Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Vlaams minister Demir (N-VA) schort subsidies aan KU Leuven op in verband met verkrachtingszaak: "Prof in kwestie kreeg na de klacht nog een prijs"

24/10/2022 - 09:57
"Vlaams minister van Justitie, Handhaving en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) schrapt voorlopig 1,4 miljoen euro aan subsidies voor de KU Leuven. Demir eist duidelijkheid van de rector over een verkrachtingszaak waarin een professor pedagogie veroordeeld is. "Je kan het als grootste universiteit van het land niet maken om op de eerste rij te staan voor Vlaamse subsidies, maar je te verstoppen voor het opnemen van je maatschappelijke verantwoordelijkheid", klinkt het. Vooral dat de man in kwestie in 2018 nog een prijs kreeg, valt haar zwaar."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vlaams minister Demir (N-VA) schort subsidies aan KU Leuven op in verband met verkrachtingszaak: "Prof in kwestie kreeg na de klacht nog een prijs" (24/10/2022 - VRT NWS)

Vlaams minister van Justitie, Handhaving en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) schrapt voorlopig 1,4 miljoen euro aan subsidies voor de KU Leuven. Demir eist duidelijkheid van de rector over een verkrachtingszaak waarin een professor pedagogie veroordeeld is. "Je kan het als grootste universiteit van het land niet maken om op de eerste rij te staan voor Vlaamse subsidies, maar je te verstoppen voor het opnemen van je maatschappelijke verantwoordelijkheid", klinkt het. Vooral dat de man in kwestie in 2018 nog een prijs kreeg, valt haar zwaar. [naar artikel]


2. Minister Demir schrapt 1,4 miljoen subsidies aan KU Leuven tot er duidelijkheid komt over verkrachtingszaak (23/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) wil minstens 1,4 miljoen euro aan geplande subsidies voor de KU Leuven schrappen als de universiteit en rector Luc Sels zich in stilzwijgen blijven hullen over de professor Pedagogie die een studente verkrachtte. “De subsidies worden geschrapt tot er volledige duidelijkheid en transparantie is.” [naar artikel]


3. Zuhal Demir schrapt 1,4 miljoen euro subsidies aan KU Leuven tot er duidelijkheid komt over verkrachtingszaak (23/10/2022 - Het Nieuwsblad)

Zolang de rector van de KU Leuven geen duidelijkheid verschaft over zijn rol en de rol van de universiteit in een verkrachtingszaak, schrapt Vlaams minister Zuhal Demir de 1,4 miljoen euro subsidies aan de KU Leuven. [naar artikel]


4. Demir schrapt (voorlopig) Vlaamse subsidies voor KU Leuven vanwege verkrachtingszaak: ‘Verwacht meer dan een muisstil rectoraat’ (23/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Demir schrapt subsidies aan KU Leuven tot er duidelijkheid komt over verkrachtingszaak (23/10/2022 - De Tijd)

19:03 Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) van Justitie en Omgeving schrapt voor 1,4 miljoen euro subsidies aan de KU Leuven tot er meer duidelijkheid komt over de rol van de universiteit en huidig rector Luc... [naar artikel]


6. Demir schrapt subsidies voor KU Leuven tot die duidelijkheid verschaft over verkrachtingszaak, KU Leuven zet tuchtprocedure verder (23/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Demir schrapt subsidies voor KU Leuven tot die duidelijkheid verschaft over verkrachtingszaak (23/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Rutten (Open VLD) laakt aanpak minister Demir (N-VA) in verkrachtingszaak: "Sorry van minister is op zijn plaats" (26/10/2022 - VRT NWS)

Vlaams Parlementslid Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft geen goed woord over voor de manier waarop Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) de KU Leuven heeft aangepakt over de afhandeling van een verkrachtingszaak. Daarin is vorige week een professor pedagogie veroordeeld. Demir heeft een subsidie aan de KU Leuven opgeschort omdat ze vindt dat de universiteit over de zaak niet of onvoldoende heeft gecommuniceerd. Rutten vindt die gang van zaken niet kunnen. [naar artikel]


9. André Vermeulen: "Europa overtuigen dat kwestie Catalonië helemaal geen interne Spaanse kwestie is" (07/11/2017 - VRT NWS)

De door Spanje afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft vandaag in Bozar in Brussel een staande ovatie gekregen van 200 Catalaanse burgemeesters. Ook in Brussel een organisatie die 500  Catalaanse ondernemers vertegenwoordigt.  Wat hopen de burgemeesters én de ondernemers te bereiken met hun massale aanwezigheid in onze hoofdstad. Onze reporter André Vermeulen geeft meer uitleg. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!