Hartfalen is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet en drink je dan best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
We kennen allemaal de basisregels voor een gezond lichaam: beweeg voldoende, slaap genoeg en eet gezond. Maar als je dan door de gangpaden van de... [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte Griekse yoghurt van alle mogelijke huismerken. Glimlachte bij momenten tevreden, maar weigerde ook eens resoluut een tweede hap te nemen. Na het proeven, ging hij met zijn lepel nog even door een potje van het A-merk Oîkos. Niet om die yoghurt punten te geven, wel met één duidelijke vraag: is hét merk wel dat extra geld waard? “Als je de rekenmachine bovenhaalt, begint zelfs een echte fan te twijfelen.” [naar artikel]
Het wildseizoen is geopend! En dat is ook meteen goed nieuws voor je gezondheid. Wild is een gezonde keuze omdat het lichter en meer puur is dan sommige andere vleessoorten. En je hoeft niet altijd klassiek te gaan, met fazant maak je ook een heerlijke curry. [naar artikel]
Het wildseizoen is geopend! En dat is ook meteen goed nieuws voor je gezondheid. Wild is een gezonde keuze omdat het lichter en meer puur is dan [naar artikel]
Gebruind door de zon, gestraald door de wind en met 14.700 fietskilometers in de kuiten hebben Annelies en Bjorn met hun kinderen Vic en Liv een punt gezet achter hun ‘Tour d’Europe’. Die begon veertien maanden geleden en eindigde zondagavond. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.