Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Kaasmeester Frederic Van Tricht proeft croque-monsieurs aan de kust: “Veel gegeten, maar blijf toch op mijn honger zitten”

20/07/2018 - 19:07
"De hele zomer trekt De Grote Test naar de kust om er culinaire klassiekers te proeven. Ditmaal mocht kaasmeester Frederic Van Tricht zich wagen aan tien croque-monsieurs. “Nergens stapte ik ontevreden weg, maar dé topcroque vond ik nergens”, klonk het toch een beetje ontgoocheld. “Ik heb vandaag veel gegeten, maar bleef toch op mijn honger zitten.” "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kaasmeester Frederic Van Tricht proeft croque-monsieurs aan de kust: “Veel gegeten, maar blijf toch op mijn honger zitten” (20/07/2018 - Het Nieuwsblad)

De hele zomer trekt De Grote Test naar de kust om er culinaire klassiekers te proeven. Ditmaal mocht kaasmeester Frederic Van Tricht zich wagen aan tien croque-monsieurs. “Nergens stapte ik ontevreden weg, maar dé topcroque vond ik nergens”, klonk het toch een beetje ontgoocheld. “Ik heb vandaag veel gegeten, maar bleef toch op mijn honger zitten.” [naar artikel]


2. DE GROTE TEST. Kaasmeester Frederic Van Tricht proeft brie: “Een hap hiervan was al te veel” (14/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Het is herfst en dan smaakt een kaasplank nog net ietsje meer. Met een stukje brie? Waarom niet. Kaasmeester Frederic Van Tricht testte er zestien, dertien gewone en drie keer Brie de Meaux, maar zuchtte zeer vaak. Bij de gewone roombrie vond hij er slechts één waarvan hij met plezier een tweede hap nam. Bij de Brie de Meaux heeft hij gelukkig beter nieuws. [naar artikel]


3. Kaasmeester Frederic Van Tricht test camembert: “Deze heeft diepgang, complexiteit, smaak én kost veel minder dan het A-merk” (14/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Kaasmeester Frederic Van Tricht ging met zijn mes door acht stukken camembert: zes van een huismerk én twee van de A-merken Le Rustique en Président. De vraag? Zijn die A-merken het extra geld waard? “Er is geen enkele twijfel over welke je moet kopen als je wat geld wil uitsparen.” [naar artikel]


4. Kaasmeester Van Tricht proeft 12 soorten abdijkaas en gaat op zoek naar karakter (22/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Geef bieren of kazen de naam van een abdij en ze stralen meteen eerlijkheid, ambacht en authenticiteit uit. Van een abdijkaas verwacht je dat die door paters in een abdij wordt gemaakt, maar in ons land hebben slechts drie abdijen een kaasmakerij: Orval, Postel en Westmalle. Alle andere kazen zijn alleen maar genoemd naar een abdij. Dat mag, want er is hiervoor geen wetgeving. Kaasmeester Frédéric Van Tricht proefde twaalf kazen, in plakken gesneden. Hij vond nogal wat smaakverschillen: van pittig en karaktervol tot flauw en smaakloos. [naar artikel]


5. “Serveer groene thee bij je kaasfondue. Het helpt bij de vertering”: kaasmeester Van Tricht geeft tips voor de perfecte kaasschotel (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Wij vroegen kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder van een van de best aangeschreven kaaswinkels van Europa, hoe je kaas kunt pimpen tot een eigentijds gerecht. “Blijf weg van mosterd en exotisch fruit.” [naar artikel]


6. De comeback van de kaasschotel: kaasmeester Van Tricht geeft tips voor het perfecte feestmaal met kaas in de hoofdrol (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Wij vroegen kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder van een van de best aangeschreven kaaswinkels van Europa, hoe je kaas kunt pimpen tot een eigentijds gerecht. “Serveer groene thee bij je kaasfondue. Het helpt bij de vertering.” [naar artikel]


7. Veel lekkers, maar slechts één krijgt bijna de perfecte score: kaasmeester Frédéric Van Tricht test roomkazen uit de supermarkt (16/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Kaasmeester en -affineur Frédéric Van Tricht test voor ons 9 verse roomkazen. Hij gaat op zoek naar een verse kaas met een volle en lekkere roomsmaak. [naar artikel]


8. Waarom hebben sommige kazen gaten en andere niet? Kaasmeester Van Tricht legt uit: “Die gaten zijn er niét toevallig” (13/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het is je ongetwijfeld al opgevallen: sommige kazen hebben gaten en andere niet. “Dat is niet zomaar toeval”, vertelt kaasmeester Frederic Van Tricht. “De gaten zijn het gevolg van een bewuste zet bij het begin van het rijpingsproces.” Wat is dan het verschil tussen beide soorten? En veranderen die gaten iets aan de smaak? De kaasexpert legt uit. [naar artikel]


9. Waarom hebben sommige kazen gaten en andere niet? Kaasmeester Van Tricht legt uit (13/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het is je ongetwijfeld al opgevallen: sommige kazen hebben gaten en andere niet. “Dat is niet zomaar toeval”, vertelt kaasmeester Frederic Van Tricht. “De gaten zijn het gevolg van een bewuste zet bij het begin van het rijpingsproces.” Wat is dan het verschil tussen beide soorten? En veranderen die gaten iets aan de smaak? De kaasexpert legt uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!