De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Dankbaar dat ze in de prehistorie begonnen zijn’: hoe keken historici naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’?

De Morgen

02/01/2023 - 19:18


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zo keken historici naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’: ‘Ik zou leerkrachten zeker aanraden om dit aan hun leerlingen te tonen’ (08/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 2. Zo keken historici naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’: ‘Ik zou leerkrachten zeker aanraden om dit aan hun leerlingen te tonen’ (02/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. N-VA is blij met ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Maar wie dit propaganda noemt, ziet spoken” (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’ keken zondagavond 1,1 miljoen mensen. Bij N-VA zijn ze blij, want de geschiedenisles van Tom Waes is een gevolg van een regel die de partij in het Vlaams bestuursakkoord liet opnemen: meer aandacht op de VRT voor de Vlaamse identiteit. Het programma werd ook gemaakt met subsidies van N-VA-ministers Jan Jambon, Zuhal Demir en Ben Weyts. Is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een verdoken N-VA-pamflet?
  [naar artikel]
 4. ‘Voor iets waarin zo geïnvesteerd werd, had het meer moeten zijn’: historici blikken terug op ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (06/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. Zes historici blikken terug op ‘Het verhaal van Vlaanderen’: ‘Hopelijk wordt dit niet in het onderwijs gebruikt’ (06/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Zes historici blikken terug: ‘Ik geef ‘Het verhaal van Vlaanderen’ maar een zes op tien’ (06/03/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 7. Bart De Wever na kritiek op ‘Het verhaal van Vlaanderen’: ‘Historici van postmoderne slag komen eropaf als vliegen op honing’ (25/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. 'Het verhaal van Vlaanderen' deels betaald door N-VA: "Propaganda? Echt waar, allemaal zever!” (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’ keken zondagavond 1,1 miljoen mensen. Bij N-VA zijn ze blij, want de geschiedenisles van Tom Waes is een gevolg van een regel die de partij in het Vlaams bestuursakkoord liet opnemen: meer aandacht op de VRT voor de Vlaamse identiteit. Het programma werd ook gemaakt met subsidies van N-VA-ministers Jan Jambon, Zuhal Demir en Ben Weyts. Is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een verdoken N-VA-pamflet?
  [naar artikel]
 9. Ook ‘The guardian’ bemoeit zich met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (26/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’, die tiendelige documentairereeks over de geschiedenis van Vlaanderen, wordt nu ook op de korrel genomen door ‘The guardian’. De Britse krant stelt zich de vraag of het prestigeproject, dat in totaal zo’n 2 miljoen euro aan subsidies van de Vlaamse overheid kreeg, het Vlaamse erfgoed niet vooral gebruikt als propaganda en rakelt zo de hele discussie opnieuw op.
  [naar artikel]
 10. Ook ‘The Guardian’ bemoeit zich met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (26/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’, die tiendelige documentairereeks over de geschiedenis van Vlaanderen, wordt nu ook op de korrel genomen door ‘The Guardian’. De Britse krant stelt zich de vraag of het prestigeproject, dat in totaal zo’n 2 miljoen euro aan subsidies van de Vlaamse overheid kreeg, het Vlaamse erfgoed niet vooral gebruikt als propaganda en rakelt zo de hele discussie opnieuw op.
  [naar artikel]
 11. Schrijver van ‘Dos Cervezas’ werkte drie jaar aan ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Alles moest kloppen, tot wegretoucheren van prikkeldraad toe” (17/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’ wordt verteld door Tom Waes, maar de man die dat verhaal schreef, is Jesse Fabré (45). Hij is al jaren de vaste eindredacteur van Waes, en hij schreef ook de onvergetelijke tekst van de carnavalshit ‘Dos Cervezas’. Met dat liedje was hij in één dag klaar, ‘Het verhaal van Vlaanderen’ houdt hem al zo’n drie jaar bezig. “We spraken met bijna 200 experten, elk detail moest juist zijn.”
  [naar artikel]
 12. Een eigen hesp en voetbalstadion, maar niet eens een bijrol op tv: waarom Jan Breydel ontbreekt in ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (23/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Jan Breydel en Pieter De Coninck. In de geschiedenisles over de Guldensporenslag werden ze telkens in één adem genoemd. Maar geen woord over de eerste in ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Historici ontkennen het belang van Breydel. “Jaloezie en onwetendheid”, zegt nazaat Michel Breydel.
  [naar artikel]
 13. Een eigen hesp en voetbalstadion, maar niet eens een bijrol op tv: waarom Jan Breydel ontbreekt in ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Jan Breydel en Pieter De Coninck. In de geschiedenisles over de Guldensporenslag werden ze telkens in één adem genoemd. Maar geen woord over de eerste in ‘Het Verhaal van Vlaanderen’. Historici ontkennen het belang van Breydel. “Jaloezie en onwetendheid”, zegt nazaat Michel Breydel.
  [naar artikel]
 14. Tom Waes veilt zijn jas uit ‘Het verhaal van Vlaanderen’ voor goed doel (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de nieuwe Radio 2-ochtendshow ‘Goeiemorgen morgen!’ kregen Peter Van de Veire (51) en zijn sidekick, ‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen, het gezelschap van de bekendste leraar geschiedenis van Vlaanderen, Tom Waes (54). Hij droeg toevallig de jas die hij steeds draagt in Eén-programma ‘Het verhaal van Vlaanderen’, een kans die gastheer Peter niet kon laten liggen. “Mogen wij die hebben?”
  [naar artikel]
 15. Historici schieten gaten in de Anne Frank-onthulling. ‘Je kunt niet iemand half veroordelen’ (18/01/2022 - De Morgen)
  ‘Flinterdun’, ‘Immoreel’: historici uiten stevige kritiek op de theorie dat een Joodse notaris Anne Frank verraden heeft. We zetten drie zwakke plekken in het onderzoek op een rij.
  [naar artikel]
 16. MEDIAWATCHERS. “In Nederland gaan ze Het Verhaal van Vlaanderen leren kennen dankzij Tom Waes” (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf eind maart kan je ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ ook op de Nederlandse televisie bekijken. Dat onze noorderburen fan zijn van Tom Waes is geen geheim, na het succes van ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’. “Zijn profiel klopt ook helemaal voor deze reeks”, vindt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Ik heb de Nederlandse versie van het programma gezien, ‘Het Verhaal van Nederland’, en Tom lijkt wel een copy paste van hun presentator.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de podcast.
  [naar artikel]
 17. Half miljoen kijkers voor ‘De Vermeires’, net niet genoeg om te winnen van herhaling ‘FC De Kampioenen’ (21/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘De Vermeires’ kunnen tevreden zijn. De eerste aflevering van de realityreeks rond het gezin van Jacques Vermeire wist een half miljoen kijkers te lokken naar VTM. ‘The Masked Singer’ en ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ blijven de constanten aan de top van de kijkcijferlijsten.
  [naar artikel]
 18. De eerste Vlamingen hadden een kleurtje en schrik voor de holenbeer: wat de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’ ons leert (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Elke zondagavond duikt Tom Waes in de geschiedenis van Vlaanderen. Kosten noch moeite werden gespaard voor de prestigieuze reeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar welk verhaal valt er precies te vertellen? En welke belangrijke gebeurtenissen vonden er in onze streek plaats? “Eén van de verhandelde ‘producten’ waren slaven.”
  [naar artikel]
 19. Finale van ‘Eurosong’ lokte net geen 900.000 kijkers (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op zaterdagavond 14 januari keken er in totaal 892.781 kijkers naar de grote finale van ‘Eurosong’. De vijf afleveringen in aanloop naar de liveshow moesten op hun beurt met iets minder tevreden zijn. Op vrijdag keken er zo’n 606.507 fans naar de laatste voorronde. ‘Familie’ deed het op dat moment net een tikkeltje beter. De VTM-soap wist 615.345 kijkers te bekoren.
  [naar artikel]
 20. Limburg komt bijna niet aan bod in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “We kijken naar de geschiedenis van West-Vlaanderen” (04/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Druk bekeken, dat wel, maar in het Eén-programma ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ wordt het aparte Limburgse verhaal tot nu genegeerd. Nochtans is Limburg qua oppervlakte bijna een vijfde van het huidige Vlaanderen. De titel dekt de lading niet.
  [naar artikel]
 21. Had jij haar herkend? ‘Thuis’-actrice als homo sapiens in ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ (05/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Als u naar de eerste aflevering van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ keek heeft u haar wellicht niet herkend. Maar toch speelde een bekend gezicht mee als homo sapiens.
  [naar artikel]
 22. Had jij haar herkend? ‘Thuis’-actrice als homo sapiens in ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ (05/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Als u naar de eerste aflevering van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ keek heeft u haar wellicht niet herkend. Maar toch speelde een bekend gezicht mee als homo sapiens.
  [naar artikel]
 23. Uw tv-week in kijkcijfers: Tom Waes zit al aan 1,7 miljoen ‘studenten’ en James Cooke verliest aanhang (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’ haalt in de kijkcijfertabellen opnieuw een dikke 100.000 extra kijkers. Tom Waes heeft zijn afspraak met de Vlaamse (tv-)geschiedenis duidelijk niet gemist. Of dat nu al dan niet in mooi gekuist Nederlands wordt gebracht, de kijkers blijven het lusten. Ook opmerkelijk: ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ is voor de VRT kampioen bij ‘uitgesteld kijken’. De voorbije week haalden zowat 450.000 Vlamingen hun kijkachterstand in.
  [naar artikel]
 24. Uw tv-week in kijkcijfers: ruim 400.000 Vlamingen brosten de les van Tom Waes, maar keken achteraf wél naar ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Exact één week na nieuwjaarsdag, op 8 januari, volgden 1.208.201 Vlamingen de fratsen van Ambiorix en diens volgelingen in hun strijd tegen Caesar in de tweede aflevering van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’. Ze leerden ook dat we onze goesting in tomaten en selder van de Romeinen erfden. Prima les, prima kijkcijfers, dat wel, maar zeker niet uitzonderlijk voor een zondag op Eén. Uitzonderlijk is wel dat alweer ruim 400.000 Vlamingen, net als een week eerder, de les van Tom Waes brosten, maar de dagen nadien hun portie schooltelevisie netjes inhaalden. Ook opvallend: er keken nog eens 100.000 Vlamingen méér naar de tweede aflevering dan naar de start.
  [naar artikel]
 25. RECENSIE. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’: een geschiedenisles op zondagavond? Dat pikken we alleen van Tom Waes (09/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Er is al heel wat inkt gevloeid over Het Verhaal van Vlaanderen en dan vooral over de 2 miljoen euro subsidies waarover het prestigeproject van de VRT kon beschikken. Maar is deze gezellige geschiedenisles van gelegenheidsleraar Tom Waes ook de heisa (en de poen) waard? Wij maken de balans op na 36.000 jaar, ofwel de eerste twee afleveringen van de prehistorie tot het Romeinse Rijk.
  [naar artikel]
 26. Van Henegouwen tot het Zwin: Limburg is niet altijd Limburg in ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (07/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’, de nieuwe geschiedenisreeks van VRT met Tom Waes, lijkt in de eerste twee afleveringen wel het verhaal van Limburg. Al zijn lang niet alle scènes die zich in onze contreien afspeelden ook daadwerkelijk in Limburg opgenomen.
  [naar artikel]
 27. VRT spaart kosten noch moeite voor ‘Het verhaal van Vlaanderen’: Historisch groot (en niet enkel op tv) (07/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie jaar ‘in the making’, en eigenlijk zelfs 38.000 jaar. Met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ pakt de VRT uit met een van haar grootste projecten ooit. Niet enkel op tv, want de historische docureeks met Tom Waes (54) duikt ook op in de klas, op de radio en onder de kerstboom. Zelfs Suske en Wiske doen mee.
  [naar artikel]
 28. Tom Waes en ‘Het verhaal van Vlaanderen’ vanaf zondag te zien op Nederlandse televisie (24/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf zondag zendt ook de Nederlandse televisie ‘Het verhaal van Vlaanderen’ uit. Ook eerdere programma’s van Tom Waes, zoals ‘Reizen Waes’ werden opgepikt door onze noorderburen. Op Eén haalde het programma gemiddeld 1,3 miljoen kijkers.
  [naar artikel]
 29. Actrice Ella Balinska over videogame ‘Forspoken’: ‘Een goed verhaal is een goed verhaal, in welk medium ook’ (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat acteurs die enig success boeken in de cinema halen hun neus op voor acteren in videogames. Maar niet de 26-jarige Ella Balinska, die ondanks dat ze bovenaan op de affiche van ‘Charlie’s Angels’ en ‘Run Sweetheart Run’ prijkte ook de hoofdrol in nieuwe game ‘Forspoken’ speelt.
  [naar artikel]
 30. ‘Treinspotten heeft Vlaanderen groot gemaakt.’ De échte Vlaamse bloeiperiode vanavond in ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (19/02/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 31. Wij keken naar ‘Da’s dikke liefde’ op Play4: “Problemen aanpakken die je zelf mee voedt” (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wij keken naar ‘Da’s dikke liefde op Play4: “Als we écht mensen willen verlossen van stigma’s, moeten we stoppen met ze onder te brengen in gethematiseerde tv-programma’s. En ze te verengen tot één of twee veelal uiterlijke kenmerken.”
  [naar artikel]
 32. RECENSIE. Wij keken naar ‘De Vermeires’: Julie is geen Shania, Maxime geen Viktor en Jacques al lang de Jacques niet meer (18/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Na het recente succes van ‘Château Planckaert’, ‘De Verhulstjes’ en ‘Expeditie Gooris’ springen nu ook Jacques Vermeire en zijn gezin op de realitytrein. Maar soms is het beter om die gewoon te laten voorbij denderen, zeker als je onderweg niets te vertellen hebt. ‘De Vermeires’ is de reeks rond een bekende familie te veel. Oei, Jacques!
  [naar artikel]
 33. “Ik werd uitgescholden voor nazi. Waanzin”: Tom Waes blikt terug op 'Het Verhaal van Vlaanderen' (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maak al twintig jaar tv, maar dit is toch van een andere orde.” Voor tv-maker Tom Waes (54) is ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ zo mogelijk het relevantste wat hij ooit deed. Geen wonder, want hij slaagde erin om wekelijks meer dan een miljoen kijkers warm te maken voor geschiedenis. Al kwam er ook veel kritiek, over ‘propaganda’ en ‘misbruik van overheidssteun’. Nu de laatste aflevering uitgezonden is, blikt Tom Waes in Dag Allemaal uitgebreid terug. “Hier en daar stonden Flaminganten op hun achterste poten. ‘Dit lijkt steeds meer het verhaal van België dan dat van Vlaanderen.’”
  [naar artikel]
 34. Wij keken naar ‘I Can See Your Voice’: wat heeft de zaterdagavond VTM ooit misdaan? (27/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Zingen ze echt of slecht?’ is de catchphrase van ‘I Can See Your Voice’. Maar het enige wat wij ons afvroegen tijdens het nieuwe zaterdagavondprogramma van VTM was ‘verzinnen ze dit echt zo slecht?’. Op den duur zou je ‘Marble Mania’ nog gaan missen. Wat heeft de zaterdagavond onze zenders ooit misdaan?
  [naar artikel]
 35. STANDPUNT. Een wetenschappelijke onderbouwing voor ‘vadsige wijven’? We zijn benieuwd (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘‘Bende trienen’, ‘vadsige schijtwijven’, ‘dom wicht’, ‘hoer’, ‘geit’, ‘dansende discotheekwijven’: volleybalcoach Gert Vande Broek had een bedenkelijke methode om de speelsters van het nationale team scherp te houden.
  [naar artikel]
 36. GEZIEN? ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Plots had Tom Waes hetzelfde gevoel voor humor als een echte geschiedenisleerkracht” (01/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op de eerste dag van het jaar pakte Eén meteen uit met een van z'n meest prestigieuze tv-projecten. In ‘Het verhaal van Vlaanderen’ dompelt Tom Waes ons tien weken lang onder in de rijke geschiedenis van onze contreien. In episode één belandde de presentator in de prehistorie, samen met enkele acteurs die scènes uit het tijdperk naspeelden. De opnames waren een huzarenstukje en mochten een aardige duit kosten, maar zorgde dat ook voor een eindresultaat dat de traditionele, duffe schooltelevisie kon overstijgen? “Ontzettend interessant, maar de ietwat knullige toneeltjes waren voorlopig een overbodige ingreep.”
  [naar artikel]
 37. Tom Waes over ‘Het verhaal van Vlaanderen’ en zijn imago: ‘Op café waren de mensen echt bang van mij’ (01/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. INTERVIEW. Bart De Wever over ‘Het verhaal van Vlaanderen’, de subsidies en de discussie over de Guldensporenslag: “Waar zàgen ze toch over?” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is fan van ‘Het verhaal van Vlaanderen’, zegt Bart De Wever. Dat mag ook wel, want zijn N-VA was gul met subsidies. “Als je het uitrekent per kijker per aflevering, heb je dus voor een paar centen aan volkspedagogie gedaan.” Maar de suggestie dat het programma vooral de Vlaamse identiteit moet dienen, zit hem hoog. “Tom Waes zei voor de reeks op tv kwam dat ‘de flaminganten gingen verschieten.’ O jee, dacht ik toen al.” En dan moesten de Guldensporenslag als een soort van socialistisch ontwaken en de Vlamingen die ‘de Taliban van hun tijd waren’ nog komen.
  [naar artikel]
 39. Of het ‘lid’ van Bart Cannaerts écht ‘Pluisje’ heet? “Ik bevestig noch ontken dit verhaal”: dit was ‘De Allerslimste Mens’ (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pech dat tv-uitzendingen al een tijdje in kleur zijn. Toen Erik Van Looy verklapte dat de bijnaam van het ‘lid’ van Bart Cannaerts ‘Pluisje’ is, liep de comedian rood aan en raakte hij niet veel verder dan ‘ik bevestig noch ontken dit verhaal’. Pluisje of niet, Jelle Cleymans kreeg er wél een te duchten tegenstander bij.
  [naar artikel]
 40. Rel tussen Tom Van Grieken en prof van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ na incident op jobbeurs (09/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  Aan de universiteit van Gent vond afgelopen dinsdag een incident plaats tussen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en professor Jan Dumolyn (Ugent), de historicus die enigszins bekend werd door zijn medewerking aan ‘Het verhaal van Vlaanderen.’
  [naar artikel]
 41. Crew legt bom onder HBO-serie met Lily-Rose Depp: “Regisseur maakt er zieke ‘porno’ van” (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een groep medewerkers heeft een bom gelegd onder de nieuwe HBO-serie ‘The Idol’, de beoogde opvolger van wereldhits ‘Euphoria’ en ‘Game of Thrones’. De show was bijna af toen een nieuwe regisseur volledig opnieuw begon en van een verhaal met een ‘feministische blik’ ronduit misselijke ‘martelporno’ maakte, klinkt het in ‘Rolling Stone’.
  [naar artikel]
 42. Rel tussen Tom Van Grieken en prof van ‘Verhaal van Vlaanderen’: “Mijn grootouders schoten fascisten dood” (09/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de universiteit van Gent vond afgelopen dinsdag een incident plaats tussen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en professor Jan Dumolyn (Ugent), de historicus die enigszins bekend werd door zijn medewerking aan ‘Het Verhaal van Vlaanderen.’
  [naar artikel]
 43. Recordstart voor ‘The Masked Singer’ met meteen 1,9 miljoen fans (‘Greatest Dancer’ goed voor 700.000 kijkers) (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘The Masked Singer’ heeft zijn start vrijdag op VTM niet gemist. Live keken 1.281.000 Vlamingen naar de parade van zingende maskers, aan elkaar gepraat door ‘nieuwkomer’ Jens Dendoncker. Dat cijfer dikte tijdens het weekend aan tot 1,9 miljoen kijkers.
  [naar artikel]
 44. ‘Tien om te Zien’ bezorgt VTM kijktopper met 710.000 muzikale fans (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De (eenmalige) terugkeer van ‘Tien om te Zien’, de moeder van de Vlaamse muziekprogramma’s, bezorgde VTM op de eerste schooldag meteen een kijktopper. Liefst 710.000 muzikale fans keken naar de muzikale show met een mix van oude hits en nieuwe nummers. ‘Familie’ haalde eerder op de avond 529.000 kijkers, het ‘VTM NIEUWS’ 496.000 kijkers.
  [naar artikel]
 45. KIJK. ‘Onze’ Gene Bervoets schittert aan de zijde van Hollywoodster Willem Dafoe: “Het was geweldig” (15/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen kan binnenkort smullen van de nieuwe psychologische thriller ‘Inside’. Met in de hoofdrol: ‘onze’ Vlaamse acteur Gene Bervoets (66) aan de zijde van Hollywoodster Willem Dafoe (67). In Play Café krijgen de liefhebbers alvast een fragmentje van de twee te zien, maar ook Gene zelf vertelt over zijn ervaring om te acteren met zo’n grote ster. “Op een bepaald moment waren we een scène aan het spelen en keken we naar elkaar. Toen dacht ik: ‘Jezus, ik sta voor Bobby Peru uit ‘Wild at Heart’. Wat kan je nog meer wensen?”
  [naar artikel]
 46. ‘‘Het verhaal van Vlaanderen’ is dé reden waarom mijn broer aan politiek doet’ (28/02/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 47. STREAMINGTIP. ‘The Dropout’ (Disney+): “Het bloedbedrog van Elizabeth Holmes” (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na ‘Inventing Anna’, ‘WeCrashed’ en ‘The Tinder Swindler’ is ‘The Dropout’ de laatste nieuwe streamingtitel die de teloorgang van een frauduleus kopstuk belicht. De reeks vertelt het verhaal van Silicon Valley-wonderkind Elizabeth Holmes en hoe die op haar negentiende de schoolbanken van Stanford verliet om CEO te worden van haar eigen start-up ‘Theranos’.
  [naar artikel]
 48. ‘Ik denk het niet,’ zei Tom Waes met een monkellachje, gevraagd of ‘Het verhaal van Vlaanderen’ de Vlaamse identiteit zou bevorderen (11/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 49. Bart De Wever: ‘Het idee dat ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een soort van staatsnationalistische televisie is, is gewoon bullshit’ (25/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy