De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Orgaantransplantaties na kankerdiagnose zijn slechts ultiem redmiddel

Apache

22/11/2022 - 15:02

Transplantatie is niet voor elke kanker haalbaar en voor de patiënt steeds de laatste optie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. België bij kopgroep op vlak van orgaantransplantaties (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal orgaantransplantaties in ons land bedroeg vorig jaar 1.041, tegenover 1.016 in 2016. Met die cijfers behoort België tot de beste...
  [naar artikel]
 2. Wereld registreert sterke terugval in orgaantransplantaties (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wereld registreert sterke terugval in orgaantransplantaties Het aantal orgaantransplantaties heeft het voorbije jaar wereldwijd een drastische daling laten optekenen. Deze vaststelling bewijst de grote en brede impact die de coronapandemie op de gezondheidsdiensten en patiënten heeft. Dat staat in een rapport van de European Society for Organ Transplantation (Esot), gebaseerd op statistieken van tweeëntwintig landen. “Toen de coronapandemie in sterkte toenam, […] Lees dit artikel: Wereld registreert sterke terugval in orgaantransplantaties
  [naar artikel]
 3. Twee geslaagde orgaantransplantaties met Covid-positieve donoren in Italië (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Italië zijn twee orgaantransplantaties van COVID-19-positieve donoren naar niet besmette patiënten uitgevoerd zonder dat die laatste een infectie opliepen. Dat is een "wereldprimeur", meldt het Italiaanse nationale transplantatiecentrum (CNT) donderdag.
  [naar artikel]
 4. Naasten erg bezorgd over Macron die op het punt staat te breken, Brigitte grijpt naar ultiem redmiddel (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Geïsoleerd”, “doodop”, “op de rand van een burn-out”: het gaat niet goed met de Franse president volgens zijn naasten. Ze getuigen aan de krant Le...
  [naar artikel]
 5. ‘Hype rond medicinale cannabis is van de pot gerukt’ (14/06/2019 - De Standaard)
  Belgische pijnartsen waarschuwen voor medicinale cannabis. Slechts weinigen hebben er echt iets aan, klinkt het. Huisarts Patrik Vankrunkelsven geeft ze gelijk. ‘Cannabis is slechts een allerlaatste redmiddel.’
  [naar artikel]
 6. Nigel Farage wijst ultiem kiespact met Conservatieven van Boris Johnson van de hand (14/11/2019 - De Morgen)
  Nigel Farage, de leider van de Britse Brexit Party, heeft een ultiem aanbod van de Conservatieve partij om een verkiezingspact te sluiten, afgewezen. Dat schrijft The Daily Telegraph en Farage bevestigt het vanmorgen. Onder de voorwaarden van de deal zou de pro-brexitpartij van Farage slechts in 40 kiesdistricten opkomen bij de verkiezingen, ten voordele van de Conservatieven.
  [naar artikel]
 7. In Tremelo heerst 's nachts de bende van Baal in de straten: "Vijf euro of u mag uw huis niet binnen" (28/05/2018 - De Morgen)
  "Als ik geen politiewagen zie, kan ik niet slapen." De Kempense gemeente Baal zit met een vervelend probleem: hangjongeren met een onstilbare vernielzucht. Burgemeester Paul Dams denkt nu zelfs aan een samenscholingsverbod als ultiem redmiddel.
  [naar artikel]
 8. Scholen starten met weinig marge: “Sluiten is het laatste redmiddel” (01/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag worden zo’n 1.187.575 leerlingen opnieuw op school verwelkomd. Jongeren, leerkrachten en directies zullen de komende weken vooral flexibel moeten zijn. “Een school sluiten is het laatste redmiddel.”
  [naar artikel]
 9. Ultiem redmiddel of extra hulpmiddel? 10 vragen over medicijnen tegen het coronavirus (08/01/2022 - VRT NWS)
  Normaal starten deze maand de eerste behandelingen met pillen tegen het coronavirus in ons land. Voorlopig zijn ze wel enkel bedoeld voor risicopatiënten. Naast de vaccins komen er dus ook coronageneesmiddelen op de markt. Welke medicijnen zijn er in ons land al beschikbaar? Werken ze beter dan de vaccins tegen nieuwe varianten? En kan iedereen ze zomaar krijgen? We beantwoorden 10 vragen.
  [naar artikel]
 10. Coucke grootste investeerder in kankerdiagnose van Sophia Genetics (04/01/2019 - De Tijd)
  01:02 De Zwitserse specialist in kankerdiagnose Sophia Genetics heeft 77 miljoen dollar groeikapitaal opgehaald. Alychlo, de investeringsholding van Marc Coucke, wordt de grootste aandeelhouder.
  [naar artikel]
 11. 107 orgaantransplantaties meer vorig jaar (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. KLM wijst ultiem bod vakbond af (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  KLM heeft een ultiem voorstel van vakbond FNV afgewezen. De luchtvaartmaatschappij kan zich niet vinden in de eis om terug te komen op
  [naar artikel]
 13. Wachtlijst voor orgaantransplantaties gedaald in 2012 (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. Transfer Talk. Antwerp plant ultiem transferoffensief - Verschueren: “Ga niet veel meer slapen” (31/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het beloven nog drukke dagen te worden op de Bosuil. De komst van Mirallas is nog maar het begin van een ultiem transferoffensief. “De directie...
  [naar artikel]
 15. Transfer Talk. Antwerp plant ultiem transferoffensief - Michael Verschueren: “Ik ga niet veel meer slapen” (31/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het beloven nog drukke dagen te worden op de Bosuil. De komst van Mirallas is nog maar het begin van een ultiem transferoffensief. “De directie...
  [naar artikel]
 16. Theresa May presenteert ultiem brexitvoorstel (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May heeft deze namiddag haar ultiem brexitvoorstel uit de doeken gedaan tijdens een speech in Downing Street. “Een brexit...
  [naar artikel]
 17. Nigel Farage wijst ultiem kiespact met Conservatieven van Boris Johnson van de hand (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nigel Farage, de leider van de Britse Brexit Party, heeft een ultiem aanbod van de Conservatieve partij om een verkiezingspact te sluiten,...
  [naar artikel]
 18. Theresa May stelt ultiem brexitvoorstel voor (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May heeft deze namiddag haar ultiem brexitvoorstel uit de doeken gedaan tijdens een speech in Downing Street. “Een brexit...
  [naar artikel]
 19. Vrienden van overleden historicus steken maanden werk in ultiem eerbetoon (21/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Als ultiem eerbetoon brachten vrienden van de vorig jaar overleden Rik Wouters met ‘950 jaar Keerbergen’ zijn 21ste en laatste heemkundig boek uit.
  [naar artikel]
 20. Nigel Farage wijst ultiem kiespact met Conservatieven van Boris Johnson van de hand en klaagt over druk op kandidaten (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nigel Farage, de leider van de Britse Brexit Party, heeft een ultiem aanbod van de Conservatieve partij om een verkiezingspact te sluiten,...
  [naar artikel]
 21. Met uw hulp brengt HBvL ultiem eerbetoon aan Limburgse coronaslachtoffers (06/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een jaar na het begin van de coronacrisis wil Het Belang van Limburg een ultiem eerbetoon brengen aan alle dodelijke slachtoffers die het virus in onze provincie gemaakt heeft. Maar dat kan alleen met uw hulp.
  [naar artikel]
 22. Ultiem pensioencadeau: de commissaris die niet wilde stoppen voordat Belgisch ‘Most Wanted’-koppel weer vastzat (22/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Na mijn pensioen trek ik hoogstpersoonlijk met mijn rugzak naar Afrika om Van Acker en LaCote op te jagen.” Dat vertelde Martin Van Steenbrugge ons recent. Donderdagochtend kreeg hij met de dubbele arrestatie van het “duivelskoppel” in Abidjan zijn ultiem cadeau als politiecommissaris.
  [naar artikel]
 23. Ultiem plan om Uplace te redden (08/12/2017 - Knack)
  Na maandenlang geheim topoverleg over het geplande winkelcomplex Uplace ligt een ultiem plan op tafel om het project van de ondergang te redden. Dat bericht De Tijd vrijdag.
  [naar artikel]
 24. Ultiem plan om Uplace te redden (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na maandenlang geheim topoverleg over het geplande winkelcomplex Uplace ligt een ultiem plan op tafel om het project van de ondergang te redden....
  [naar artikel]
 25. Biden belt voor het eerst met Chinese president: “Geweld moet laatste redmiddel zijn” (11/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag voor de eerste keer een gesprek gehad met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping. Dat meldt het Witte Huis. Even voordien had Biden tijdens een eerste bezoek aan het Pentagon gezegd dat hij een nieuwe “stevige” militaire strategie wil uitwerken ten aanzien van China, en dat hij nooit zou twijfelen geweld te gebruiken, als laatste redmiddel.
  [naar artikel]
 26. ‘Tiger King’-gezicht Joe Exotic geeft update over zijn kankerdiagnose: “Ze laten je hier gewoon aan je lot over” (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Midden mei liet Joe Exotic (58), bekend van de Netflixreeks ‘Tiger King’, weten dat hij prostaatkanker had. Ondertussen heeft Joe een update over zijn kankerdiagnose gegeven en het ziet er alvast niet zo goed uit. Drie maanden na zijn statement heeft hij nog steeds geen enkele vorm van medische hulp gekregen. Daarnaast is het mogelijk dat de ziekte ondertussen zijn weg gevonden heeft naar zijn maag en naar zijn bekken.
  [naar artikel]
 27. WWF: "Broeikasgassen uit de atmosfeer halen moet laatste redmiddel blijven" (08/10/2018 - VRT NWS)
  Het zal heel moeilijk zijn om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius. Dat blijkt uit het nieuwe rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) dat vannacht verschenen is. Daarom houdt het ICPP er rekening mee dat we actief broeikasgassen uit de atmosfeer zullen moeten halen. Het Wereld Natuur Fonds vindt dat die omstreden aanpak een laatste redmiddel moet blijven.
  [naar artikel]
 28. Europarlementslid Hilde Vautmans (Open VLD) over mogelijke sluiting grenzen: "Absoluut laatste redmiddel" (15/01/2021 - VRT NWS)
  Volgens Europarlementslid Hilde Vautmans is het sluiten van de grenzen, om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, het laatste redmiddel. Een lidstaat mág dat eigenlijk ook niet volgens Europa, enkel in uitzonderlijke gevallen. Indien een land toch zijn grenzen wil sluiten, pleit Vautmans voor een gecoördineerde aanpak.
  [naar artikel]
 29. Psychiater Dirk De Wachter over corona en zijn kankerdiagnose: “De mensen zijn zo lief. Het loopt echt uit de hand” (01/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het jaar eindigt voor psychiater Dirk De Wachter (61) slechter dan het begon. Hij had zich goed gevoeld, geen vuiltje aan de lucht. Maar toen kwam, afgelopen zomer, plots de kankerdiagnose. De behandeling is bezig en de prognose niet te best, toch is de professor hoopvol. “Mijn kleindochter is vijftien maanden, ik zou haar graag in het eerste studiejaar naar school brengen. De wetenschap is daar twijfelachtig over, maar we gaan ervoor.”
  [naar artikel]
 30. Piloten Brussels Airlines krijgen ultiem voorstel, vakbonden dreigen met zware acties (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De piloten bij Brussels Airlines brengen de komende dagen hun stem uit over een ultiem voorstel van de directie inzake lonen en pensioenen. Als het...
  [naar artikel]
 31. Ultiem plan om Uplace te redden: wordt het omstreden project met een derde verkleind? (08/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na maandenlang geheim topoverleg over het geplande winkelcomplex Uplace ligt een ultiem plan op tafel om het project van de ondergang te redden. Dat bericht De Tijd.
  [naar artikel]
 32. Experts maken zich opnieuw zorgen: we verplaatsen ons weer vaker en corona gaat mee (10/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  We verplaatsen ons weer meer. Naar school, naar de winkel, naar het werk: week na week neemt de mobiliteit toe. En dat terwijl de daling van de besmettingscijfers stilvalt. “Blijf meer in je buurt winkelen en blijf zo veel mogelijk telewerken”, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. “Ergens naartoe rijden is op zich het probleem niet. We geraken niet besmet in de auto. Maar met die verplaatsingen verplaatst ook het virus zich.” Daarom dat experts nu denken aan een perimeter, een maximale verplaatsingslimiet, als ultiem redmiddel.
  [naar artikel]
 33. “Minstens de helft van de mensen ziet hun haardos weer dikker worden”: is minoxidil écht een redmiddel tegen haarverlies? (08/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het merendeel van de mannen krijgt vroeg of laat een kalende knikker in de spiegel te zien. Ook vrouwen kampen soms met haarverlies. Aan kwakzalverij geen gebrek in de zoektocht naar oplossingen. Dermatologen te lande zijn wél unaniem enthousiast over het middel minoxidil, dat steeds vaker oraal wordt voorgeschreven. Hoe werkt het precies? Voor wie kan het een redmiddel zijn? En wat is de kostprijs voor de verschillende toepassingen? Dermatoloog dr. Thomas Maselis legt het haarfijn uit.
  [naar artikel]
 34. Grote schoonmaak in het parlement (13/04/2019 - De Morgen)
  De vaststelling verbluft: zowel in de Kamer als in het Vlaams Parlement is slechts de helft van de volksvertegenwoordigers zeker dat ze op dezelfde plaats blijven zitten na de verkiezingen. Ultiem bewijs dat de democratie stilaan doldraait, of werkt vernieuwing juist verfrissend?
  [naar artikel]
 35. Documentaire "The journey" brengt ultiem liefdesverhaal naar de bioscoop (11/02/2020 - VRT NWS)
  Met Valentijn in aantocht, komt een ultiem liefdesverhaal in de cinema. "The journey" is een documentaire, over een man die zijn leven helemaal aanpast aan zijn vrouw. Zij lijdt aan MS en is al 20 jaar verlamd. Hij bouwt een busje om, zodat ze zoals vroeger samen op reis kunnen. De dochter van het koppel maakte er een ontroerende film van.
  [naar artikel]
 36. Europees Parlement wil Europese binnengrenscontroles enkel als laatste redmiddel (29/11/2018 - Knack)
  Als het van het Europees Parlement afhangt, zullen tijdelijke controles aan de Europese binnengrenzen enkel als laatste redmiddel kunnen dienen. Het parlement wil dat die binnengrenscontroles maximaal een jaar kunnen duren, tegenover twee jaar nu.
  [naar artikel]
 37. Ultiem plan Hoofdstedelijk Gewest moet Vlaanderen verleiden tot kilometerheffing (22/11/2019 - Knack)
  Samen met Vlaanderen een afgeslankte versie van de kilometerheffing invoeren, waarbij het platteland wordt gespaard. Dat ultiem voorstel lanceert Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) vrijdag in De Morgen. Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) zegt dat ze bereid is om te luisteren.
  [naar artikel]
 38. Futuristische 32-tonner is ultiem wapen tegen hackers (30/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de eindejaarsperiode delen we bij het online shoppen gretig onze persoonlijke en kredietkaartgegevens. En cybercriminelen gaan steeds sluwer tewerk om die te ontfutselen. In de strijd tegen hackers schakelt IT-bedrijf IBM nu een ultiem wapen in: een hoogtechnologische truck die dienst doet als commando- en trainingscentrum.
  [naar artikel]
 39. Woonzorgcentra mogen als ‘laatste redmiddel’ asymptomatisch besmet personeel inzetten (12/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Woonzorgcentra en andere residentiële voorzieningen kunnen als laatste redmiddel  asymptomatisch besmet personeel inzetten om zo de zorg te garanderen. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Wouter Beke in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Lorin Parys. Volgens de CD&V-minister staat die uitzondering in nieuwe richtlijnen aan de voorzieningen.
  [naar artikel]
 40. Australische kardinaal George Pell in ultiem beroep tegen veroordeling voor pedofilie (17/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische kardinaal George Pell heeft een ultiem beroep ingediend voor de hoogste gerechtsinstantie in Australië, het High Court, tegen zijn...
  [naar artikel]
 41. Britse minister van Gezondheid roept op om "te leven met" het virus (01/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse minister van Volksgezondheid, Sajid Javid, heeft zaterdag gezegd dat nieuwe beperkingen er slechts zullen komen "als laatste redmiddel" in Engeland, ondanks een golf van besmettingen met de omikronvariant. Hij zei dat geleerd moet worden om "te leven met" het coronavirus.
  [naar artikel]
 42. ‘Mister Night of the Proms’ John Miles (72) overleden (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Night of the Proms’-veteraan John Miles is gisteren, 5 december, op 72-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in zijn woonplaats in het Engelse Newcastle, omringd door zijn familie, aan de gevolgen van een korte, maar ernstige ziekte. Slechts twee weken voor zijn dood kreeg hij een kankerdiagnose. Miles was vooral bekend van zijn grote hit ‘Music’.
  [naar artikel]
 43. ‘Mister Night of the Proms’ John Miles (72) overleden (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Night of the Proms’-veteraan John Miles is gisteren, 5 december, op 72-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in zijn woonplaats in het Engelse Newcastle, omringd door zijn familie, aan de gevolgen van een korte, maar ernstige ziekte. Slechts twee weken voor zijn dood kreeg hij een kankerdiagnose. Miles was vooral bekend van zijn grote hit ‘Music’.
  [naar artikel]
 44. “De kankerdiagnose kwam op dezelfde dag dat mijn vader stierf”: memoires van Olivia Newton-John onthullen hartverscheurende details (13/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Memoires van de overleden Olivia Newton-John vertellen hartverscheurende details over haar eerste kankerdiagnose. In haar autobiografie beschreef de actrice hoe het nieuws op de sterfdag van haar vader binnensijpelde en waarom ze het nieuws verzweeg voor haar dochter. “Toen ik Chloe van school ophaalde, huilde ze.”
  [naar artikel]
 45. Ultiem plan voor kilometerheffing moet Vlaanderen verleiden: “Bereid om te luisteren” (22/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Samen met Vlaanderen een afgeslankte versie van de kilometerheffing invoeren, waarbij het platteland wordt gespaard. Dat ultiem voorstel lanceert Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) vrijdag in De Morgen. Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) zegt dat ze bereid is om te luisteren.
  [naar artikel]
 46. Ultiem overleg van premier over lonen mislukt, Magnette (PS) dreigt als volleerd vakbondsleider: ‘Het is game over voor de werkgevers’ (30/04/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ultiem overleg van premier over lonen mislukt, Magnette (PS) dreigt als volleerd vakbondsleider: ‘Het is game over voor de werkgevers’ Premier Alexander De Croo (Open Vld) bracht gisteren, samen met z’n vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS), de sociale partners nog één keer samen voor ultiem overleg. Dat mislukte over de lonen, maar ‘de gesprekken lopen verder over andere zaken’. Dat moet afleiden van het feit dat het loonoverleg nu vol op het bord van de federale […] Lees dit artikel: Ultiem overleg van premier over lonen mislukt, Magnette (PS) dreigt als volleerd vakbondsleider: ‘Het is game over voor de werkgevers’
  [naar artikel]
 47. Ultiem Brussels plan voor kilometerheffing moet Vlaanderen verleiden: “Bereid om te luisteren” (22/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Samen met Vlaanderen een afgeslankte versie van de kilometerheffing invoeren, waarbij het platteland wordt gespaard. Dat ultiem voorstel lanceert Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) vrijdag in De Morgen. Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) zegt dat ze bereid is om te luisteren.
  [naar artikel]
 48. Britse minister van Gezondheid roept op om “te leven met” het virus (01/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Britse minister van Volksgezondheid, Sajid Javid, heeft zaterdag gezegd dat nieuwe beperkingen er slechts zullen komen “als laatste redmiddel” in Engeland, ondanks een golf van besmettingen met de omikronvariant. Hij zei dat geleerd moest worden om “te leven met” het coronavirus.
  [naar artikel]
 49. Bouchez doet ultiem voorstel voor verlenging kerncentrales (01/12/2021 - Knack)
  Terwijl de regering-De Croo zich binnenkort buigt over de kernuitstap in ons land, doet MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez een ultiem voorstel om de twee jongste reactoren alsnog open te houden. Zo oppert hij woensdag in L'Echo en De Tijd een deel van de nucleaire rente te gebruiken om de energiefactuur voor de meest kwetsbaren en de middenklasse te verlagen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy