Na twee jaar corona-ellende zaten veel horecaondernemers al flink op hun tandvlees, maar nu raken ze echt van de regen in de drop. Zes stemmen uit de horeca over hun torenhoge energiefactuur. “We besparen waar we kunnen: frigo’s samenvoegen en de lichten pas aan als het echt nodig is, maar zelfs dan besparen we nog geen 50 euro op een maand.” [naar artikel]
Na twee jaar corona-ellende zaten veel horecaondernemers al flink op hun tandvlees, maar nu raken ze echt van de regen in de drop. Zes stemmen uit de horeca over hun torenhoge energiefactuur. “We besparen waar we kunnen: frigo’s samenvoegen en de lichten pas aan als het echt nodig is, maar zelfs dan besparen we nog geen 50 euro op een maand.” [naar artikel]
17:01 De Vlaamse energiewaakhond VREG pikt het niet langer dat TotalEnergies als enige van de grotere energieleveranciers geen maandelijkse afrekening aanbiedt. TotalEnergies moet een boete van 109.000 euro... [naar artikel]
Sinds afgelopen maandag is de horeca weer open, maar helaas rinkelen de meeste kassa's nog altijd maar op halve kracht. ‘Onze omzet is nog steeds 70% minder dan dezelfde periode vorig jaar’, zegt Inge, die een cateringbedrijf heeft. [naar artikel]
14:57 Een groep Antwerpse horecaondernemers stapt niet alleen naar de Raad van State, maar ook naar de burgerlijke rechtbank tegen de verplichte sluiting van horecazaken in ons land. [naar artikel]
Een groep Antwerpse horecaondernemers stapt zowel naar de Raad van State als naar de burgerlijke rechtbank om de strijd aan te binden met de verplichte sluiting van horecazaken in ons land. De klagers halen aan dat zelfs de meest gezonde horecaondernemingen niet zullen overleven als de sluiting aanhoudt, en ze stellen dat de horeca lang niet de voornaamste oorsprong van COVID-besmettingen zijn. [naar artikel]
We willen zeer graag open op 1 mei en we zijn daar klaar voor ook. Dat is de boodschap die honderd horecaondernemers uitschreeuwen in een videocompilatie. Het laatste deel van de opnames vond dinsdagnamiddag plaats in restaurant Zilte op de hoogste verdieping van het MAS. “De reserves die ik 25 jaar lang heb opgebouwd, zijn zo goed als op”, zegt organisator Kasper Stuart. [naar artikel]
Honderd horecaondernemers doen in een gezamenlijke videoboodschap een oproep aan de politiek om de horeca op 1 mei te heropenen. ‘De reserves die ik 25 jaar lang heb opgebouwd, zijn zo goed als op’, zegt organisator Kasper Stuart. In de video komen grote namen als Peter Goossens en Viki Geunes aan bod. [naar artikel]
Honderd horecaondernemers doen in een gezamenlijke videoboodschap een oproep aan de politiek om de horeca op zo snel mogelijk te heropenen in mei. Het Overlegcomité besliste dat op 8 mei enkel de terrassen open mogen, als de situatie in de ziekenhuizen niet verslechtert. “De reserves die ik 25 jaar lang heb opgebouwd, zijn zo goed als op”, zegt organisator Kasper Stuart. In de video komen grote namen als Peter Goossens en Viki Geunes aan bod. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.