Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Van tomatensoep tot spaghetti bolognese: 5 verse en kant-en-klare maaltijden met elkaar vergeleken. Welke versie is goedkoper, lekkerder en gezonder?

07/10/2022 - 11:29
"Hoe graag we ook koken en verse maaltijden eten: soms is de nood voor kant-en-klaar hoog. Maar zijn die alternatieven dan écht zo ongezond? Culinair journaliste Inge Stiers en diëtiste Sanne Mouha nemen van spaghetti bolognese, vol-au-vent, tomatensoep, chocomousse en pizza beide varianten onder de loep. Welke zijn het lekkerst, gezondst én goedkoopst? “Het enige voordeel van deze voorverpakte maaltijd is dat het klaar is op amper 4 minuten.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Van tomatensoep tot spaghetti bolognese: 5 verse en kant-en-klare maaltijden met elkaar vergeleken. Welke versie is goedkoper, lekkerder en gezonder? (07/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe graag we ook koken en verse maaltijden eten: soms is de nood voor kant-en-klaar hoog. Maar zijn die alternatieven dan écht zo ongezond? Culinair journaliste Inge Stiers en diëtiste Sanne Mouha nemen van spaghetti bolognese, vol-au-vent, tomatensoep, chocomousse en pizza beide varianten onder de loep. Welke zijn het lekkerst, gezondst én goedkoopst? “Het enige voordeel van deze voorverpakte maaltijd is dat het klaar is op amper 4 minuten.” [naar artikel]


2. Jeroen Meus kookt voor je kinderen: tomatensoep, spaghetti met ‘meatballs’ en wortelstoemp (07/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Tijd om je kinderen culinair extra te verwennen in deze eerste schoolweken, met drie echte opkikkers. Zo worden ze later groot en sterk! [naar artikel]


3. MIT-wiskundigen lossen oud spaghetti-raadsel op en breken stokje spaghetti in tweeën (16/08/2018 - VRT NWS)

Het is zo goed als onmogelijk om een droog stokje spaghetti in slechts twee delen te breken door de beide uiteinden naar elkaar toe te bewegen. De spaghetti zal bijna altijd in drie stukken of meer breken. Wiskundigen van MIT hebben nu ontdekt dat spaghetti toch in tweeën zal breken, als je het stokje eerst verdraait, en daarna de uiteinden buigt. Hun bevindingen kunnen ook toepassingen hebben buiten de keuken, zo zeggen ze.  [naar artikel]


4. "Na mijn bord spaghetti stelde hij voor dat ik aan zijn 'spaghetti' begon": 7 vrouwen delen hun horror-date (11/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Halloween is in aantocht en dat betekent dat er binnenkort heel wat gegriezeld gaat worden. Nog enger dan Freddy Krueger of de clown van IT? Een... [naar artikel]


5. "Na mijn bord spaghetti stelde hij voor dat ik aan zijn 'spaghetti' begon": 7 vrouwen delen hun horrordate (11/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Halloween is in aantocht en dat betekent dat er binnenkort heel wat gegriezeld gaat worden. Nog enger dan Freddy Krueger of de clown van IT? Een... [naar artikel]


6. “De spaghetti staat klaar”: Hasselaar riskeert 24 maanden cel voor drugs in pak spaghetti (07/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Een 55-jarige Hasselaar hangt 24 maanden cel boven het hoofd voor de verkoop van speed en xtc. Volgens het parket gebruikte de man codetaal. “De spaghetti staat klaar.” De man ontkende, maar in een spaghettidoos troffen de speurders speed tijdens een huiszoeking aan. [naar artikel]


7. "Is er geen spaghetti vandaag?" Studentenrestaurant in Gent schrapt legendarische spaghetti op dinsdag en donderdag (07/10/2022 - VRT NWS)

Het studentenrestaurant De Brug van de universiteit van Gent ziet dezer dagen teleurgestelde studenten: de iconische spaghetti bolognese staat niet meer iedere dag op het menu. Het restaurant verandert om de 4 jaar het menu om wat meer variatie aan te bieden. Maar dat valt dus niet bij iedereen in goede aarde. [naar artikel]


8. Vrouw moet auto zes uur aan de kant laten staan: te veel porto in de tomatensoep gedaan (02/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

Bij politiecontroles zijn 29 bestuurders onder invloed van drank en drugs uit het verkeer geplukt. Eén van hen zat zelfs voor de vijfde keer gedrogeerd achter het stuur. [naar artikel]


9. Van in tomatensoep gesopte eclairs tot van babyvoeding smullende restaurantgasten... (24/12/2017 - Het Nieuwsblad)

Van in soep gesopte eclairs tot van babyvoeding smullende restaurantgasten: culinair journalist Mario De Wilde voert hilarische verhalen uit de horeca op in zijn nieuwe boek ‘Gevraagd: hulp voor frituur om in te springen’. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!