Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

OPROEP. In welke Limburgse zaak eet je de beste croque-monsieur?

16/12/2022 - 15:13
"In welke Limburgse brasserie of lunchzaak is de croque monsieur een klassieker van formaat? Waar wordt bijvoorbeeld buitengewoon lekker brood gebruikt of worden croques met meerdere soorten kaas belegd? En zijn er ook tosti’s die worden geserveerd met een overheerlijk slaatje? Laat het ons weten via onderstaand formulier. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De beste croque monsieur maak je met deze truc van Martha Stewart (13/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het geheim van de perfecte croque monsieur is kaas die juist voldoende gesmolten is, met daarrond een krokante snee brood die nét niet is [naar artikel]


2. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste croque-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]


3. De opvolger van ‘Croque Monsieur’ klinkt je ongetwijfeld heel bekend in de oren (22/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Na het grote succes van Croque Monsieur, kondigen Gert en James het nieuwe seizoen van Gert Late Night ook maar aan met een liedje. In tegenstelling tot ‘Croque Monsieur’ dit keer geen eigen compositie van James, maar wel een cover van het meest gestreamde lied aller tijden. U raadt het al: ‘Despacito’. [naar artikel]


4. Na ‘Croque Monsieur’: alweer een liedje van Gert Verhulst en James Cooke (21/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

Na het grote succes van Croque Monsieur, kondigen Gert en James het nieuwe seizoen van Gert Late Night ook maar aan met een liedje. In tegenstelling tot ‘Croque Monsieur’ dit keer geen eigen compositie van James, maar wel een cover van het meest gestreamde lied aller tijden. U raadt het al: ‘Despacito’. [naar artikel]


5. Word je dikker van een croque monsieur dan van een boterham met ham en kaas? (01/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Een croque monsieur, dat is hetzelfde als een boterham met kaas en ham, maar dan gegrild. Volgens het Voedingscentrum in Nederland, waar ze een croque 'een tosti' noemen, zitten er dan ook niet meer calorieën in dan in een koude boterham met ham en kaas. [naar artikel]


6. Bekijk hier de hilarische 'Croque Monsieur' van Gert en James (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gaat Vlaanderen deze zomer massaal aan de 'croque monsieur' van Gert en James? Als het aan ons ligt alvast wel. Wat als een gek idee van James [naar artikel]


7. Luc Bellings proeft croque-monsieurs, en deelt een 1/10 uit: “Ik denk dat zelfs een chirurg het brood niet dunner kan snijden” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]


8. Van knotsgek idee tot nog gekker lied: dit is de videoclip van “Croque Monsieur” (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Het zat eraan te komen: “Croque Monsieur” is uitgebracht als single en te downloaden via iTunes. Het knotsgekke idee van James is met een leuke beat opgewaardeerd tot een dansplaat die deze zomer heel wat feestjes zal opvrolijken. Ook de bijhorende videoclip is, hoe zullen we het zeggen, helemaal James? [naar artikel]


9. Franse sterrenchef deelt recept voor de perfecte croque monsieur (12/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Pascal Aussignac, de Franse sterrenchef die met zijn Londense ‘Club Gascon’ achttien jaar lang een Michelinster aan zijn gevel had hangen, mag dan wel bekendstaan om zijn verfijnde smaak toch zegt hij geen neen tegen een simpele croque monsieur. [naar artikel]


10. Brooklyn Beckham deelt recept van croque monsieur, maar kijkers merken iets anders op: “Hoe kan dat?” (25/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Brooklyn Beckham deelt wel vaker receptenvideo’s, maar zijn laatste filmpje krijgt toch heel wat reactie. Nee, fans zijn niet holderdebolder van zijn croque monsieur, maar hebben wel een andere vraag. Want wat scheelt er met zijn broek? [naar artikel]


11. Hier eet je de lekkerste croque-monsieur van ’t Stad (26/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Parijs, 1910, Boulevard des Capucines. De geboorte van de croque-monsieur gaat niet onopgemerkt voorbij. Een geniale café-uitbater besmeerde er voor het eerst sneden brood met boter, legde er een flinke schel hesp en een flinke schel kaas op en bracht alles samen onder een grill. Hij verspreidde het gerucht dat het om mensenvlees ging, vandaar de naam. In Nederland noemen ze het een tosti, bij ons een krokske. Waar gaan we dat in Antwerpen best eten? [naar artikel]


12. Zo maak je de lekkerste croque-monsieur volgens Jelle Beeckman. “Gebruik nooit parmaham, die verliest smaak als die warm wordt” (11/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd: uit het vuistje als snelle lunch of samen met een salade - en saus - als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant”, vertelt chef Jelle Beeckman. Dat is moeilijker dan het lijkt, want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je echt een smeuïge kaaskorst? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultieme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]


13. Croque énorme! (21/07/2019 - Het Nieuwsblad)

1000 boterhammen, 500 plakken hesp, 18 kilo emmentaler kaas , 12 grote blikken ananas, een zelfgelast bakrooster, twee bunzenbranders en een kraan: dat waren de ingrediënten van misschien wel het strafste record van Batastunt tot nu toe: de grootste croque monsieur ter wereld. [naar artikel]


14. Waar in Limburg eet je de lekkerste croque-monsieur? Topchef Yanaika: “Elke hap is enorm cheesy” (16/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Twee geroosterde sneetjes brood met ham en kaas: de croque-monsieur - of tosti - staat op zowat elke lunchkaart in de Lage Landen. Wij stuurden topchef Yanaika Skrzyszkowiak op pad om het broodgerecht in tien zaakjes in Limburg te proeven: “Tussen eentje zaten zelfs twee soorten kaas.” [naar artikel]


15. Waar in Limburg eet je de lekkerste lasagne, pannenkoek of dame blanche? Dit zijn de winnende adresjes van 2023 (28/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Het afgelopen jaar doorkruisten onze foodrecensenten samen met enkele Limburgse foodies onze provincie, op zoek naar de lekkerste gerechtjes van Limburg. Welk zaakje serveert de beste pannenkoek? En waar vind je de beste croque monsieur? Wij zetten de winnende adresjes op een rij. [naar artikel]


16. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste croque-monsieur volgens Jelle Beeckman. “Gebruik nooit parmaham, die verliest smaak als die warm wordt” (03/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd, uit het vuistje als snelle lunch of met gezelschap van een salade en saus als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant", vertelt chef Jelle Beeckman. “Dat is moeilijker dan het lijkt.” Want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je een echt smeuïge korst kaas? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultiéme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]


17. Mathieu Terryn zorgt voor culinair entertainment met #CroqueMeThieu (21/03/2020 - Metro)

Een mens moet zich moet iets bezighouden als hij zo lang thuis zit, dus Mathieu Terryn heeft besloten om zijn culinaire specialiteit met de wereld te delen. De Bazart-frontman showt op zijn Instagram-account zijn beste croque monsieurs en ze zijn om van te smullen. Iedereen kan dezer dagen al wel eens wat afleiding gebruiken. Mensen die […] Het bericht Mathieu Terryn zorgt voor culinair entertainment met #CroqueMeThieu verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


18. RECEPT. De beste croque monsieur volgens een Franse sterrenchef (16/06/2020 - Metro)

Een uitgebreid vijfgangendiner om vingers en duimen bij af te likken van tijd tot tijd is uiteraard mooi meegenomen, maar niet bepaald geschikt voor elke dag. Voor onze dagelijkse lunch of avondmaaltijd kiezen we liever voor iets makkelijks. Daar is zelfs de Franse sterrenchef Pascal Aussignac het mee eens.  De Fransman werd geboren in Toulon […] Het bericht RECEPT. De beste croque monsieur volgens een Franse sterrenchef verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


19. Sjiek zomerrecept: croque ‘Green Machine’ (20/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef-koks Kaatje en Maxim van Krok tippen een gezonde croque. [naar artikel]


20. Zomerrecept: zo maak je een lekkere én gezonde croque (30/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Bilie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef-koks Kaatje en Maxim van Krok in Genk tippen een gezonde croque. [naar artikel]


21. Comfort food alarm: quesadilla met tonijn en mozzarella (25/04/2017 - De Morgen)

Het is zo'n beetje de Mexicaanse variant van onze Croque Monsieur. Lekker hartig en ideaal tegen maandagsblues. [naar artikel]


22. Krok in Genk verkozen als Limburgse Starter van het Jaar: “Croque met steak is onze bestseller” (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Bij Krok in Genk verkeren ze in feeststemming: Unizo Limburg riep het restaurant uit tot Limburgse Starter van het Jaar 2017. “We zijn heel fier”, reageert Kaatje Goyens die samen met haar man Kevin de zaak uitbaat. “Tien jaar lang hebben we van onze eigen zaak gedroomd, en nu kunnen we eindelijk heel veel mensen gelukkig maken.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!