Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Poetin noemt “oorlog” voor het eerst bij naam, Washington wil dat hij nu ook verdere “realiteit erkent”

24/12/2022 - 08:09
"De Verenigde Staten hebben vrijdag, met lichte ironie, de Russische president Vladimir Poetin opgeroepen om de realiteit van het conflict in Oekraïne te erkennen en zijn troepen terug te trekken. De reactie van Washington kwam er nadat Poetin kort daarvoor op een persconferentie het verboden woord “oorlog” in de mond had genomen terwijl hij over Oekraïne sprak, daar waar hij het normaal gezien steevast heeft over “een speciale militaire operatie”."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Poetin noemt “oorlog” voor het eerst bij naam, Washington wil dat hij nu ook verdere “realiteit erkent” (24/12/2022 - Het Belang van Limburg)

De Verenigde Staten hebben vrijdag, met lichte ironie, de Russische president Vladimir Poetin opgeroepen om de realiteit van het conflict in Oekraïne te erkennen en zijn troepen terug te trekken. De reactie van Washington kwam er nadat Poetin kort daarvoor op een persconferentie het verboden woord “oorlog” in de mond had genomen terwijl hij over Oekraïne sprak, daar waar hij het normaal gezien steevast heeft over “een speciale militaire operatie”. [naar artikel]


2. Het tijdperk van easy-money. In 2023 slaat de realiteit toe: ‘Dit is een nieuwe realiteit, en ze zullen de prijs betalen’ (12/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. ‘Poetin staat nu duidelijk los van de realiteit’: 11 inzichten over de oorlog in Oekraïne (03/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. ‘Aan Russische zijde is het een realiteit: als we uit deze oorlog willen komen, mag Poetin er niet met minder uitkomen’ (09/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Poetin wekt graag de perceptie dat hij de oorlog onder controle heeft. De realiteit is grijzer (13/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Washington houdt info over slagveld achter voor Oekraïne: Biden wil Poetin geen excuus geven oorlog te verbreden (06/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Amerikanen wisten vooraf al over de Russische invasie van Oekraïne en weten ook tijdens de oorlog in detail hoe het strijdveld eruitziet. Maar die geheime informatie delen met het Oekraïense leger ligt zeer gevoelig. [naar artikel]


7. Ligt oplossing voor oorlog in Oekraïne in Washington? Poetin zou gesprek met Biden niet afwijzen (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Als president Poetin wordt uitgenodigd voor een ontmoeting met de Amerikaanse president Biden op de G20-top volgende maand in Indonesië, dan zal Rusland dat niet afwijzen. “De Amerikanen doen de facto al mee in dit conflict”, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov. Ligt de oplossing voor de oorlog in Washington? [naar artikel]


8. Top Trump-Poetin – Trump wil Poetin dit najaar uitnodigen in Washington (19/07/2018 - Metro)

De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin uitnodigen voor een bezoek in Washington dit najaar. Dat heeft de Sarah Sanders, de woordvoerster van het Witte Huis, meegedeeld op Twitter. Volgens Sanders heeft Trump zijn veiligheidsadviseur John Bolton gevraagd om werk te maken van die uitnodiging. De gesprekken over het komende bezoek […] Het bericht Top Trump-Poetin – Trump wil Poetin dit najaar uitnodigen in Washington verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


9. Trump aangekomen in Washington voor beëdiging, Washington lijkt net versterkte burcht (19/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Donald Trump is vandaag aangekomen op een militaire basis bij Washington, ongeveer 24 uur voordat hij in de Amerikaanse hoofdstad wordt beëdigd [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!