De hele zomer trekt De Grote Test naar de kust om er culinaire klassiekers te proeven. Ditmaal mocht kaasmeester Frederic Van Tricht zich wagen aan tien croque-monsieurs. “Nergens stapte ik ontevreden weg, maar dé topcroque vond ik nergens”, klonk het toch een beetje ontgoocheld. “Ik heb vandaag veel gegeten, maar bleef toch op mijn honger zitten.” [naar artikel]
Het is herfst en dan smaakt een kaasplank nog net ietsje meer. Met een stukje brie? Waarom niet. Kaasmeester Frederic Van Tricht testte er zestien, dertien gewone en drie keer Brie de Meaux, maar zuchtte zeer vaak. Bij de gewone roombrie vond hij er slechts één waarvan hij met plezier een tweede hap nam. Bij de Brie de Meaux heeft hij gelukkig beter nieuws. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Kaasmeester Frederic Van Tricht ging met zijn mes door acht stukken camembert: zes van een huismerk én twee van de A-merken Le Rustique en Président. De vraag? Zijn die A-merken het extra geld waard? “Er is geen enkele twijfel over welke je moet kopen als je wat geld wil uitsparen.” [naar artikel]
Geef bieren of kazen de naam van een abdij en ze stralen meteen eerlijkheid, ambacht en authenticiteit uit. Van een abdijkaas verwacht je dat die door paters in een abdij wordt gemaakt, maar in ons land hebben slechts drie abdijen een kaasmakerij: Orval, Postel en Westmalle. Alle andere kazen zijn alleen maar genoemd naar een abdij. Dat mag, want er is hiervoor geen wetgeving. Kaasmeester Frédéric Van Tricht proefde twaalf kazen, in plakken gesneden. Hij vond nogal wat smaakverschillen: van pittig en karaktervol tot flauw en smaakloos. [naar artikel]
Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Wij vroegen kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder van een van de best aangeschreven kaaswinkels van Europa, hoe je kaas kunt pimpen tot een eigentijds gerecht. “Blijf weg van mosterd en exotisch fruit.” [naar artikel]
Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Wij vroegen kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder van een van de best aangeschreven kaaswinkels van Europa, hoe je kaas kunt pimpen tot een eigentijds gerecht. “Serveer groene thee bij je kaasfondue. Het helpt bij de vertering.” [naar artikel]
Kaasmeester en -affineur Frédéric Van Tricht test voor ons 9 verse roomkazen. Hij gaat op zoek naar een verse kaas met een volle en lekkere roomsmaak. [naar artikel]
Het is je ongetwijfeld al opgevallen: sommige kazen hebben gaten en andere niet. “Dat is niet zomaar toeval”, vertelt kaasmeester Frederic Van Tricht. “De gaten zijn het gevolg van een bewuste zet bij het begin van het rijpingsproces.” Wat is dan het verschil tussen beide soorten? En veranderen die gaten iets aan de smaak? De kaasexpert legt uit. [naar artikel]
Het is je ongetwijfeld al opgevallen: sommige kazen hebben gaten en andere niet. “Dat is niet zomaar toeval”, vertelt kaasmeester Frederic Van Tricht. “De gaten zijn het gevolg van een bewuste zet bij het begin van het rijpingsproces.” Wat is dan het verschil tussen beide soorten? En veranderen die gaten iets aan de smaak? De kaasexpert legt uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.