Het geheim van de perfecte croque monsieur is kaas die juist voldoende gesmolten is, met daarrond een krokante snee brood die nét niet is [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]
Na het grote succes van Croque Monsieur, kondigen Gert en James het nieuwe seizoen van Gert Late Night ook maar aan met een liedje. In tegenstelling tot ‘Croque Monsieur’ dit keer geen eigen compositie van James, maar wel een cover van het meest gestreamde lied aller tijden. U raadt het al: ‘Despacito’. [naar artikel]
Na het grote succes van Croque Monsieur, kondigen Gert en James het nieuwe seizoen van Gert Late Night ook maar aan met een liedje. In tegenstelling tot ‘Croque Monsieur’ dit keer geen eigen compositie van James, maar wel een cover van het meest gestreamde lied aller tijden. U raadt het al: ‘Despacito’. [naar artikel]
Een croque monsieur, dat is hetzelfde als een boterham met kaas en ham, maar dan gegrild. Volgens het Voedingscentrum in Nederland, waar ze een croque 'een tosti' noemen, zitten er dan ook niet meer calorieën in dan in een koude boterham met ham en kaas. [naar artikel]
Gaat Vlaanderen deze zomer massaal aan de 'croque monsieur' van Gert en James? Als het aan ons ligt alvast wel. Wat als een gek idee van James [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]
Het zat eraan te komen: “Croque Monsieur” is uitgebracht als single en te downloaden via iTunes. Het knotsgekke idee van James is met een leuke beat opgewaardeerd tot een dansplaat die deze zomer heel wat feestjes zal opvrolijken. Ook de bijhorende videoclip is, hoe zullen we het zeggen, helemaal James? [naar artikel]
Pascal Aussignac, de Franse sterrenchef die met zijn Londense ‘Club Gascon’ achttien jaar lang een Michelinster aan zijn gevel had hangen, mag dan wel bekendstaan om zijn verfijnde smaak toch zegt hij geen neen tegen een simpele croque monsieur. [naar artikel]
Brooklyn Beckham deelt wel vaker receptenvideo’s, maar zijn laatste filmpje krijgt toch heel wat reactie. Nee, fans zijn niet holderdebolder van zijn croque monsieur, maar hebben wel een andere vraag. Want wat scheelt er met zijn broek? [naar artikel]
Parijs, 1910, Boulevard des Capucines. De geboorte van de croque-monsieur gaat niet onopgemerkt voorbij. Een geniale café-uitbater besmeerde er voor het eerst sneden brood met boter, legde er een flinke schel hesp en een flinke schel kaas op en bracht alles samen onder een grill. Hij verspreidde het gerucht dat het om mensenvlees ging, vandaar de naam. In Nederland noemen ze het een tosti, bij ons een krokske. Waar gaan we dat in Antwerpen best eten? [naar artikel]
Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd: uit het vuistje als snelle lunch of samen met een salade - en saus - als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant”, vertelt chef Jelle Beeckman. Dat is moeilijker dan het lijkt, want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je echt een smeuïge kaaskorst? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultieme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]
1000 boterhammen, 500 plakken hesp, 18 kilo emmentaler kaas , 12 grote blikken ananas, een zelfgelast bakrooster, twee bunzenbranders en een kraan: dat waren de ingrediënten van misschien wel het strafste record van Batastunt tot nu toe: de grootste croque monsieur ter wereld. [naar artikel]
Twee geroosterde sneetjes brood met ham en kaas: de croque-monsieur - of tosti - staat op zowat elke lunchkaart in de Lage Landen. Wij stuurden topchef Yanaika Skrzyszkowiak op pad om het broodgerecht in tien zaakjes in Limburg te proeven: “Tussen eentje zaten zelfs twee soorten kaas.” [naar artikel]
Het afgelopen jaar doorkruisten onze foodrecensenten samen met enkele Limburgse foodies onze provincie, op zoek naar de lekkerste gerechtjes van Limburg. Welk zaakje serveert de beste pannenkoek? En waar vind je de beste croque monsieur? Wij zetten de winnende adresjes op een rij. [naar artikel]
Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd, uit het vuistje als snelle lunch of met gezelschap van een salade en saus als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant", vertelt chef Jelle Beeckman. “Dat is moeilijker dan het lijkt.” Want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je een echt smeuïge korst kaas? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultiéme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]
Een mens moet zich moet iets bezighouden als hij zo lang thuis zit, dus Mathieu Terryn heeft besloten om zijn culinaire specialiteit met de wereld te delen. De Bazart-frontman showt op zijn Instagram-account zijn beste croque monsieurs en ze zijn om van te smullen. Iedereen kan dezer dagen al wel eens wat afleiding gebruiken. Mensen die […] Het bericht Mathieu Terryn zorgt voor culinair entertainment met #CroqueMeThieu verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een uitgebreid vijfgangendiner om vingers en duimen bij af te likken van tijd tot tijd is uiteraard mooi meegenomen, maar niet bepaald geschikt voor elke dag. Voor onze dagelijkse lunch of avondmaaltijd kiezen we liever voor iets makkelijks. Daar is zelfs de Franse sterrenchef Pascal Aussignac het mee eens. De Fransman werd geboren in Toulon […] Het bericht RECEPT. De beste croque monsieur volgens een Franse sterrenchef verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef-koks Kaatje en Maxim van Krok tippen een gezonde croque. [naar artikel]
Bilie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef-koks Kaatje en Maxim van Krok in Genk tippen een gezonde croque. [naar artikel]
Het is zo'n beetje de Mexicaanse variant van onze Croque Monsieur. Lekker hartig en ideaal tegen maandagsblues. [naar artikel]
Bij Krok in Genk verkeren ze in feeststemming: Unizo Limburg riep het restaurant uit tot Limburgse Starter van het Jaar 2017. “We zijn heel fier”, reageert Kaatje Goyens die samen met haar man Kevin de zaak uitbaat. “Tien jaar lang hebben we van onze eigen zaak gedroomd, en nu kunnen we eindelijk heel veel mensen gelukkig maken.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.