Matcha is overal. De ene vindt het heerlijk smaken, voor de ander proeft het naar gras. Vaak wordt de thee aangeraden om het vasten te doorbreken bij intermittent fasting. Verder zou het je lichaam beschermen tegen kanker én je immuunsysteem verbeteren. Maar wat klopt daar allemaal van? Theesommelier Ann Vansteenkiste en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer helpen misverstanden de wereld uit. “Het zou kunnen dat catechinen in matcha het verouderingsproces tegengaan.” [naar artikel]
Thee wordt vaak voorgesteld als een gezond en caloriearm drankje om de koude winterdagen mee door te komen. Maar bevat deze opwarmer écht geen calorieën? En is groene thee gezonder dan zwarte thee? Theesommelier Jessica Van Humbeeck scheidt zeven fabels van feiten. [naar artikel]
Thee wordt vaak voorgesteld als een gezond en caloriearm drankje om de koude winterdagen mee door te komen. Maar bevat deze opwarmer écht geen calorieën? En is groene thee gezonder dan zwarte thee? Theesommelier Jessica Van Humbeeck scheidt zeven fabels van feiten. [naar artikel]
Matcha is overal: van in kopjes om te drinken bij het ontbijt tot in ingrediëntenlijsten van snacks zoals KitKat. “Het is een vorm van groene thee met extra antioxidanten dus de voordelen van groene thee gelden zeker ook voor matcha”, vertelt theesommelier Ann Vansteenkiste daarover. Maar wélke gezondheidsvoordelen heeft het groene poeder precies en welke mogen rechtstreeks de vuilbak in? Theesommelier Ann en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer leggen uit. [naar artikel]
Wie met het oudejaarsdiner een kater wil vermijden, moet misschien eens naar het pleidooi van Kristin Van Eetvelt (51) luisteren. Als culinair theesommelier wil de vrouw uit Koningshooikt (Lier) mensen ervan overtuigen dat thee de ideale begeleider is van gerechten. En ja, de oudste drank ter wereld serveert ze warm en in een wijnglas. [naar artikel]
Wijnpuristen zullen het niet graag horen, maar de term sommelier wordt steeds vaker geclaimd door andere gastronomische takken. Zo is er nu de... [naar artikel]
Met een ‘bakje troost’ bedoelen we koffie. Maar eigenlijk associëren we vooral thee met warmte, steun en gezelligheid. Het is dus geen verrassing dat de verkoop van zakjes en builtjes enorm is gestegen sinds corona. Theesommelier Veerle Stoffels legt uit hoe je de geschikte thee kiest, de ultieme kop bereidt én het drankje kunt pimpen tot een icetea of lekkere latté. “Please, gebruik geen kraantjeswater. Dan komt de smaak echt niet tot z’n recht.” [naar artikel]
Noem je jezelf een fervente theedrinker? Wedden dat je de kunst van het thee zetten toch niet helemaal onder de knie hebt? Gelukkig wijst Stijn Verbrugghe, theesommelier bij Or Tea?, je graag op je fouten tijdens een virtuele workshop. Deze vijf lessen hebben wij alvast onthouden. Eerst water, de rest komt later Het perfecte kopje […] Het bericht Zo zet je volgens een theesommelier de perfecte kop thee verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Steffi Vertriest is foodblogster, Njam!-gezicht en auteur van de kookboekenreeks De Gezonde Goesting. Maar ze is ookin de ban van thee en ging zelf mee theeblaadjes plukken in de velden in Azië. Als theesommelier proefde en keurde ze theesoorten uit China en Nepal voor haar nieuwe biologische theelijn Ambar. [naar artikel]
Naast zwarte thee, wordt groene thee en gember-citroenthee steeds populairder om jezelf aan op te warmen. Groene thee zou het gezondste zijn, gemberthee het pittigst, maar is dat ook echt zo? Welke thee kies je het best? En bepaalt je waterkeuze ook de smaak van de thee? Gecertificeerd theesommelier Jessica Van Humbeeck scheidt de feiten van de fabels én proeft 16 verschillende thees in 4 categorieën: zwarte thee, groene thee, gemberthee en muntthee. “Deze thee heeft een oppervlakkige smaak en ruikt naar natte planten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.