Een dame blanche - vanilleroomijs met warme chocoladesaus - is een van de populairste desserts in Vlaanderen. Wij gingen het zomerse nagerecht op zeven plekken in Limburg uitproberen en vonden er eentje die de perfectie benadert: “De lepel glijdt door het ijs als een warm mes door boter.” [naar artikel]
Anke Buckinx (41) is zot van ijs. Logisch dat we haar vroegen om te zetelen in de jury die op zaterdag 17 juli ‘Het Lekkerste IJsje van Limburg 2021’ bekendmaakt. “Geef me een vers gedraaide dame blanche en ik ben gelukkig.” [naar artikel]
Een hele zomer lang fietsten we de mooiste routes langs de lekkerste adresjes van onze provincie. Goesting bundelt de vijf hap, tap & trap-routes met tips voor een heerlijke pannenkoek, een cocktail op het terras of een uitgebreide lunch onderweg. [naar artikel]
Waar eet je de lekkerste kebab van Limburg? Nog tot en met zondag kan je stemmen op jouw favoriete kebabzaak, daarna krijgen de vijf populairste adresjes een bezoekje van vier professionele lekkerbekken: zij kiezen de Beste Kebab van Limburg. Dit zijn hun do’s en don’ts: “Als ik dit zie in een kebabzaak, maak ik rechtsomkeer.” [naar artikel]
Geen herfstiger tussendoortje dan een verse pannenkoek. Wij stuurden Lorentia Veppi (29) uit ‘Bake Off’ naar tien Limburgse zaakjes en lieten haar punten uitdelen voor een pannenkoek met stroop en eentje met witte of bruine suiker. Eén pannenkoekenhuisje kreeg zelfs een tien: “De eerste hap proeft naar de hemel.” [naar artikel]
De hele zomer lang schuimden we wekelijks tal van Limburgse zaken af, op zoek naar de lekkerste paella, pasta vongole, tapasschotel, mosselen en meer heerlijk zomerse gerechten. Welke adresjes staken erbovenuit? Wij lijsten onze topscores voor je op. [naar artikel]
De klassieke lasagne staat op menig Limburgse menukaart. Maar in welk restaurant smaakt de bolognaisesaus het best en is het korstje het krokantst? Topchef Anne-Sophie Breysem maakte voor ons een culinair rondje Italië in eigen provincie. “Deze saus heeft meer weg van tomatensoep.” [naar artikel]
Dj Anouk Matton, fashionista Loredana Falone, zanger Rocco Granata en minister Jo Brouns. Allemaal hebben deze bv’s één gemene deler: ze houden van de Italiaanse keuken. Dit zijn hun favoriete Italiaanse adresjes in Limburg. [naar artikel]
Winter of zomer, aan zee gaat een pannenkoek er altijd in. Maar waar eet je de beste? Topchocolatier Julius Persoone ging voor ons op zoek naar de lekkerste pannenkoek van de kust. Hij proefde er tien, van de Panne tot Knokke, en vond de absolute topper. “Deze is duidelijk met hart en ziel gemaakt”, klonk het. Al werd hem ook minder lekker werk voorgeschoteld: “Deze smaakt naar vispannetje. Bah.” En één kok moet nog op “halvemaantjescursus”. [naar artikel]
Als Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Landbouw is Jo Brouns vaak ver van zijn thuis in Kinrooi. Om de innerlijke mens te versterken, strijkt hij graag neer op deze Limburgse adresjes. [naar artikel]
In deze rubriek gaat culinair auteur en foodie Luc Hoornaert op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. [naar artikel]
Je ziet het in de versafdeling en langs de openbare weg: het aardbeienseizoen is aangebroken. Vijf adresjes waar je een bakje vol lekkers kan afhalen, van automaten tot drive-ins. [naar artikel]
De paasperiode hoeft niet enkel voor kinderen een periode te zijn waarin ze zich mogen volproppen met allerhande lekkers. Ook de 'grotere' lekkerbekken mogen zich best te goed doen aan het overvloedige aanbod van de paashaas. Wij verzamelden de lekkerste adresjes voor alle chocoladeliefhebbers, klein en groot, die zichzelf de komende weken graag in de watten willen leggen. [naar artikel]
Een goede pizza is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van zuurdesempizza’s tot pizza met pulled chicken: hier worden al je pizzacravings gestild. [naar artikel]
De sympathiekste Italiaan woont dan wel niet meer in Limburg, Rocco Granata is zijn geliefde Waterschei nog niet vergeten. “Viva Limburg”, zegt hij zelf. “Na het overlijden van mijn echtgenote probeer ik toch ten volle te genieten van mijn kinderen en kleinkinderen.” Op deze adresjes vindt hij opnieuw een vleugje ‘la dolce vita’. [naar artikel]
Een goede hamburger is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van een hamborghini met pulled pork en spiegelei tot de verkozen beste hamburger van België, Nederland én de Benelux: hier worden al je burger cravings gestild. [naar artikel]
Een goede hamburger is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van een hamborghini met pulled pork en spiegelei tot de verkozen beste hamburger van België, Nederland én de Benelux: hier worden al je burger cravings gestild. [naar artikel]
Wat eten we vandaag? Van zon op je bord tot een sharingmenu met cocktails: onze food-reporters tippen de tien lekkerste adresjes uit Goesting. [naar artikel]
Vegan burgers worden steeds populairder en veroveren zelfs menukaarten van traditionele brasseries en frituren. Wij stuurden de vegankoning- en koningin van Limburg op pad om erop los te proeven. Is de meest ‘vlezige’ ook meteen de lekkerste? [naar artikel]
De nieuwste foodadresjes in Limburg? We lijsten er meer dan tien voor je op. Van de lekkerste soep over hippe takeaway gerechtjes tot smakelijke pannenkoeken: hier kan je ze zelf proeven. [naar artikel]
Streng, maar rechtvaardig: dat is onze vierkoppige jury die op zoek gaat naar de Lekkerste Pizza van Limburg. Benieuwd waar ze tijdens hun jurybezoek op zullen letten (en naar enkele cheesy weetjes)? Aangename kennismaking! [naar artikel]
Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]
Waar eet je de Lekkerste Pizza van Limburg? Dat wil de redactie van ons weekendmagazine Goesting graag weten. Wil je kans maken op een jaar lang gratis pizza in je geliefde pizzeria, dan kan je op de valreep nog stemmen op jouw favoriet. “Waar ik streng op ga toekijken? Of de onderkant van het deeg niet is aangebrand”, stelt jurylid en kok Pino Guarraci. [naar artikel]
Heerlijk, zo’n versgedraaid bolletje vanille-ijs. Maar waar in Limburg eet je de beste? Laat het ons weten, en maak kans op één jaar gratis ijs in jouw favoriete zaakje. [naar artikel]
Ooit al eens baklava geproefd? Het zoete gebak gemaakt van dunne laagjes filodeeg met een vulling is een geliefde lekkernij, van de Balkan tot het Midden-Oosten. En al zeker in Turkije. Bij volgende adresjes zit je goed. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.