Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Uiterst rechtse Giorgia Meloni is nieuwe premier van Italië, regering legt morgen de eed af

21/10/2022 - 18:59
"De Italiaanse president Sergio Mattarella heeft Giorgia Meloni van het uiterst rechtse Fratelli d'Italia benoemd tot nieuwe premier. Meloni wil er duidelijk snel aan beginnen, want ze heeft haar lijst met ministers al bekendgemaakt. Morgen legt de nieuwe Italiaanse regering de eed af. Meloni is de eerste vrouw die premier wordt van Italië."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Uiterst rechtse Giorgia Meloni op weg naar premierschap in Italië na overwinning rechtse coalitie (26/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Uiterst rechtse Giorgia Meloni is nieuwe premier van Italië, regering legt morgen de eed af (21/10/2022 - VRT NWS)

De Italiaanse president Sergio Mattarella heeft Giorgia Meloni van het uiterst rechtse Fratelli d'Italia benoemd tot nieuwe premier. Meloni wil er duidelijk snel aan beginnen, want ze heeft haar lijst met ministers al bekendgemaakt. Morgen legt de nieuwe Italiaanse regering de eed af. Meloni is de eerste vrouw die premier wordt van Italië. [naar artikel]


3. Italianen naar de stembus om parlement te kiezen: wordt uiterst rechtse Giorgia Meloni de nieuwe premier? (25/09/2022 - VRT NWS)

De Italianen trekken naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Het is een vervroegde verkiezing nadat de regering van nationale eenheid van Mario Draghi de voorbije zomer is gevallen. De verwachting is dat Italië straks een rechtse regering krijgt met aan het hoofd een vrouwelijke premier, de uiterst rechtse Giorgia Meloni. Om 7 uur vanochtend zijn de stembureaus opengegaan. Ze sluiten pas om 23 uur. De eerste uitslagen zullen dus pas vanavond laat binnenkomen. [naar artikel]


4. Exitpolls: uiterst rechtse Giorgia Meloni wint Italiaanse verkiezingen en wordt wellicht eerste vrouwelijke premier (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het blok rond de radicaal-rechtse partij Fratelli d’Italia heeft volgens de exitpolls de Italiaanse parlementsverkiezingen gewonnen. Boegbeeld Giorgia Meloni (45) zou hierdoor de eerste vrouwelijke premier van het land kunnen worden. Officiële resultaten worden vanaf middernacht verwacht. [naar artikel]


5. Giorgia Meloni eist verkiezingsoverwinning op in Italië, uiterst rechtse politica wordt wellicht eerste vrouwelijke premier (26/09/2022 - VRT NWS)

Giorgia Meloni, de partijleidster van het uiterst rechtse Fratelli d'Italia, heeft de overwinning opgeëist in de verkiezingen. Wellicht wordt zij de nieuwe premier. Het centrumlinkse blok heeft de nederlaag al toegegeven. [naar artikel]


6. ‘De VRT heeft het nooit over ‘het uiterst rechtse Vlaams Belang’, maar wél over ‘de uiterst linkse PVDA’. Waarom?’ (22/09/2023 - Humo)

[naar artikel]


7. Wie is Giorgia Meloni, de radicaal-rechtse “Romeinse furie” die straks misschien de eerste vrouwelijke premier van Italië wordt? (26/09/2022 - Het Belang van Limburg)

In geen tijd is Giorgia Meloni een naam geworden die in Europa klinkt als een stormklok. Haar radicaal-rechtse Fratelli d’Italia (Broeders van Italië) vormt straks waarschijnlijk een nieuwe Italiaanse regering, Meloni wordt waarschijnlijk de eerste vrouwelijke premier. De voorzitster – die ook wel de “Romeinse furie” wordt genoemd – probeert zich wel gematigd te presenteren, maar nu en dan valt ze uit haar rol. [naar artikel]


8. Ruime zege voor rechtse coalitie in Italië: Giorgia Meloni wil na ‘duidelijke boodschap’ regering vormen ‘voor alle Italianen’ (26/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Rechtse Italiaanse partijen winnen belangrijke regionale verkiezingen: Giorgia Meloni kan greep op bondgenoten in de regering vergroten (15/02/2023 - Express)

De rechtse partijen in Italië hebben een belangrijke overwinning behaald tijdens de verkiezingen in twee van de dichtstbevolkte regio’s van Italië, Lazio en Lombardije. Daardoor wordt het leiderschap van premier Giorgia Meloni en de teloorgang van de linkse oppositie bevestigd. In het nieuws: De partij “Fratelli d’Italia” van Meloni heeft in Lombardije, in het noorden […] [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!