Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Filosofe Griet Vandermassen: ‘Ik denk dat de nood om tot een groep te behoren mij vreemd is’

02/10/2022 - 17:33
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Filosofe Griet Vandermassen: ‘Ik denk dat de nood om tot een groep te behoren mij vreemd is’ (02/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Filosofe Griet Vandermassen over feminisme: 'Biologische verschillen tussen mannen en vrouwen worden genegeerd' (07/03/2020 - Knack)

Aan de vooravond van de internationale vrouwendag gooit de filosofe Griet Vandermassen een knuppel in het hoenderhok. Ze pleit voor meer aandacht voor de biologische componenten in het feministische discours. 'Nu worden de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen vooral genegeerd.' [naar artikel]


3. Filosofe Griet Vandermassen: 'Verkrachting uitleggen als een daad gemotiveerd door geweld is onzin' (16/11/2021 - Knack)

Leven we in een verkrachtingscultuur? En horen witte heteromannen niet thuis in een queer feministisch café? Filosofe en opiniemaker Griet Vandermassen hekelt de excessen in het denken over gender en identiteit: 'Seks is een belangrijke dimensie van het leven.' [naar artikel]


4. Filosofe Griet Vandermassen kritisch voor Evras: ‘Het komt meer neer op ideologie dan op wetenschap’ (21/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. ‘Dit kan heel gevaarlijk zijn’: filosofe Griet Vandermassen kritisch voor seksuele opvoeding over de taalgrens (21/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. ‘Bepaalde aspecten hiervan zijn potentieel gevaarlijk’: filosofe Griet Vandermassen kritisch voor seksuele opvoeding over de taalgrens (21/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. ‘Dit kan heel gevaarlijk zijn’: filosofe Groet Vandermassen kritisch voor seksuele opvoeding over de taalgrens (21/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Wim Slabbinck en Griet Vandermassen in debat: 'Vrouwen zullen hoogstzelden betalen voor seks' (30/04/2019 - Knack)

De verschillen tussen man en vrouw zijn veel groter dan veel feministes ons willen doen geloven, betoogt filosofe Griet Vandermassen in haar boek Dames voor Darwin. In dit dubbelgesprek krijgt ze stevig weerwerk van de bekende seksuoloog Wim Slabbinck. 'Soms werd ik wat depressief van het lezen van jouw boek.' [naar artikel]


9. Kaat Bollen en Griet Vandermassen: 'Meer seks in het feminisme, dát hebben we nodig' (02/03/2021 - Knack)

Natuurlijk gaat het op Internationale Vrouwendag over vrouwenquota en de rolverdeling in het huishouden. Maar vrouw zijn betekent zo veel meer, betogen seksuologe Kaat Bollen en filosofe Griet Vandermassen. 'Veel vrouwen weten niet eens hoe leuk en bevredigend seks kan zijn.' [naar artikel]


10. Griet Vandermassen: ‘Ik heb een aantal seksuele relaties gehad met mannen waarbij ik te weinig rekening heb gehouden met hun emoties en kwetsbaarheid’ (02/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!