Twee geroosterde sneetjes brood met ham en kaas: de croque-monsieur - of tosti - staat op zowat elke lunchkaart in de Lage Landen. Wij stuurden topchef Yanaika Skrzyszkowiak op pad om het broodgerecht in tien zaakjes in Limburg te proeven: “Tussen eentje zaten zelfs twee soorten kaas.” [naar artikel]
Yanaïka Skryszkowiak, de voormalige Lady Chef of the Year maar toch ook vooral bekend vanwege haar deelname aan de allereerste versie van ‘Mijn restaurant’, opent met haar voormalige rechterhand Filip Biesmans, die in zijn vorige restaurant nog ernstig verbrand raakte, een nieuw restaurant. [naar artikel]
Restaurant Gusto in Genk is al jaren een gevestigde waarde. Het internationale publiek, de eigentijdse inrichting en de keuken met mondiale invloeden zorgen voor een kosmopolitische sfeer. [naar artikel]
Een jaartje geleden poseerden Yanaika Skrzyszkowiak en haar schoonbroer en zakenpartner Niels Vranken nog met een klophamer en een drilboor in hun hoeve in Wellen. Intussen is hun nieuwe restaurant ‘The Black Knife’ klaar. De voormalige deelneemster van ‘Mijn Restaurant’ loopt over van ambitie. [naar artikel]
Ze is voormalig finaliste van ‘Mijn Restaurant’ en mikt ambitieus op een Michelinster: deze week opende Yanaika Skrzyszkowiak in een fraai gerestaureerde vierkantshoeve in Wellen restaurant The Black Knife. Onze journalist schoof er meteen de voeten onder tafel: is Yanaika klaar voor een vermelding in de culinaire gidsen? [naar artikel]
Vandaag vieren we Maria-Lichtmis, dé gelegenheid om pannenkoeken op het menu te zetten. Geen tijd om ze zelf te bakken? Topchef Dominique Persoone proefde alvast 10 kant-en-klare varianten uit de supermarkt even voor, om er de beste uit te halen. “Sommige proeven wat zurig, andere pannekoeken zijn korrelachtig en droog, maar van één variant ben ik echt positief verrast. En straf voor die prijs ook.” [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
Op de Bessemerstraat, dichtbij het kerkplein in Lanaken, hebben de afgelopen jaren steeds meer frituristen hun eigen frituur geopend. Met ‘t Frithuuske opende vorig week al de vierde frituur in de straat. En nog deze maand openen ook Ellen en Tim amper 50 meter verderop frituur Royal. “Elk heeft zijn specialiteiten. We zijn geen concurrenten. Ik noem het liever ‘concullega’s”, verduidelijkt Ellen. [naar artikel]
Ooit al eens baklava geproefd? Het zoete gebak gemaakt van dunne laagjes filodeeg met een vulling is een geliefde lekkernij, van de Balkan tot het Midden-Oosten. En al zeker in Turkije. Bij volgende adresjes zit je goed. [naar artikel]
Je ziet het in de versafdeling en langs de openbare weg: het aardbeienseizoen is aangebroken. Vijf adresjes waar je een bakje vol lekkers kan afhalen, van automaten tot drive-ins. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.