Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Opvangcrisis raakt maar niet opgelost: dit jaar komen we aan 100.000 mensen die onderdak nodig hebben

04/11/2022 - 13:11
"Ons land krijgt vandaag te maken met een opvallend grote toename aan asielzoekers. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V). Die toename maakt de opvangcrisis alleen maar groter. Voor dit jaar verwacht De Moor dat we aan 100.000 mensen zullen komen die nood hebben aan onderdak. Het merendeel van hen zijn Oekraïense vluchtelingen, en géén asielzoekers. De Moor verwacht niet dat het aantal asielzoekers dit jaar groter zal zijn dan tijdens de asielcrisis van 2015."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Opvangcrisis raakt maar niet opgelost: dit jaar komen we aan 100.000 mensen die onderdak nodig hebben (04/11/2022 - VRT NWS)

Ons land krijgt vandaag te maken met een opvallend grote toename aan asielzoekers. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V). Die toename maakt de opvangcrisis alleen maar groter. Voor dit jaar verwacht De Moor dat we aan 100.000 mensen zullen komen die nood hebben aan onderdak. Het merendeel van hen zijn Oekraïense vluchtelingen, en géén asielzoekers. De Moor verwacht niet dat het aantal asielzoekers dit jaar groter zal zijn dan tijdens de asielcrisis van 2015. [naar artikel]


2. Honderdtal mensen voert actie tegen opvangcrisis: “Willen wij nog mensen op straat? Neen!” (22/12/2022 - Het Belang van Limburg)

“Meester, ik heb het koud. Ken je iemand die mij kan helpen?”, het is het soort bericht dat de asieladvocaten van Progress Lawyers Network dagelijks krijgen. En het is daarom dat zij samen met een aantal middenveldorganisaties donderdag een kerstmarkt organiseerden voor asielzoekers aan het kabinet van minister van Quickenborne. [naar artikel]


3. “Ik dacht: de hel is voorbij, dit is het continent van de mensenrechten”: de mensen die letterlijk en figuurlijk in de kou staan door de opvangcrisis (17/12/2022 - Het Nieuwsblad)

Het vriest dat het kraakt en de politiek is de tel kwijt. Zoveel veroordelingen door het Europees Hof liep ons land al op. En toch slapen er asielzoekers op straat. Helemaal wraakroepend is dat er bedden in de noodopvang leeg bleven in de nacht van donderdag op vrijdag. We trokken 24 uur op pad in Brussel, in het spoor van de opvangcrisis. “Ik dacht dat de hel voorbij was, maar moet nu bij vrieskou op straat slapen.” [naar artikel]


4. Erecommissaris-generaal voor de vluchtelingen Marc Bossuyt over de opvangcrisis: ‘Het aantal mensen dat liever bij ons zou zijn is onuitputtelijk’ (20/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Erecommissaris-generaal voor de vluchtelingen over de opvangcrisis: ‘Het aantal mensen dat liever bij ons zou zijn is onuitputtelijk’ (20/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Opvangcrisis België: Rapport onthult alarmerende gevolgen voor mensen op zoek naar internationale bescherming (25/05/2023 - De Wereld Morgen)

Artsen zonder Grenzen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Caritas International, Ciré en Dokters van de Wereld brengen in een gezamenlijk rapport de verontrustende gevolgen van de opvangcrisis op mensen die internationale bescherming zoeken aan het licht. Volgens de zes organisaties zijn de maatregelen van het federale akkoord over migratie, bedoeld om deze crisis op te lossen, ontoereikend gebleken. De bevindingen van het rapport zijn alarmerend en roepen op tot dringende aanvullende acties. The post Opvangcrisis België: Rapport onthult alarmerende gevolgen voor mensen op zoek naar internationale bescherming appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]


7. Chaos aan het Klein Kasteeltje, chaos in Ter Apel: Nederland en België hebben opvangcrisis allebei zelf gecreëerd (25/08/2022 - Het Nieuwsblad)

De chaos rond het Nederlandse aanmeldcentrum Ter Apel is vooralsnog vele malen groter dan de lawaaierige wachtrij aan het Brusselse Klein Kasteeltje. Maar de oorzaken voor de opvangcrisis zijn grotendeels dezelfde, de politieke onmacht idem dito. In tegenstelling tot hier zadelt het Nederland op met een joekel van een politieke crisis. “Maar als de instroom blijft aanhouden, kan je nooit genoeg doen”, zegt staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V). [naar artikel]


8. De Croo pleit voor Europese solidariteit in opvangcrisis: ‘Er is een moment dat we als land moeten zeggen: wij hebben ons deel gedaan’ (22/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Opvangcrisis: Merkel geeft toe dat Duitsland te laat reageerde (31/08/2016 - Knack)

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft toegegeven dat Duitsland te laat reageerde op het toenemende bewijs van een vluchtelingencrisis. "Ook wij Duitsers hebben het probleem te lang genegeerd", zei ze in een interview dat woensdag in de krant Süddeutsche Zeitung is gepubliceerd. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!