Hoe bereid je zelf een feestmaal en hou je het toch budgetvriendelijk? Met die vraag stapten we naar vijf chefs, die samen een diner uitwerkten dat niet al te moeilijk na te maken is en vooral niet te duur. Budgetproof met maximaal effect dus. [naar artikel]
Wie zegt dat indrukwekkend koken voor de feestdagen meteen stukken van mensen moet kosten? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels weten als geen ander hoe je met niet meer dan een paar pure, simpele ingrediënten toch showstoppers op tafel zet. Wij mogen telkens twee gerechten uit hun nieuwste kookboeken delen: op gastronomisch niveau, maar met een bescheiden samenstelling. Van avocado met gamba’s tot Gentse waterzooi: take your pick. [naar artikel]
De opstart van de grootste Primark van ons land, in Antwerpen, bracht meteen duizenden op de been. het was vanaf moment één volle bak om tussen de rekken met budgetvriendelijke kledij te neuzen. Maar de komst van de winkel leidt ook tot heel scherpe tegenreacties: “Geen voet zet ik binnen in die winkel!” [naar artikel]
“Ons eindejaar, heerlijk betaalbaar", zo trapt Aldi zijn eindejaarsslogan af. Liefst 3 op de 4 Belgen is van plan het aan de feesttafel eenvoudiger en met een goedkoper menu te doen dan de voorgaande jaren, aldus Delhaize. En daar spelen alle supermarkten op in: kreeft met 20 procent korting, een volledig kerstmenu voor 11 euro en véél 1+1. Dit is hoe de warenhuizen ons, in de strijd om de feesttafel, budgetvriendelijk willen laten feesten. [naar artikel]
Het feestmenu? Check. Maar hoe zorg je dat al dat eten stressvrij op tijd op tafel komt? Dat weten topchefs als Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki. Hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Zo krijg je al het eten tegelijk warm als de oven vol zit.” [naar artikel]
Opvallend pleidooi van de voorzitter van de handelaarsvereniging Liefst Leuven: schaf de verplichting om alleen te winkelen af. De richtlijn, een van de vele coronamaatregelen, houdt de mensen tegen om te winkelen, zegt de voorzitter. Hij stelt als alternatief voor om koppels op afspraak te laten winkelen. [naar artikel]
Goed nieuws voor wie graag lekker gaat eten maar daar niet al te veel voor wil neertellen. In de Bib Gourmand Benelux-lijst voor 2017 staat één nieuw Limburgs adres: De Poorterij in Dilsen-Stokkem. In totaal telt onze provincie nu zes door Michelin geselecteerde budgetvriendelijke restaurants. [naar artikel]
Het is Valentijn en er worden weer veel cadeautjes aan elkaar gegeven. Krap bij kas en romantisch aangelegd? Dit jaar kan je voor een origineel en zelfgemaakte versie kiezen! Deze koekjes zijn handig om mee te geven met je geliefde naar het werk in een mooi doosje. [naar artikel]
Nu de dure septembermaand op haar einde loopt, is het tijd om wat te besparen in de keuken. Met de winterse groenteschotel van onze huischef Sandra... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.