Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Kaasmeester Bartholomeus in Tienen wordt webwinkel door hoge energiekosten: "Mijn kaas alleen nog online verkopen"

14/10/2022 - 15:11
"Na 41 jaar sluit de winkel "Bartolomeus Meester-Kaasheer" in het centrum van Tienen. Vooral de hoge energiekosten maken het niet langer houdbaar voor uitbater Bart Van den Daele om de fysieke winkel nog open te houden. Hij gaat zijn producten voortaan online verkopen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kaasmeester Bartholomeus in Tienen wordt webwinkel door hoge energiekosten: "Mijn kaas alleen nog online verkopen" (14/10/2022 - VRT NWS)

Na 41 jaar sluit de winkel "Bartolomeus Meester-Kaasheer" in het centrum van Tienen. Vooral de hoge energiekosten maken het niet langer houdbaar voor uitbater Bart Van den Daele om de fysieke winkel nog open te houden. Hij gaat zijn producten voortaan online verkopen. [naar artikel]


2. Vlaamse Nathalie is beste kaasmeester ter wereld (16/06/2017 - Het Nieuwsblad)

Nathalie Vanhaver, die in Burg in Oudenaarde samen met haar man Luc Callebaut een kaasspeciaalzaak runt, behaalde goud op het ‘Concours Mondial du Meilleur Fromager’ in Tours in Frankrijk. Ze mag zich de beste kaasmeester van de wereld noemen. [naar artikel]


3. Kaasmeester Frederic Van Tricht proeft croque-monsieurs aan de kust: “Veel gegeten, maar blijf toch op mijn honger zitten” (20/07/2018 - Het Nieuwsblad)

De hele zomer trekt De Grote Test naar de kust om er culinaire klassiekers te proeven. Ditmaal mocht kaasmeester Frederic Van Tricht zich wagen aan tien croque-monsieurs. “Nergens stapte ik ontevreden weg, maar dé topcroque vond ik nergens”, klonk het toch een beetje ontgoocheld. “Ik heb vandaag veel gegeten, maar bleef toch op mijn honger zitten.” [naar artikel]


4. Kaasmeester creëert nieuwe geitenkaas: “Een ode aan de Schotenaar” (23/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

De Schotenaar is jong, fris én… smaakt naar geit. We hebben het voor alle duidelijkheid over de nieuwe kaassoort die kaasmeester Daniël Thirion van De Kaaspoort bedacht. De delicatesse wordt niet toevallig dit weekend gelanceerd en geserveerd op de jaarlijkse braderie in de Paalstraat. [naar artikel]


5. Kaasmeester Van Tricht proeft 12 soorten abdijkaas en gaat op zoek naar karakter (22/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Geef bieren of kazen de naam van een abdij en ze stralen meteen eerlijkheid, ambacht en authenticiteit uit. Van een abdijkaas verwacht je dat die door paters in een abdij wordt gemaakt, maar in ons land hebben slechts drie abdijen een kaasmakerij: Orval, Postel en Westmalle. Alle andere kazen zijn alleen maar genoemd naar een abdij. Dat mag, want er is hiervoor geen wetgeving. Kaasmeester Frédéric Van Tricht proefde twaalf kazen, in plakken gesneden. Hij vond nogal wat smaakverschillen: van pittig en karaktervol tot flauw en smaakloos. [naar artikel]


6. Kaasmeester Ann Keymeulen: 'Dé regel om kaas te combineren is bier, bier, bier en bier' (26/12/2020 - Knack)

Zelf maakt ze geen kaas. Toch is Ann Keymeulen de meest gedreven kaasmeester van het land. 'We zijn niet trots genoeg op wat van eigen bodem komt.' [naar artikel]


7. “Serveer groene thee bij je kaasfondue. Het helpt bij de vertering”: kaasmeester Van Tricht geeft tips voor de perfecte kaasschotel (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Wij vroegen kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder van een van de best aangeschreven kaaswinkels van Europa, hoe je kaas kunt pimpen tot een eigentijds gerecht. “Blijf weg van mosterd en exotisch fruit.” [naar artikel]


8. De comeback van de kaasschotel: kaasmeester Van Tricht geeft tips voor het perfecte feestmaal met kaas in de hoofdrol (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Wij vroegen kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder van een van de best aangeschreven kaaswinkels van Europa, hoe je kaas kunt pimpen tot een eigentijds gerecht. “Serveer groene thee bij je kaasfondue. Het helpt bij de vertering.” [naar artikel]


9. Veel lekkers, maar slechts één krijgt bijna de perfecte score: kaasmeester Frédéric Van Tricht test roomkazen uit de supermarkt (16/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Kaasmeester en -affineur Frédéric Van Tricht test voor ons 9 verse roomkazen. Hij gaat op zoek naar een verse kaas met een volle en lekkere roomsmaak. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!