Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]
Kent u dat, op een zomerse barbecue onderweg van het barbecuestel tot aan de tafel alvast gretig met je tanden een stukje vlees van een satéstok trekken? Vast wel, hoewel dat bij mij meestal een teleurstelling teweegbrengt. Vaker wel dan niet zijn de stukjes varkensvlees of kip droog en aan de taaie kant. [naar artikel]
Pascale Naessens toont aan dat koken simpel kan zijn in haar nieuwste boek 'Nog Eenvoudiger'. Voor elk gerecht gebruikt ze maar 4 ingrediënten.... [naar artikel]
“De Italiaanse zin voor eenvoud, detail en perfectie in hun keuken prikkelt me voortdurend”, aldus topchef Sergio Herman. In zijn nieuwste kookboek draait het rond de cucina nuova of de klassieke keuken uit Italië heruitgevonden, verfijnd en verdiept. Dit zijn zijn recepten voor een Italiaanse avond op hoog niveau. [naar artikel]
Met Dagelijkse Kost – Koken met Gezond Verstand laat Jeroen Meus (38) een frisse wind door zijn kookboeken waaien. Hij blijft zweren bij degelijke Vlaamse kost, maar is niet blind voor de gezonde keuken. Meus legt in zijn boek ook een stukje van zijn privéleven bloot. [naar artikel]
Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]
Jeroen Meus moet behoorlijk last hebben gehad van een vervelende ‘tuut’ in zijn oren afgaande op de verwensingen die wij hem binnensmonds en luidop toewierpen. Tot het moment dat je beseft dat die eigen twist die je wilt geven, misschien wel eens een van de - zo niet dé - oorzaken zou kunnen zijn dat het niet loopt zoals het hoort. [naar artikel]
De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]
Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]
Lommelaar Emile Vandormael deed onlangs een opmerkelijke oproep via een zoekertje in onze krant. Hij wil Solomon, een asielzoeker uit Oost-Afrika, helpen in zijn zoektocht naar een tweedehands e-bike waarmee hij vanuit Pelt naar zijn werk in Lommel kan fietsen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.