Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Ondanks verbod gaat politie door met naaktfouilles van verdachten terreurproces: “Alsof we vastzitten in absurde sketch”

03/01/2023 - 21:33
"Het zou eigenlijk over de aanslag in metrostation Maalbeek gaan. Daarom ook dat tientallen nabestaanden in de zaal zaten. Maar het terreurproces ging nog maar eens uitsluitend over de naaktfouilles van de beschuldigden. En dat zal niet de laatste keer zijn, want de politie is vast van plan door te gaan met die fouilles."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Ondanks verbod gaat politie door met naaktfouilles van verdachten terreurproces: “Alsof we vastzitten in absurde sketch” (03/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Het zou eigenlijk over de aanslag in metrostation Maalbeek gaan. Daarom ook dat tientallen nabestaanden in de zaal zaten. Maar het terreurproces ging nog maar eens uitsluitend over de naaktfouilles van de beschuldigden. En dat zal niet de laatste keer zijn, want de politie is vast van plan door te gaan met die fouilles. [naar artikel]


2. FOD Justitie in beroep tegen beslissing kortgedingrechter rond naaktfouilles voor verdachten op terreurproces (07/01/2023 - Het Nieuwsblad)

De FOD Justitie gaat in beroep tegen de beslissing van de kortgedingrechter om systematische naaktfouilles van de verdachten op het proces naar de aanslagen in Brussel te verbieden. Dat bevestigt Sharon Beavis, de woordvoerster van de federale overheidsdienst Justitie. [naar artikel]


3. Naaktfouilles blijven proces-22/3 beheersen: ‘Alsof we vastzitten in een absurde sketch’ (03/01/2023 - De Standaard)

Het proces over de aanslagen van 22 maart ging nog maar eens uitsluitend over de naaktfouilles van de beschuldigden. Dat zal niet de laatste keer zijn, want de politie is vast van plan ermee door te gaan. [naar artikel]


4. Na discussie over naaktfouilles en blinddoeken voor beschuldigden terreurproces: "Nog geen verbetering, wel positieve signalen" (06/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

De detentie- en transferomstandigheden van de beschuldigden in het terreurproces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel zijn nog niet veranderd, maar er zijn positieve signalen. Dat valt vandaag te vernemen bij Vincent Lurquin, advocaat van beschuldigde Hervé Bayingana Muhirwa. Het neerleggen van conclusies, het vragen om uitstel en een zaak in kort geding, zoals gisteren geopperd werd, zijn (voorlopig) niet meer aan de orde. [naar artikel]


5. Rechter verbiedt naaktfouilles op terreurproces: ‘Dan kan het nu eindelijk over de inhoud gaan’ (29/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!