieuw rond tafel om 17 uur: Jambon doet “constructief” voorstel over kinderbijslag, maar CD&V krijgt “geen euro extra” (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

N-VA en Open Vld hebben CD&V een nieuw compromisvoorstel bezorgd over de verhoging van de kinderbijslag. Maar dat nieuwe zogenaamd “constructieve” voorstel is vooral een aanpassing van hun eerdere bod en komt met geen euro extra over de brug, terwijl dat toch een duidelijke eis was van CD&V. De boodschap die vooral N-VA nu in de markt probeert te zetten, is duidelijk: “Wij en Open Vld zijn samen drie keer zo groot als CD&V. Wij laten ons niet in de hoek duwen.” [naar artikel]


2. Ministers Verlinden en Van Quickenborne en Antwerpse burgemeester De Wever praten over drugsgeweld: "Constructief overleg" (11/01/2023 - VRT NWS)

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en haar collega van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) hebben vanmiddag samen gezeten met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) over het alsmaar toenemende drugsgerelateerde geweld in Antwerpen. Er zijn nog geen concrete maatregelen afgesproken, maar op 17 februari komt er een volgende overlegronde. Minister Verlinden heeft het over "constructief overleg". [naar artikel]


3. N-VA: "Vuye en Wouters weigerden constructief voorstel" (21/09/2016 - De Redactie)

De NV-A betreurt het vertrek van Hendrik Vuye en Veerle Wouters uit de partij. "Maar laat er geen twijfel over bestaan: de N-VA zal voluit blijven gaan gaan voor de uitvoering van het confederalisme", klinkt het. [naar artikel]


4. “Ik wil het voorstel van de cipiers constructief bekijken, maar wil eerst overleg met de premier” (05/07/2018 - Het Belang van Limburg)

[naar artikel]


5. Britse premier Boris Johnson: "Constructief en redelijk voorstel aan EU voorgelegd" (02/10/2019 - VRT NWS)

De Britse regering heeft een "constructief en redelijk voorstel" voorgelegd aan de Europese Unie om het bestaande brexitakkoord alsnog aan te passen zodat de Britten mét een akkoord uit de EU kunnen stappen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd op een partijconferentie van zijn Conservatieve Partij in Manchester. Over wat dat voorstel inhoudt, bleef hij redelijk vaag. [naar artikel]


6. Hierover buigen de Vlaamse ministers zich: van kinderbijslag over jobbonus tot straatverlichting (23/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Vlaamse regering steekt de koppen bijeen om de begroting in de definitieve plooi te leggen. Maandag heeft minister-president Jan Jambon (N-VA) een afspraak in het parlement voor zijn langverwachte Septemberverklaring. Op tafel liggen ingrepen die de koopkracht moeten beschermen van de bevolking in de energiecrisis. Wij lijsten nog even op wat op tafel ligt. [naar artikel]


7. Kinderbijslag plaatst CD&V lijnrecht tegenover coalitiepartners, ministers één voor één ontboden bij Jambon (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Vlaamse begrotingsdiscussie loopt bijzonder stroef. De grote splijtzwam is de indexering van de kinderbijslag, het zogenaamde groeipakket. CD&V wil dat opnieuw koppelen aan de gezondheidsindex. Vorig jaar werd die indexering teruggeschroefd van 2 procent tot 1 procent. CD&V heeft zich ertoe verbonden die besparing dit jaar teniet te doen. Ondertussen zit de Vlaamse regering niet meer samen rond de tafel. De ministers worden bij het ontbijt één voor één ontboden bij minister-president Jan Jambon, die een begrotingsakkoord probeert te vinden tegen 14 uur, wanneer hij zijn Septemberverklaring moet voorlezen in het parlement. [naar artikel]


8. We zouden - puur hypothetisch! - de kinderbijslag ook kunnen weghalen bij ministers die dronken op het werk verschijnen (17/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Crevits aan Van Quickenborne na voorstel om te snoeien in kinderbijslag van relschoppers: ‘Doe je job’ (07/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!