Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Vergeet die klassieke koffiekoek bij het ontbijt, voortaan eet je yoghurt met ginsmaak in de ochtend. Klinkt misschien een tikje raar, maar als we producent Rachel’s Organic moeten geloven is deze bijzondere yoghurt wel degelijk gezond. De basis van dit melkproduct is gewone Griekse yoghurt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en smaakmakers zoals citroensap. Om de […] [naar artikel]
Yoghurt is licht verteerbaar en vetarm, en wordt daarom warm aanbevolen door voedingsexperts. Maar wat is yoghurt precies? [naar artikel]
In het leven heb je twee kampen: zij die zeggen dat yoghurt na de houdbaarheidsdatum slecht is, en zij die menen dat je er dagen later nog perfect van kunt eten. Marktleider Danone maakt een einde aan de discussie. “Het doel? Yoghurt redden van de vuilnisbak.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte Griekse yoghurt van alle mogelijke huismerken. Glimlachte bij momenten tevreden, maar weigerde ook eens resoluut een tweede hap te nemen. Na het proeven, ging hij met zijn lepel nog even door een potje van het A-merk Oîkos. Niet om die yoghurt punten te geven, wel met één duidelijke vraag: is hét merk wel dat extra geld waard? “Als je de rekenmachine bovenhaalt, begint zelfs een echte fan te twijfelen.” [naar artikel]
Hartfalen is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet en drink je dan best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? [naar artikel]
Een man heeft vrijdagavond enkele potjes yoghurt in zijn binnenzak gestoken in een winkel op de Burgemeester Philipslaan. Hij had geen winkelkar genomen en hij had zijn handen vol etenswaren die hij netjes afrekende. Mogelijk was hij de potjes yoghurt vergeten maar hij werd wel staande gehouden na het afrekenen. Hij moest de yoghurt van 6,50 euro betalen en een administratieve kost van 100 euro. [naar artikel]
Wat vind je van deze combinatie? Een zelfgemaakte crumble én een zelfgemaakte frozen yoghurt is heel makkelijk om klaar te maken en is echt niet veel werk. Op de dag van de frozen yoghurt zijn we er van overtuigd dat er geen overschot zal zijn. [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
Welke yoghurt eet je ’s ochtends best bij je ontbijt? Een vraag waar je misschien niet elke dag bij stilstaat, maar die wel de moeite loont. Zo is de traditionele yoghurt op basis van koemelk niet altijd de beste keuze. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Massachusetts Amherst, gepubliceerd in het vakblad Frontiers In Nutrition. [naar artikel]
Geen yoghurt, wel yog. Zo zal het Nederlandse Abbot Kinney’s voortaan zijn veganistische product noemen, nadat de Belgische en Nederlandse zuivelindustrie het gebruik van de term ‘yoghurt’ onrechtmatig noemde. ‘Het zijn hopeloze achterhoedegevechten van de melklobby.’ [naar artikel]
Er bestaan verschillende soorten yoghurt, in alle maten en smaken. Maar wat La Laitière nu op de markt brengt, geloof je nooit... [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
Eet je 's morgens graag een potje yoghurt, maar vervult het laagje vloeistof erop je met afschuw? Heel wat mensen gieten het daarom onverbiddelijk weg. Maar is dat wel zo'n goed idee en wat is het juist? [naar artikel]
Meer yoghurt eten, vermindert de kans op hart- en vaatziekten, schrijft een nieuwe wetenschappelijke studie. "Vrouwen die meer dan twee porties yoghurt per week eten, hebben op latere leeftijd 30% minder kans op een hartaanval." [naar artikel]
Grijp jij voor jouw ontbijt ook steevast naar een potje magere yoghurt?Want ja, dat klinkt gezond. Zeker als er met koeienletters 0 procent vet op... [naar artikel]
Zeven op de tien Australische kinderen denken dat katoen van dieren komt en meer dan een kwart gelooft hetzelfde van pasta. Yoghurt en roerei zijn dan weer planten. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Ook in België is de situatie erbarmelijk: 'Heel veel kinderen weten niet dat een koe melk geeft.' [naar artikel]
Supermarktketen Albert Heijn roept in België "BOER'N Yoghurt Appel Kaneel" terug van het merk Zuivelhoeve terug, omdat er mogelijk stukjes rubber in de yoghurt zitten. Dat meldt AH in een persbericht. [naar artikel]
Consumenten die veel gezonde producten kopen, krijgen voortaan extra korting bij Delhaize. Met ‘gezond’ wordt bedoeld: producten met het Nutri-Scorelabel A en B. Maar helpt die Nutri-Score ons wel de gezonde weg op als een pak diepvriesfrieten een A-score heeft en een pot Griekse yoghurt een C-score? En waarom heeft een pakje ontvette ham bij Delhaize een B-score en bij Colruyt een D-score? Voedingswetenschapper Hella Van Laer legt het ons uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.