19/01/2023 - 22:21
"In de 36ste minuut verdedigde Denis Odoi wel erg risicovol op STVV-aanvaller Hayashi, want hij hield zijn handen niet thuis. De Japanner ging neer in de zestien na het duel met de Club-verdediger, maar ref Laforge zag er geen strafschopovertreding in en ook de VAR greep niet in. En als Laforge dan toch voor een schwalbe wilde fluiten, dan had hij geel moeten trekken. Had dit een strafschop moeten zijn of niet? Oordeelt u zelf. "

1. Laforge floot niet tegen Odoi, maar had STVV een penalty moeten krijgen tegen Club? (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)

In de 36ste minuut verdedigde Denis Odoi wel erg risicovol op STVV-aanvaller Hayashi, want hij hield zijn handen niet thuis. De Japanner ging neer in de zestien na het duel met de Club-verdediger, maar ref Laforge zag er geen strafschopovertreding in en ook de VAR greep niet in. En als Laforge dan toch voor een schwalbe wilde fluiten, dan had hij geel moeten trekken. Had dit een strafschop moeten zijn of niet? Oordeelt u zelf. [naar artikel]

2. Laforge floot niet, maar STVV had voor deze overtreding altijd een penalty moeten krijgen tegen Club Brugge (20/01/2023 - Het Belang van Limburg)

STVV pakte donderdagavond op Stayen een dik verdiend punt tegen Club Brugge. Na afloop van de wedstrijd ging het vooral over de overtreding van Denis Odoi op Daichi Hayashi in de eerste helft. Een glasheldere strafschop voor de Kanaries, maar Nicolas Laforge en de VAR zagen dat anders en gaven zelfs een vrije trap aan de landskampioen. Oordeelt u zelf. [naar artikel]

3. FT buitenland: Ref die penalty floot voor Real zwaar geviseerd via Twitter - Carrasco opnieuw de boot in - Barça wint van Valencia (14/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Hoelang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd?... [naar artikel]

4. FT buitenland: Ref die penalty floot voor Real geviseerd via Twitter - Wolves promoveren - Carrasco opnieuw de boot in - Barça wint van Valencia (14/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

5. Bondscoach René Vandereycken: 'Het was geen penalty. De scheidsrechter floot te snel' (05/04/2019 - De Morgen)

ALMATY l René Vandereycken slaagde er weer niet in de Duivels naar een tweede opeenvolgende zege in een kwalificatiewedstrijd te leiden. "We wisten dat het hier moeilijk zou worden", zegt Vandereycken. "Servië had hier al verloren, wij speelden thuis 0-0. Toch hadden we het in de eerste helft moeten afmaken, het had 1-3 moeten staan bij de rust." [naar artikel]

6. Christian Burgess hekelt scheidsrechter na penalty: “Hij floot alles in hun voordeel, dus ik had eigenlijk niets anders verwacht” (07/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Het Europees avontuur van Union lijkt er op te zitten, want de Brusselaars gingen met 0-3 onderuit tegen Fenerbahçe. Christian Burgess, die een penalty veroorzaakte, was achteraf scherp voor de wedstrijdleiding: “Hij floot alles in hun voordeel.” [naar artikel]

7. LIVE. Penalty voor AA Gent! Laforge legt de bal op de stip na overleg met de VAR! (25/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap om 14u30 • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Nicolas Laforge • Antwerp kan tot op een punt van Genk naderen [naar artikel]

8. Club wint verdiend, ref Laforge bestraft Kanaries met lichte strafschop: “Dan moet je véél penalty’s fluiten” (04/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge won verdiend de topper tegen STVV, alleen bleef heel Haspengouw achter met een zoveelste zuur gevoel na een wedstrijd op Jan Breydel tegen – zoals voorspeld – twaalf man. “Dat was zelfs helemaal geen penaltyfase. Als een vent van 200 kilogram (Wesley, nvdr.) zich zo vaak laat vallen, moet je daar als scheidsrechter tegen optreden”, oordeelde Marc Brys, die net als iedereen toegaf dat Club verdiend won, maar besefte dat een punt meegraaien simpelweg niet mogelijk was. [naar artikel]

9. Opvallend: Jan Vertonghen geeft zelf aan dat hij geen penalty verdient, maar ref Laforge denkt daar anders over (09/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Jan Vertonghen is een eerlijk man. De kapitein van Anderlecht werd in de eerste helft neergehaald door RWDM-verdediger Sousa in de zestien, maar wilde van geen penalty weten. Met zijn vinger maakte hij duidelijk dat dit niet genoeg was voor een strafschop. Zijn eerlijkheid werd niet gehoord. De elfmeter kwam er toch en Dolberg zette de 0-3 op het bord. [naar artikel]

10. “Het was heel licht”: Jan Vertonghen geeft zelf aan dat hij geen penalty verdient, maar ref Laforge denkt daar anders over (09/03/2024 - Het Laatste Nieuws)