23/11/2022 - 23:40
"De Rode Duivels zijn met een 1-0-zege tegen Canada aan hun WK begonnen. Een zéér lastige partij, maar vooral een belangrijke driepunter, met dank aan Thibaut Courtois. Onze doelman stopte al vroeg in de match een strafschop en hield België ook nadien overeind. Het maakt dat Courtois door u met 76% van de stemmen verkozen werd tot ‘Duivel van de match’. Hoe zou u de Belgen zondag laten aantreden tegen Marokko? Log hieronder gratis in en laat het weten!"

1. Een gestopte penalty en cruciale saves: Thibaut Courtois is met voorsprong uw ‘Duivel van de match’ (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Rode Duivels zijn met een 1-0-zege tegen Canada aan hun WK begonnen. Een zéér lastige partij, maar vooral een belangrijke driepunter, met dank aan Thibaut Courtois. Onze doelman stopte al vroeg in de match een strafschop en hield België ook nadien overeind. Het maakt dat Courtois door u met 76% van de stemmen verkozen werd tot ‘Duivel van de match’. Hoe zou u de Belgen zondag laten aantreden tegen Marokko? Log hieronder gratis in en laat het weten! [naar artikel]

2. Vier cruciale vragen na de gestopte match (15/04/2019 - Het Belang van Limburg)

De Geschillencommissie moet nog bepalen of Standard-Anderlecht een 5-0-forfaitzege wordt voor de Rouches. Maar er rijzen nog vier andere sportieve vragen. [naar artikel]

3. Svilar beleeft twee uitersten in Champions League: owngoal en gestopte penalty (01/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Mile Svilar mocht dinsdagavond in de Champions League opnieuw tussen de palen staan bij het Portugese Benfica. Voor de 18-jarige was het een avond met ups en downs: na vijfentwintig minuten stopte hij een strafschop, maar op slag van rust slikte Svilar een owngoal, één waar hij weliswaar niets aan kon doen. Pijnlijk detail: ook in de eerste wedstrijd tegen Manchester United kreeg de ex-Anderlechtenaar een owngoal achter zijn naam. [naar artikel]

4. Bolat na gestopte penalty: "Wil me verontschuldigen bij fans van Standard" (03/12/2017 - Sporza)

Sinan Bolat redde eigenhandig een punt voor Antwerp, maar achteraf bood hij uitgebreid zijn excuses aan aan de supporters van Standard, in woord en daad. [naar artikel]

5. Daniel Schmidt (STVV) maakt indruk op Japanse bondscoach met gestopte penalty (27/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Maakt doelman Daniel Schmidt (STVV) kans om alsnog als nummer 1 voor Japan naar het WK in Qatar te trekken? De 30-jarige Truienaar heeft in zijn elfde interland alleszins opnieuw gescoord bij bondscoach Moriyasu. In een oefeninterland tegen Ecuador (0-0) hield Schmidt de nul met enkele knappe reddingen, inclusief een gestopte strafschop in minuut 83 van Valencia. Kamada (ex-STVV) was in het slot nog dichtbij de winnende treffer, net als Ito (ex-Genk) kreeg hij als invaller een beetje rust in deze drukke maanden. Bij Ecuador kwam Preciado (Genk) niet in actie na zijn basisplaats vorige vrijdag tegen Saoedi-Arabië.  [naar artikel]

6. Al drie (eigenlijk vier) gestopte penalty’s en een assist: is Diogo Costa dé CL-revelatie tot dusver? (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Dat FC Porto zich net als Club Brugge plaatste voor de volgende ronde van de Champions League, is niet in het minst de verdienste van doelman Diogo Costa. De 23-jarige Portugees, die roots heeft in Zweden, stopte gisteren strafschoppen van Hans Vanaken en Noa Lang, waardoor hij nu al aan vier (al zijn dat er officieel maar drie, gezien het gisteren om een hernomen exemplaar ging) gestopte elfmeters zit in de campagne. Sinds het 0-4-oplawaai dat Club de Portugezen verkocht in Porto, hield Costa drie wedstrijden op rij zijn netten schoon en bovendien was hij in de 0-3-zege uit bij Bayer Leverkusen ook al goed voor een assist. Is er ook iets wat hij níet kan? [naar artikel]

7. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

8. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]

9. Thibaut Courtois helpt Real met gestopte strafschop tegen Celtic aan ruime zege én groepswinst (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Real Madrid heeft de groepswinst in poule F niet meer uit handen gegeven. De Koninklijke won in eigen huis afgetekend met 5-1 van Celtic. Thibaut Courtois stopte een strafschop bij een 2-0-stand. [naar artikel]