Beter voor de planeet, minder dierenleed, minstens even lekker. Naar aanleiding van Wereldveggiedag bundelen we vegetarische recepten van zeven getalenteerde chefs uit binnen- en buitenland: Seppe Nobels, Sandra Bekkari, Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver, Sergio Herman, Maxence Sys en Jeroen Meus. Vlees of vis? Afwezig. Smaaksensatie? Check! [naar artikel]
Yotam Ottolenghi, de Brits-Israëlische chef-kok die miljoenen boeken met gezonde gerechten verkocht, is op 11 februari te gast in de Gentse Sint-Pietersabdij. [naar artikel]
Yotam Ottolenghi is een naam die bij velen geen belletje doet rinkelen, maar wie affiniteit heeft met koken, heeft zeker al eens iets van de... [naar artikel]
Topchefs Seppe Nobels en Sofie Dumont namen het deze week tegen elkaar op in ‘Snackmasters’. De uitdaging was deze keer de meest complexe van allemaal: maak de perfecte Bicky Burger. Het was een moeilijke keuze voor de jury, maar uiteindelijk ging Seppe met de overwinning aan de haal. [naar artikel]
Seppe Nobels stopt in Graanmarkt 13, Seppe Nobels kookt met vluchtelingen in Instroom, Seppe Nobels opent La Chapelle in de Ardennen. Die ene persoon lijkt overal te zijn en toch slaagt de topchef erin om zijn tijd te verdelen over alle projecten. Wij trokken met hem mee naar Anthisnes in de Condroz en ontdekten waarom hij samen met cultureel ondernemer Joachim Marynen juist daar zijn hart verpand heeft. [naar artikel]
De Brits-Israëlische topchef Yotam Ottolenghi verkocht wereldwijd miljoenen kookboeken en veranderde zo heel wat levens. Vandaag keren we de rollen om. Speciaal voor VRT NWS kiest Ottolenghi de vijf culinaire boeken die zijn bestaan als kok mee hebben bepaald. (En een boek voor zijn kinderen als extraatje.) [naar artikel]
De Brits-Israëlische chef Yotam Ottolenghi heeft met 'Sweet' zijn eerste boek over desserten in de rekken. Chocolatier Dominique Persoone was er snel bij om zijn pecantruffels met prosecco uit te testen. ‘Truffels en alcohol zijn een mooie combinatie.’ [naar artikel]
Terwijl de horeca kreunde onder de coronacrisis, gooide topchef Seppe Nobels (39) het roer helemaal om. Hij verliet Graanmarkt 13, waar hij net een groene Michelinster had gekregen, en begon Instroom, een restaurant waar hij enkel vluchtelingen op de loonlijst heeft. De hobbykok verwende hij met Een kookboek, met de focus op seizoensgroenten. En in Restaurant Misverstand op Eén baat Nobels een restaurant uit met mensen die aan jongdementie lijden. [naar artikel]
In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]
Zijn ingrediënten als 'za'atar' en 'ras el hanout' u nog onbekend? Binnenkort wellicht niet meer, want de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi (52) is vanaf 18 juli ook bij ons te zien op tv. Kookzender Njam! start dan met de uitzendingen van 'Ottolenghi's Mediterranean Feast', een culinaire reis rond de Middellandse Zee. [naar artikel]
In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]
Vanmorgen arriveerde Yotam Ottolenghi, bekend van kookboeken als "Plenty", "Jeruzalem" en "Simpel", in Brussel. Na signeersessies, een kookdemonstratie en interviews in Brussel, Antwerpen en Gent rijdt hij straks alweer door naar Amsterdam. Een dag uit het leven van een culinair fenomeen. [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
De Brits-Israëlische wereldchef Yotam Ottolenghi gaat in zee met het Antwerps designlabel Serax. Ze brengen samen een collectie servies op de markt die het typische Ottolenghi-gevoel oproept van ‘uitbundige eenvoud’. [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
Seppe Nobels, chef-kok én het gezicht van het tv-programma Grillmaster, pikt het niet dat zijn groenterestaurant Graanmarkt 13 afgebroken wordt op TripAdvisor. [naar artikel]
De 700 tickets voor zijn lezing in Gent waren in 8 minuten uitverkocht, maar weinig mensen weten dat de immens populaire kok Yotam Ottolenghi maandag ook naar Antwerpen komt. Hij geeft een kookdemonstratie voor veertig klanten van boekhandel ’t Stad Leest in de Steenhouwersvest om zijn nieuwe kookboek Simple te promoten. [naar artikel]
In de rubriek Podgrond gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: kookpodcast Simple Pleasures met Yotam Ottolenghi [naar artikel]
“De Italiaanse zin voor eenvoud, detail en perfectie in hun keuken prikkelt me voortdurend”, aldus topchef Sergio Herman. In zijn nieuwste kookboek draait het rond de cucina nuova of de klassieke keuken uit Italië heruitgevonden, verfijnd en verdiept. [naar artikel]
Seppe Nobels, de eerste chef met een groene Michelinster van het land, opent samen met cultureel ondernemer Joachim Marynen een kasteel in Wallonië. “De laatste wens van de burgemeester.” [naar artikel]
Topchefs zoals Sergio Herman en Dominique Persoone vinden amper nog personeel. Er studeren minder koks af en degenen die afstuderen, kiezen vaak [naar artikel]
Hoort foie gras eigenlijk nog in de gastronomische keuken? Die vraag stelt zich met Kerstmis in aantocht en zeker nu Bekegemse foie gras, het laatste bedrijf in Vlaanderen dat nog eenden vetmest voor foie gras, zal sluiten. In de podcast "Het kwartier" stelden we de vraag aan twee chefs: Erik Denayer van Hof Ter Imde en Seppe Nobels van Academie Instroom. [naar artikel]
“In onze familie draaien feesten altijd rond eten”, zegt Seppe Nobels, chef-kok van Graanmarkt 13 . “Dat hebben ze ons toch meegegeven: ‘geniet van eten en geniet van de momenten samen’.” Maar de kerst 2016 wordt in de familie Nobels toch iets speciaals. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.