Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Zelensky op G20-top: “Dit is het moment om de oorlog te beëindigen”

15/11/2022 - 08:25
"Dit is het moment om een einde te maken aan de "vernietigende" oorlog van Rusland en "duizenden levens te redden", heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky dinsdag via een videotoespraak gezegd tijdens de G20-top op het Indonesische eiland Bali. Hij presenteerde daarbij een plan dat uitgaat van de terugtrekking van de Russische troepen en herstel van de territoriale integriteit van Oekraïne."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE. Zelensky: “Rusland kan elk moment grote oorlog in Europa beginnen” - VN-Veiligheidsraad komt bijeen voor spoedvergadering (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder: • Poetin erkent de onafhankelijkheid van pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne • Duitsland zet de certificatie van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig stop • Poetin krijgt van het parlement de toestemming om troepen naar Oekraïne te sturen en zegt dat hij klaar is om “Oekraïne te demilitariseren” • Biden kondigt sancties af die Rusland afsnijden van Westerse financiering. De EU straft ministers, legerleiders en spreekbuizen van het Kremlin • De Oekraïense Veiligheidsraad wil de noodtoestand afkondigen en het parlement laat burgers toe om wapens te dragen ter zelfverdediging [naar artikel]


2. Zelensky op G20-top: “Dit is het moment om de oorlog te beëindigen” (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Dit is het moment om een einde te maken aan de "vernietigende" oorlog van Rusland en "duizenden levens te redden", heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky dinsdag via een videotoespraak gezegd tijdens de G20-top op het Indonesische eiland Bali. Hij presenteerde daarbij een plan dat uitgaat van de terugtrekking van de Russische troepen en herstel van de territoriale integriteit van Oekraïne. [naar artikel]


3. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. VN: “1.430 Oekraïners omgekomen in oorlog” - Zelensky: “Russen plegen ergste oorlogsmisdaden sinds Wereldoorlog” (05/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vandaag de VN-Veiligheidsraad toegesproken. In zijn speech vergeleek de president de Russen met IS-strijders, aangezien ze talloze burgers van Boetsja, een voorstad van de Oekraïense hoofdstad Kiev, op koelbloedige manier zouden hebben vermoord. Volgens Zelensky zijn de “vreselijkste oorlogsmisdaden sinds de Wereldoorlog” gepleegd in Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


4. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. “Duitsland steunt toch invoerverbod Russische olie” - Zelensky: 23.000 Russische militairen gesneuveld sinds begin oorlog (01/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Sinds het begin van de Russische inval zijn volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky 23.000 Russische soldaten omgekomen in Oekraïne. Hoe hoog de verliezen daadwerkelijk zijn, is moeilijk in te schatten. Moskou heeft eerder toegegeven dat meer dan duizend Russen zijn gesneuveld sinds de oorlog op 24 februari begon. De Duitse regering zou volgens Brusselse EU-diplomaten toch de plannen voor een Europees invoerverbod op Russische olie steunen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog. [naar artikel]


5. Live - Zelensky en Macron vandaag samen naar Europese top in Brussel • Zelensky vraagt Parijs en Berlijn om straaljagers (09/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Zelensky belooft vergelding na dodelijke aanval op Lviv • Zelensky: ‘Kunnen op sommige plekken zelfs nog niet aan aanval dénken’ (06/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Zelensky schuift populaire opperbevelhebber opzij, wat zijn de gevolgen voor het front? “Ik denk dat Zelensky aan damage control doet” (08/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Valeri Zaloezjny, opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, moet plaats ruimen voor Oleksandr Syrskyi. Volgens Oekraïens president Zelensky blijft Zaloezjny wel “deel van het team”. Maar wat is nu precies de impact van zo’n personeelswissel op het hoogste niveau? Luitenant-kolonel Tom Simoens, docent geschiedenis aan de Koninklijke Militaire School, legt uit. “Er is geen andere mogelijkheid dan een grote mobilisatie.” [naar artikel]


8. Twee weken in het spoor van Zelensky: ‘Als we volhouden, wordt het een beslissend moment voor ons’ (06/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Zelensky deelt beelden van moment waarop raket inslaat op winkelcentrum: “Staatsterrorisme” (29/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Minstens twintig mensen kwamen maandag om het leven toen een raket een winkelcentrum in de Oekraïense stad Krementsjoek raakte. Zeker zestig mensen raakten gewond, reddingswerkers zoeken nog steeds slachtoffers onder het puin. Een beveiligingscamera filmde het moment waarop de raket met verwoestende kracht inslaat op het gebouw. De immense klap was ook voelbaar in een nabijgelegen park, waar wandelaars omver werden geblazen door de kracht van de explosie. Rusland ontkent dat het winkelcentrum - waar zo’n duizend mensen aan het shoppen waren - werd aangevallen, maar de leiders van de G7 noemen het bombardement een “oorlogsmisdaad”. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!