De Kwizien Brut foodtruck waarmee Jelle Temmerman (41) de afgelopen jaren de regio doorkruiste is niet meer. De Ternattenaar, die zich de allereerste winnaar van het televisieprogramma ‘Mijn Restaurant’ mag noemen, bakt voortaan pizza’s op een vaste stek in Wambeek. “Toegegeven, ik heb door die energieprijzen wel wat schrik”, zegt Jelle. “Maar het vertrouwen dat het zal lukken, is zoveel groter.” [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana is vastbesloten van start te gaan in de Ronde van Italië, de koers die hij exact tien jaar geleden won. De renner van Movistar is nog herstellende van zijn verwondingen die hij opliep door een zware val in de Ronde van Catalonië, maar rijdt straks dus wel de Giro. [naar artikel]
De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Dat werd bevestigd aan VTM Nieuws. Het bedrijf kocht groene stroom en gas op de kortetermijnmarkt, maar kan dat door de hoge energieprijzen van de voorbije maanden financieel niet langer aan. “Die extreme situatie was niet te voorzien", luidt de uitleg van CEO Stijn Lenaerts. De bevoorrading komt niet in het gedrang, maar energiespecialist Kristof De Paepe raadt klanten toch aan om zo snel mogelijk een nieuwe leverancier uit te kiezen. Lees hier wat u best doet als u een van de circa 70.000 klanten bent. [naar artikel]
Tot de energieprijzen opnieuw een normaal niveau bereiken heeft een restauranthouder in het Luikse Visé beslist om de rekening met 2 euro per persoon te verhogen. Dat schrijft SudInfo. [naar artikel]
Het leven (en je Instagrampagina) wordt toch alleen maar mooier met een beetje avocado erbij? Dat hebben ze ook in New York goed begrepen, want [naar artikel]
‘Comer, beber, vivir’. Een uiterst gezellige Spaanse uitdrukking die het leven van Sandro Baruch ineens ook mooi samenvat. In februari 1983 opende zijn familie Parrillada, het allereerste Argentijnse restaurant van het land in de Antwerpse Anneessensstraat. Veertig jaar na datum is de zaak nog altijd de absolute referentie voor al wie houdt van vlees a lo argentino, lees: op de grill. En als het aan de patron ligt, blijft dat nog wel even zo: “Als ik stop, heb ik niets anders. Dit is mijn levenswerk, daar neem ik niet zomaar afstand van.” [naar artikel]
Nadat het nieuws bekend raakte dat zijn restaurant I Famosi op het Antwerpse Zuid failliet was, werd chef Fabio Gambone bedolven onder de berichten en de telefoontjes. “Honderden, echt niet normaal. Ik dacht: ‘wauw, dan heb ik echt iets betekend in Antwerpen’. Dat mag ik niet zomaar weggooien.” Volgende woensdag opent hij met behulp van een investeerder een bescheiden nieuwe zaak aan de Bolivarplaats: Famosi. [naar artikel]
“Als je spaarcenten op zijn, dan stopt het. Het is niet leuk maar ik ben blij dat ik aan een nieuw hoofdstuk kan beginnen”, zegt Lucie Ory. Vlaanderen leerde de Tongerse kennen als beloftevolle kok in ‘Mijn Restaurant’. Afgelopen week verklaarde de ondernemingsrechtbank haar zaak ‘Lucie’s’ failliet. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.